گزارش مکتوب
"لایم کوات" یا لیموی چهارفصل
برای تهیه لیموترش تازه، فقط شهریور و مهر هرسال فرصت است، اما در گلستان جایی هست که همیشه لیموی تازه وجود دارد.
به گزارش
خبرگزاری صداوسیما مرکز گلستان؛ این روزها فصل برداشت لیموترش و بازار لیمو فروشها هم گرم است.
تهیه لیموترش تازه، فقط تا پایان مهر امکان دارد و پس از آن هر لیموترشی که در بازار باشد قدیمی است.
تولید لیموی چهار فصل در گلستاناما در گلستان و در مینودشت، جایی هست که همیشه، لیموترش تازه وجود دارد.
اسم این گونه جدید لیمو، "لایم کوات" است که به آن لیموی چهارفصل هم گفته میشود.
۶۰تن عملکرد در هر هکتارکارشناس کشاورزی در این باره گفت: لایم کوات، به گونهای از مرکبات گفته میشود که حاصل تلاقی "کی لایم" و "کام کوات" است.
عیسی کرامتلو افزود: این گونه جدید که همیشه گل دارد و هم میوه نارس و همینطور میوه رسیده قابل برداشت، به تازگی توانسته با گلخانههای استان گلستان سازگار شود.
وی ادامه داد: لایم کوات از نوع درختچهای پایه کوتاه است که به طور مستمر در فضای گلخانه ای قابل بهره برداری است و بر روی شاخه نارنج سه برگ تکثیر میشود.
کرامتلو اضافه کرد: این درختچه که قیمت هر اصله آن ۱۵ هزار تومان و حداکثر ارتفاع آن ۲ متر است، تا ۲۵ کیلوگرم محصول میدهد و میتواند در هر هکتار تا ۶۰ تن عملکرد داشته باشد.
درآمد ۹۰۰میلیون تومانی در سال سومکارشناس باغبانی نیز گفت: تراکم کشت لایم کوات ۲هزار اصله در هر هکتار است.
سید علی حسینی افزود: درآمد حاصل از فروش این محصول، از سال سوم شاید بیش از ۹۰۰میلیون تومان باشد.
وی خاطرنشان کرد: نیاز آبی لایم کوات ۸۰درصد کمتر از متوسط مصرف سایر محصولات گلخانهای است و در مقابل نوسانات دما، مقاومت بالا دارد.
حسینی تاکید کرد: لایم کوات، آفت و بیماری ندارد و مدیریت گلخانه نیز با آن راحتتر است.
پرداخت ۸۰درصد هزینه طرح در قالب تسهیلاتمدیر جهادکشاورزی مینودشت هم گفت: هزینه اولیه احداث هر متر مربع گلخانه لایم کوات حدود ۳۰۰هزار تومان است و ۸۰ درصد هزینه کل طرح را تسهیلات میدهیم.
حبیب اله زارع خاطرنشان کرد: این هزینه فقط یک بار است.
وی با اشاره به اینکه لایم کوات علاوه بر گلستان، فقط در مازندران کشت میشود افزود: از لایم کوات همچنین میتوان به عنوان درخت زینتی در هر جا استفاده کرد.
بهبود کیفیت خوراک با لایم کواتخدیجه چاه کبوتری کارشناس تغذیه نیز گفت: ماندگاری خاصیت غذایی آبلیمو در بهترین شرایط در داخل یخچال، نهایتاً تا ۳روز مشابه لیموی تازه است.
وی افزود: آنچه مسلم است اینکه؛ لیموی تازه خواص بیشتری در مقایسه با آبلیموی قدیمی دارد و با تولید و عرضه انبوه لیموی چهارفصل، کیفیت خوراک ما هم بهتر میشود.