پخش زنده
امروز: -
طرحهای توسعه روستایی کشور از طریق ویدئو کنفرانس با حضور معاون اول رییس جمهور در همایش ملی روستا و عشایر بهره برداری شد.
بهره برداري از طرح هاي توسعه روستايي استان کهگيلويه و بوير احمد
بهره برداري از طرح هاي توسعه روستايي کردستان
معاون اول رئیس جمهور در این همایش با تاکید بر اینکه رسیدگی به روستاها، رسیدگی به کشور است گفت : روستاها و عشایر کشور نقش تعیین کننده ای دارند و باید علاوه بر کشاورزی، بحث هایی همچون گردشگری هم رونق بگیرد.
آقای جهانگیری با اشاره به اینکه باید بیشتر به روستا توجه کرد افزود: بار بسیار بزرگی از غذای کشور در روستاها تولید می شود و ما می توانیم با رونق روستاها کشور را به خودکفایی نزدیک کنیم.
وی با بیان اینکه هم اکنون کشور در شرایط خطیری است ولی با این وجود جمهوری اسلامی ایران توانسته است اقتدار خود را نشان دهد گفت: کشور علاوه بر اینکه توانسته توانمندی های خود را در منطقه نشان دهد، در کانون ثبات منطقه و بخشی از راه حل منطقه است.
معاون اول رئیس جمهور با بیان اینکه از 6 سال عمر این دولت، 4 سال و نیم در تحرم آمریکا بودیم افزود: با این وجود کارهای خوبی صورت گرفته است بطوری که تعداد روستاهای بهره مند از گاز، از 14 هزار روستا به 30 هزار روستا افزایش یافته است.
آقای جهانگیری با بیان اینکه آمریکایی ها با تصورات اشتباه فکر می کردند ایران با این تحریم ها شکننده می شود و از بین می رود و اقتصاد ایران فرو می پاشد و مردم به خیابان ها کشیده می شوند گفت: ما مردم ایران نباید تحت تاثیر فضای منفی که می خواهد روحیه ها را خراب کند قرار بگیریم، ما در حد توان ایستاده ایم، طرح های آمریکا با وجود اینکه شک بزرگی به اقتصاد ایران وارد کرد اما شکست خورد.
جهانگیری گفت: وضعیت اقتصادی ایران هم اکنون و در این لحظه که دارم صحبت می کنم در مقایسه با پارسال حتما بهتر است و تورم هم رو به کاهش است چرا که با وجود همه این تحریمها توانسته ایم در بهار امسال 330 هزار شغل و در تابستان امسال 863 هزار شغل ایجاد کنیم و این اشتغال ایجاد شده نشان از اقتصاد رو به رشد دارد.
وی با اشاره به افزایش 22 درصدی صادرات کالا از ایران به لحاظ وزن در 6 ماه نخست امسال افزود: بعد از بانک و نفت، آمریکا بزرگترین تحریمها را بر روی حمل و نقل دریایی ما و نفتکش های ما اعمال کرد اما ما در همان روزهای اول تحریم، بزرگترین خریدهای خود در بخش کشتی رانی و صادرات 70 میلیون تن کالای امسال را با همین کشتی های خریداری شده، انجام دادیم.
معاون اول رئیس جمهور گفت: مردم کشور به آینده ایران امیدوارند که در این شرایط سخت اقتصادی به جای خرید طلا و سکه و ارز، سهام کارخانه ها را می خرند و همین سبب شده بورس ایران در حال حاضر یکی از موفق ترین بورس های منطقه باشد.
جهانگیری افزود: اینکه می گویم الان وضعیت اقتصادی مان از پارسال بهتر است این بدان معنی نیست که شرایط سخت کنونی زندگی مردم را درک نمی کنیم بلکه ما از سختی های معیشتی مردم آگاهیم و می گوییم در بهبود این شرایط هم تحولاتی حتما اتفاق خواهد افتاد.
وی گفت: در خراسان جنوبی هم که استانی پر ظرفیت و پتانسیل است باید با همین ظرفیتها و با اقتصاد مقاومتی، برچسب محرومیت را از این استان حذف کنیم که یکی از گامهای حذف این محرومیت، عبور راه آهن از خراسان جنوبی است و کار آن امروز در بخش بیرجند- گناباد آغاز شد.
معاون توسعه روستایی و مناطق محروم کشور هم در این همایش هم با اشاره به اینکه بزرگترین کار دولت تثبیت روستاها، بازگشت مردم به روستاها و ایجاد اشتغال بوده است گفت: در مکاتبه ای که معاون اول رئیس جمهور با رهبر معظم انقلاب داشت 1.5 میلیارد دلار از صندوق توسعه ملی برای اشتغال روستایی و عشایر در اختیار سازمان های مختلف کشور قرار گرفت.
