به گزارش سرویس بین الملل
خبرگزاری صدا و سیما ؛به نقل از گاردین، پلیس انگلیس به بهانه مبارزه با تروریسم, اطلاعات فردی هزاران نفر را بدون اطلاع آنها, در پایگاه اطلاعاتی محرمانه خود ثبت کرده است.
پایگاه اینترنتی این روزنامه انگلیسی در گزارشی به قلم «جیمی گریرسون» نوشت پلیس ضد تروریسم انگلیس, پایگاه اطلاعاتی محرمانه ای را اداره می کند که حاوی مشخصات هزاران فردی است که آنها را به برنامه بحث انگیز دولت انگلیس برای جلوگیری از افراطی گری و تروریسم, موسوم به "پیشگیری" ارجاع داده اند.
پایگاه اطلاعاتیِ «مدیریت پیشگیری پلیس ملی» یا "پی سی اِم" توسط پلیس ملی ضد تروریسم انگلیس اداره می شود.طبق اسنادی که در اختیار یک گروه فعال حقوق بشر به نام «لیبرتی» قرار گرفته و به رویت گاردین نیز رسیده است, این پایگاه اطلاعاتی در دسترس همه نیروهای پلیس در سراسر انگلیس, ولز, اسکاتلند و ایرلند شمالی قرار دارد و مقامات وزارت کشور انگلیس نیز می توانند از آن اطلاعات دریافت کنند.
پلیس انگلیس برنامه پیشگیری را به شکل داوطلبانه و با هدف جلوگیری از گرایش افراد به تروریسم اجرا می کند و این برنامه به اشخاصی مربوط می شود که هنوز به مرحله ارتکاب جرم نرسیده اند. پلیس, اطلاعات شخصی افرادی را که به این برنامه ارجاع داده می شوند در پایگاه داده «پی سی ام» ثبت می کند, اما آنها از این موضوع مطلع نمی شوند. سایر نهادهای انگلیس نیز قادرند از این پایگاه داده درخواست اطلاعات کنند.
وجود این پایگاه داده سری زمانی فاش می شود که تحقیقات و بررسی های مستقل درباره برنامه «پیشگیری» آغاز شده است, زیرا اکنون چندین سال است که این برنامه به هدف قرار دادن مسلمانان متهم شده است.
«گریسی بردلی» مدیر سیاستگذاری و برنامه های تبلیغاتی گروه لیبرتی می گوید:« این پایگاه داده محرمانه برای تأمین امنیت ما نیست؛ بلکه به منظور نظارت و کنترل مردم, و بالاخص اقلیت ها و فعالان سیاسی, ایجاد شده است. واقعا دلهره آور است که نام هزاران نفر, از جمله کودکان به علت آنچه تصور می شود اعتقادات یا طرز فکر آنها است, در این پایگاه داده قرار گرفته است.»
تعداد دقیق افرادی که نام آنها در پایگاه اطلاعاتی پلیس انگلیس ثبت شده است, مشخص نیست؛ اما نیروهای پلیس انگلیس در پاسخ به درخواست اطلاعات از سوی گروه لیبرتی اعلام کردند که مشخصات همه موارد ارجاعی به برنامه پیشگیری در پایگاه اطلاعاتی آنها ثبت شده است و آمارهای رسمی نشان می دهد که فقط در 3 سال منتهی به مارس 2018, بیست و یک هزار و چهل و دو نفر به این برنامه ارجاع داده شده اند که از این تعداد فقط 394 نفر آنها طبق ارزیابی ها نیازمند مشاوره و کمک تخصصی برای جلوگیری از گرایش به تروریسم بودند.
"هارون خان" دبیر شورای مسلمانان انگلیس می گوید:« تشکیل پایگاه داده از سوی انگلیس که مشخصات همه موارد ارجاعی به برنامه پیشگیری را با جزئیات ثبت کرده, نگران کننده است. اینکه چنین پایگاه داده ای سری بوده است, بیشتر جای نگرانی دارد. اکنون پرسش های ما درباره شفافیت, پاسخگویی و نظارت بر برنامه پیشگیری, اهمیت دوچندان یافته است.»
«پیشگیری» به عنوان یکی از محورهای چهارگانه راهبرد ضد تروریستی دولت انگلیس, توسط حزب کارگرِ حاکم این کشور در سال 2003 ایجاد شد و دولت ائتلافی انگلیس در سال 2011 محدوده آن را گسترش داد. در سال 2015 نیز مصوبه ای قانونی شکل گرفت که مسئولان مدارس, زندان ها, مراکز درمانی و مقامات محلی را موظف کرد نگرانی هایشان را درباره کسانی که ممکن است به افراطی گری یا تروریسم گرایش پیدا کنند, گزارش دهند .