به گزارش خبرنگار
خبرگزاری صدا و سیما، اسحاق جهانگیری در مراسم روز جهانی استاندارد که در سالن اجلاس سران در حال برگزاری است افزود: برخی ممکن است تصور کنند با توجه به تحریمها میشود برخی از این شاخصها را نادیده گرفت یا کمتر توجه کرد که این خود وسوسه خطرناکی است چرا که تولید کنندگان ما در طول این چند دهه راههای زیادی را طی کرده اند و به شاخصهایی دست یافته اند.
معاون اول رئیس جمهور گفت: حتی در شرایط تحریم هم نباید اینگونه باشد که ما به دلیل برخی فشارهای دشمنان در تولید محصولات داخلی از شاخصهای زیست محیطی و استانداردی صرف نظر کنیم.
وی ادامه داد: شاخص محیط زیست در تولید محصولات و سلامت مردم خط قرمز ماست و استانداردهای لازم باید رعایت شود به ویژه اینکه معمولاً برای شاخص استاندارد حداقل استانداردها در نظر گرفته میشود.
معاون اول رئیس جمهور با اشاره به اقدامات خصمانه آمریکا به ویژه در دو سال اخیر گفت: با این حال ما از شرایط سخت عبور کردیم و نگاه به شاخصها این را نشان میدهد.
جهانگیری افزود: در ماههای اخیر، بورس حرکت جهشی داشته و نرخ تورم در حال کنترل است و از سوی دیگر شاهد رشد اقتصادی هستیم.
وی تاکید کرد: مطمئناً شرایط از زمان فعلی نیز بهتر خواهد شد و باید تدابیر ما به گونهای باشد که به یک ثبات در این زمینه برسیم.
معاون اول رئیس جمهور گفت: در موضوعات منطقهای باید پیگیر گفتگو و تعامل باشیم به ویژه در منطقه ما از جمله خلیج فارس یک لحظه غفلت میتواند به مسئله خطرناکی تبدیل شود که همه مسئولان سیاسی باید در این موضوع نظارت و کنترل داشته باشند.
همچنین در این مراسم با حضور معاون اول رئیس جمهور از واحدهای تولیدی برتر که بالاترین شاخصهای استاندارد را کسب کرده اند نیز تقدیر شد.
مسعود پزشکيان، نائب رئيس مجلس
برخی دستورالعملها باعث ایجاد فساد میشود
نایب رئیس مجلس گفت: نحوه نگارش برخی دستورالعملها باعث شکلگیری فساد در کشور میشود.
مسعود پزشکیان در مراسم روز جهانی استاندارد با بیان اینکه دستورالعملها باید طوری نوشته شود که فساد شکل نگیرد اظهار داشت: مشکلاتی که در کشور داریم ناشی از دو موضوع است یکی اینکه از انتخاب ما شکل میگیرد و دیگر اینکه این انتخاب از عدم شفافیت در دستورالعملهای اجرایی ما شکل میگیرد.
وی با بیان اینکه در دنیای امروز برای هر حرکتی باید دستورالعمل و استانداردی مشخص وجود داشته باشد افزود: اگر در هر خدمتی، بهترین دستورالعمل را داشته باشیم وضعیت ما بهتر از شرایط فعلی میشود.
پزشکیان ادامه داد: شهری که ساخته میشود و یا قانونی که برای تصویب نوشته میشود باید براساس یک استاندارد مشخص مورد توجه قرار داشته باشند؛ در دنیای امروز فردی برنده است که قیمت و کیفیت مناسبی برای کالای خود داشته باشد و رضایت مشتری را جلب کند.
نایب رئیس مجلس با بیان اینکه اصول این کار توسط سازمان استاندارد مشخص میشود و قوانینی که نوشته میشود باید برمبنای رضایت اکثریت جامعه مورد توجه قرار گیرد افزود: قوه قضاییه پر از شاکیانی است که مشخص نیست انتهای این شکایتها به کجا میرسد؛ اگر دستورالعمل روشن و استانداردی داشته باشیم، برای یک موضوع دو حکم مختلف صادر نمیشود.
وی تاکید کرد: گاهی برای یک مورد، ۱۰ حکم صادر میشود، زیرا استاندارد مشخصی در این بخش وجود ندارد.
پزشکیان تصریح کرد: این نوع مسائل در همه زندگی ما شمولیت دارد و اگر بر رفتارهای اجتماعی، فرهنگی، تولیدی، عرضه و تقاضا و قیمت یک چارچوب مشخص وجود داشته باشد کسی نمیتواند تخلف کند.
نیره پیروزبخت، رئیس سازمان ملی استاندارد
صدور ۴۲ گواهی غذای حلال
نیره پیروزبخت در همایش روز ملی استاندارد گفت:: تجارت غذای حلال از گردش مالی بسیار بالایی برخوردار است به طوریکه میتوان تجارت غذای حلال را جایگزین تجارت نفت کرد.
رئیس سازمان ملی استاندارد گفت: تاکنون ۴۲ گواهی غذای حلال برای شرکتهای تولید کننده مواد غذایی صادر شده است و با توجه به ایجاد زیرساختهای این موضوع درپی آن هستیم که جایگاه خود را در تجارت جهانی غذای حلال پیدا کنیم
وی افزود: راهبرد هوشمندسازی در نظام استاندارد کشور در پیش گرفته شده و این موضوع بسیار مهم است.
پیروز بخت ادامه داد: تاکنون ۲۵ هزار و ۶۰۰ واحد تولیدی تحت پوشش سازمان ملی استاندارد قرار گرفته است و ۲۸ هزار و ۲۰۰ پروانه اجباری استاندارد نیز در محصولات مختلف صادر شده و هزار و ۷۶۰ مجموعه شهربازی، چهار هزار و ۵۶۰ زمین بازی، دو هزار و ۵۰۰ ایستگاه سی ان جی مورد بازرسی قرار گرفته است.
رئیس سازمان ملی استاندارد تصریح کرد: ۳۳ هزار و ۵۰۰ استاندارد در حوزههای مختلف برای محصولات تعریف شده است که ۱۴ هزار و ۸۰۰ تای آن مربوط به دولت دهم و یازدهم است.
وی اضافه کرد: امروزه مصرف کنندگان در سراسر جهان انتظار تولید محصولات متناسب با نیازها و استاندارد را دارند که مهمترین دغدغه تشکیلات استاندارد پاسخگویی به این نیاز است.
وی ادامه داد: رعایت استاندارد یکی از عوامل محرک کمک به رونق تولید است که امسال بیش از پیش مورد توجه قرار گرفته است و در حال حاضر قوانین مختلفی برای پاسخگویی به این نیاز در حال تدوین است.
پیروزبخت خاطرنشان کرد: در عرصه ملی و بین المللی تغییرات زیادی در فرآیندها اتفاق افتاده که استانداردها باید با تامین نیازهای جهانی منطبق شود و این موضوع موجبات ظرفیت سازی در تولید را برای کشورهای در حال توسعه در بر خواهد داشت.