امید با بیان اینکه در این دولت بیش از 140 هزار فرصت شغلی برای روستائیان ایجاد شده است افزود: سهم اشتغال روستائیان از اشتغال کشور در سال 96 ، سه تا 5 درصد بود که در سال 97 به بالای 25 درصد افزایش یافت.
وی گفت: اقامتگاههای بوم گردی تا قبل از دولت کنونی، 200 مورد بود که هم اکنون به 2 هزار و 500 واحد بوم گردی رسیده است.
وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی هم با اشاره به اینکه با وجود زیرساختها و زیربناها در روستاها باز هم شاهد خروج روستائیان از روستا بودیم گفت: در همین زمینه موضوع اشتغال در روستاها و برقراری بیمه حمایت از روستائیان مورد توجه جدی دولت قرار گرفت.
شریعتمداری با بیان اینکه در این خصوص مقرر شد تا تسهیلات ارزان قیمت با نرخ 4 درصد، 6 درصد و برای سرمایه در گردش 10 درصد در روستاهای کشور در اختیار کارآفرینان قرار گیرد گفت: تاکنون از این مبلغ 9 هزار و 514 میلیارد تومان برای طرح های ویژه روستاها در اختیار موسسه های عامل گذاشته شد.
وی از پیشنهاد مصوبه جدید به مجلس شورای اسلامی و سران سه قوه برای اشتغال روستائیان خبر داد و افزود: امیدواریم بتوانیم به صورت چرخشی از منابع موجود برای توسعه اشتغال روستایی، همچنان بهره مند شویم تا بتوانیم سهم اشتغال روستایی را در سبد اشتغال کشور حفظ کنیم.
وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی گفت: در سال 98 برنامه های توسعه کسب و کارهای شهری و روستایی، برنامه بازارکار و اشتغال حمایتی خرد را داریم که حاصل آن 472 هزار فرصت شغلی و 185 هزار تثبیت اشتغال موجود در کشور است.
وزیر نیرو هم با بیان اینکه 207 میلیارد تومان از سال 92 تاکنون برای آبرسانی روستاهای خراسان جنوبی هزینه شده است گفت: با امضای تفاهمنامه امروز 500 میلیارد تومان دیگر برای ادامه آبرسانی به خراسان جنوبی اختصاص می یابد تا 172 روستا با جمعیت 13 هزار نفر از مزایای آب برخوردار شوند و جمعیت روستایی آبرسانی شده از 76 درصد به 80 درصد برسد.
اردکانیان افزود: تا پایان سال نیز در جای جای کشور 220 طرح بزرگ با اعتبار 33 هزار میلیارد تومان افتتاح خواهد شد.
رئیس کمیته امداد امام خمینی (ره) کشور هم گفت: در ماده 83 برنامه توسعه 5 ساله ششم کشور، ایجاد 100 هزار شغل به عهده این نهاد و بهزیستی گذاشته شد که 70 هزار سهم کمیته امداد و 30 هزار سهم بهزیستی است.
بختیاری افزود: کمیته امداد امام خمینی (ره) کشور در سال 96 و در اولین سال این برنامه 5 ساله ششم، توانست 170 هزار و در سال دوم یعنی سال 97، 148 هزار شغل ایجاد کند و امسال هم که سال سوم این برنامه است بنا داریم 170 هزار شغل ایجاد کنیم.
وی با اشاره به ایجاد 3 هزار شغل، پارسال در خراسان جنوبی گفت: از 65 میلیارد تومان اعتبار اشتغالزایی که دی ماه پارسال برای خراسان جنوبی اختصاص یافت تا کنون 31 میلیارد و 500 میلیون تومان در این استان جذب شده است.
رئیس کمیته امداد امام خمینی (ره) کشور افزود: تا پایان امسال 2500 مسکن ویژه مددجویان و اقشار کم درآمد این استان را به متقاضیان تحویل می دهیم.
بختیاری با اشاره به مأموریت محول شده از سوی رهبر معظم انقلاب به کمیته امداد امام خمینی (ره) کشور، توانمندسازی مددجویان و ایجاد درآمد با ثبات را در صدر برنامه های این نهاد عنوان کرد.
استاندار خراسان جنوبی نیز با اشاره به وجود هزار و ۷۰۰ آبادی خالی از سکنه در استان، گفت: باید برای بازگشت خانوارهای روستایی، بازگشت نیروی کار به روستاها و بهبود وضعیت معیشت روستائیان توجه ویژهای شود که اختصاص سهمیه سوخت به مرزنشینان از برنامههای ویژه در این خصوص است.