پخش زنده
امروز: -
مدیر کل اداره فرآوردههای طبیعی سازمان غذا و دارو : با نسخه نویسی الکترونیک و ارسال شیر خشک متابولیک به درب منزل بیماران، هم نظارتها را افزایش داده ایم و هم جلوی سوء استفادهها گرفته شده است
خانم دکتر مهناز خانوی در مصاحبه اختصاصی با خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما در حاشیه بازدید نمایندگان مجلس شورای اسلامی و مسؤولان سازمان غذا و دارو از انبار توزیع شیر خشک متابولیک افزود: شیر خشکهای متابولیک برای نوزادانی استفاده میشود که دارای اختلالات متابولیکی نظیر فقدان برخی آنزیمها در دستگاه گوارش هستند و یا حساسیت شدید به شیر گاو دارند و مجبورند فقط از این نوع شیر خشک استفاده کنند.
وی گفت: اکنون ما سامانهای را ایجاد کرده ایم که تمام مشخصات این بیماران در سامانه ثبت شده است و از طریق نسخه الکترونیک که پزشک در سامانه ثبت میکند میزان مورد نیاز شیر خشک توسط شرکت تأمین کننده به درب منزل بیمار ارسال میشود.
خانم دکتر خانوی افزود: حدود ۱۰ هزار نفر در کشور در سامانه سازمان غذا و دارو ثبت نام شده اند که نیاز دارند شیر خشک متابولیک مصرف کنند، نوع بیماری، نشانی منزل و اطلاعات پزشک مورد نظر در سامانه وجود دارد و تمامی نسخهها به صورت هفتگی رصد میشود.
مدیرکل اداره فرآوردههای طبیعی سازمان غذا و دارو گفت: از این ۱۰ هزار بیمار حدود ۵ هزار نفر جزو بیماران رژیمی و ۵ هزار نفر دیگر از گروه بیماران متابولیک و خاص هستند که والدین آنان با مشکلات متعددی برای تأمین شیر خشک مواجه بودند.
وی افزود: این دسته از شیر خشکها در کارخانههای محدودی از جهان تولید میشود و تولیدات به نسبت گران قیمتی است، بنابراین وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی به لحاظ تأمین ارز و پرداخت وجه خرید، یارانههای زیادی را برای والدین بیماران در نظر گرفته است.
خانم دکتر خانوی گفت: با ایجاد این فرآیند ما هم بر مصرف کننده نهایی نظارت داریم و هم کنترل میکنیم تا یارانه اختصاص یافته مورد سوء استفاده قرار نگیرد.
ارسال پستی شیر خشک برای کنترل قاچاق معکوس
دکتر محسن عبداله زاده مدیرعامل شرکت پخش دارویی بهستان نیز در حاشیه این بازدید گفت: اگر مسیری مشخص و تعریف شده برای پایش محصولات سلامت محور داشته باشیم میتوانیم به میزان زیادی از قاچاق بکاهیم.
دکتر محسن عبداله زاده افزود: وقتی ما میزان واردات یک محصول سلامت محور را که مشمول یارانه دولتی است از طریق سامانه الکترونیک کنترل کنیم و میزان خروجی تا رسیدن به مصرف کننده نهایی مشخص باشد، میتوانیم از قاچاق معکوس جلوگیری کنیم.
وی گفت: با توجه به اینکه محصولات سلامت محور دارای یارانه دولتی هستند تا با قیمت کمتری به دست بیماران برسند، ما با پدیده قاچاق معکوس در این حوزه مواجه هستیم و اگر مسیری مشخص و تعریف شده برای پایش این محصولات داشته باشیم میتوانیم به میزان زیادی از قاچاق بکاهیم.
مدیرعامل شرکت پخش دارویی بهستان افزود: در سامانه نسخههای الکترونیک شیرخشک متابولیک، پس از آنکه پزشک نسخه را در سامانه ثبت میکند و به تایید سازمان غذا و دارو میرسد، همکاران ما در انبار بر اساس هر نسخه، محصولات را بسته بندی میکنند و تحویل شرکت پست میدهند تا به درب منزل بیماران ارسال شود.
دکتر عبداله زاده ادامه داد: این فرایند، هزینهای برای بیمار ندارد و هزینه ارسال پست را وزرات بهداشت تقبل میکند، بیماران صرفا قیمت تعیین شده برای هر شیرخشک را که براساس یارانه وزارت بهداشت مشخص شده است باید پرداخت کنند.
وی افزود: این روند سبب شده است تا براساس نیاز مصرفی هر بیمار به وی شیرخشک تحویل داده شود و دیگر مشکل ذخیره سازی در منازل را نداشته باشیم و همینطور بتوانیم میزان مصرف را در سطح کشور کنترل کنیم.
۰۹۳۷۲۱۰۰۵۷۴