به گزارش
خبرگزاری صدا و سیما، ا
یرج مسجدی سفیر ایران در بغداد در گفتگو با رادیو اربعین گفت: با تلاش نیروهای امنیتی عراق آشوب ها و ناآرامی ها آرام گرفته و نظم و امنیت در شهرهای عراق برقرار شده است و در شهرهای زیارتی مشکلی وجود ندارد و نیروهای امنیتی نیز در مسیر راهپیمایی حفظ نظم و امنیت را بر عهده دارند.
وی به زائران توصیه کرد پول کافی همراه داشته باشند و گفت: موکب ها یک هفته پیش از اربعین تا عصر روز اربعین پذیرای زائران هستند و زائران پیش از آن و پس از روز اربعین باید هزینه ها را پرداخت کنند ، پس افرادی که در حال حاضر عازم عراق هستند پول کافی همراه داشته باشند.
سفیر ایران در عراق افزود: در حال حاضر موکب های عراقی آمادگی خدمت رسانی به زائران را ندارند پس توصیه می شود ضمن همراه داشتن پول کافی، زائران مواد خشک خوراکی مناسب همچون خشکبار و تنقلات و نان های خشک فرآوری شده همراه بیاورند تا برای وضعیت تغذیه ای دچار مشکل نشوند و حداقل یک بطری آب همراه افراد باشد.
آقای مسجدی گفت: موکب های عراقی از شنبه آینده برپا می شوند و تا آن زمان تامین تغذیه و حمل و نقل بر عهده زائران است.
مرز خسروی با تعیین مسیر جایگزین در عراق، باز است
آقای احمد محمدیفر در رادیو اربعین افزود: با تعیین مسیر جایگزین در عراق تردد زائران از مرز خسروی آغاز شده است.
وی گفت: زائران از امروز میتوانند از مرز خسروی تردد کنند.
آقای محمدیفر افزود: تردد در مرزها روان است و با توجه به افزایش زائران، خدمت رسانیها ۴ روز زودتر از زمان رسمی آغاز شده است.
وی با اشاره به آغاز رسمی فعالیت گروههای خدمت رسان در مسیر زائران اربعین حسینی گفت: امروز خدمترسانی به زائران بهطور رسمی آغاز میشود؛ هر چند از ۴ روز پیش این خدمات انجام میشد، اما از امروز این خدمات توسعه مییابد.
همت مردم در تامین امکانات خدمت رسانی به زائران اربعین مهم است
معاون فرهنگی ستاد بازسازی عتبات عالیات در رادیو اربعین گفت: در سامانه جذب مشارکتهای مردمی اربعین هر فردی میتواند هر مبلغی که علاقه دارد، کمکهایی را برای این مراسم باشکوه ارسال کند، این ستاد، مردمی است و دولت نقشی در آن ندارد.
وی برای کمکهای مردمی سامانه را اعلام کرد و گفت: مردم میتوانند با شماره گیری کد دستوری #۱۰۴۰*۷۸۰* با تلفن همراه برای کمک مردمی برای خدمت رسانی و تامین امکانات مشارکت کنند.
آقای کاظمی گفت: یکی از خدمات عمده این است که زائران اعزامی کجا استراحت کنند، تغذیه و سایر خدمات مورد نیاز آن ها، کجا وچطور تأمین شود.
وی اضافه کرد: این خدمات همزمان در مرزهای ایران و عراق و از طریق موکبهای مستقر ارائه میشود.
مسئول کمیته مشارکتهای مردمی ستاد اربعین در ادامه گفت: با توجه به تجارب سالهای قبل عراقی از عصر اربعین موکبها را جمع میکنند و زائران برای اسکان و پذیرایی دچار مشکل میشوند.
وی افزود: تلاش میکنیم خدمت رسانی تا چند روز پس از اربعین نیز انجام شود و با توجه به اینکه این حرکت مردمی است و کمک دولتی وجود ندارد بر همین اساس از مردم درخواست میشود برای موارد بحرانی کمک کنند که نیاز زائران را رفع کنیم.