با وجود گذشت بیش از ۱۸ سال
افشای دخالت سعودیها در حوادث ۱۱ سپتامبر
تصمیم دولت ترامپ برای خارج کردن نام یکی از مقامات سعودی از طبقه بندی محرمانه حوادث ۱۱ سپتامبر فصلی تازه بر این ماجرا گشود
به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری صداوسیما، موسسه ران پل در گزارشی نوشت: حملات ۱۱ سپتامبر و اینکه چه کسی ممکن است عامل آن بوده باشد، همچنان ذهن بسیاری از ناظران را در جهان به خود مشغول کرده است. این نگرانی بسیار به جایی است که کمیسیون مسئول بررسی این حوادث، در سرپوش گذاشتن بر این ماجرا دست داشته است، اقدامی که یا برای توجیه شکست فضاحت بار تشکیلات امنیت ملی آمریکا یا برای پنهان کردن تبانی نهادهای فدرال در آن حمله یا موضوع مشارکت احتمالی دولتهای خارجی صورت گرفته است.
ارتباط عربستان سعودی، رژیم صهیونیستی و پاکستان با حملات ۱۱ سپتامبر
با وجود این واقعیت که سعودیها، رژیم صهیونیستی و پاکستان ارتباط آشکار با عوامل حملات ۱۱ سپتامبر داشتند هرگز درباره نقش دولتها و نهادهای امنیتی آنها به قدر کافی تحقیق نشده است. فراتر از آن، اسرائیل شماری عوامل اطلاعاتی داشت که به نظر میرسد از سقوط برجهای دوقلو خوشحال بودند، اما نهادهای مجری قانون آمریکا که نمیخواستند موجب آزردگی خاطر اسرائیلیها شوند، هرگز دست داشتن احتمالی آنها را در این ماجرا به طور جامع بررسی نکردند.
با این حال دست یافتن به نام این فرد که در پرونده تحقیق پلیس فدرال آمریکا (اف بی آی) ذکر شده، صرفاً یک پیروزی نسبی برای گروه ”خانوادهها و بازماندگان است. انتشار اسناد دیگر مربوط به نقش عربستان سعودی، احتمالاً به خاطر پافشاری کاخ سفید ترامپ بر حفظ حسن روابط با عربستان و به ویژه با محمد بن سلمان، ولیعهد، بلاتکلیف است، اما شاکیان از خود میپرسند چطور ممکن است اطلاعات درباره این حمله با وجود گذشت بیش از ۱۸ سال از آن ماجرا هنوز باید محرمانه باشد. با وجود این، نام این مقام، مهم و حتی یک ”اولویت اصلی“ است، چرا که گمان میرود او یکی از مقامات بلندپایه اطلاعاتی است که با دو نفری دیدار کرده بود که احتمالاً به هواپیماربایان کمک کرده بودند. اف بی آی حتی از نام این فرد به عنوان ”بخش اصلی اطلاعاتی“ نام برد که شاکیان حوادث ۱۱ سپتامبر در شکایت خود درخواست کرده اند.
سکوت سفارت عربستان در واشنگتن و وزارت دادگستری آمریکا
سفارت عربستان در واشنگتن درباره این گزارش اظهارنظر نکرده و کاخ سفید هر گونه پاسخ به سؤالات در این باره را به وزارت دادگستری ارجاع داده است. وزارت دادگستری هم از هر گونه اظهارنظر خودداری و فقط اعلام کرد این تصمیمی در سطح بلندپایه بوده است که از امتیاز مربوط به ”اطلاعات محرمانه دولتی“ برای محرمانه نگه داشتن اطلاعات استفاده نشود.
افشای قبلی درباره نقش احتمالی عربستان در حوادث ۱۱ سپتامبر، ۱۵ ژوئیه ۲۰۱۶ با انتشار ۲۸ صفحه قلم خورده (سانسور شده) از گزارش مربوط به حوادث ۱۱ سپتامبر صورت گرفت. قطعاً برای حفظ اسامی افراد و منابع، بخشهای زیادی از این ۲۸ صفحه قلم خورده بود، اما سندی که کاخ سفید منتشر کرد، در زمان گزارش، به طور عمده کامل بود. جان برنان، مدیر وقت سیا قبل از انتشار گزارش با بیان سخنانی تا حدی تلاش کرد پیامدهای منفی آن را کنترل کند. وی گفت: بخش عمده اطلاعاتی که قلم خورده، شامل اطلاعات خام و تایید نشده است. این سخنان حاکی از آن بود که شاید آن اطلاعات کاملاً معتبر نباشد، در حالی که برخی از افرادی که سند کامل را دیده بودند، فاش کردند در این گزارش هیچ مدرکی که دست داشتن مستقیم عربستان سعودی را در حملات ۱۱ سپتامبر ثابت کند، وجود ندارد.
انتشار این سند تب و تاب موقتی در رسانهها ایجاد کرد، اما شاید به طور عمد، این گزارش میان انبوه گزارشهای سیاسی، در آن تابستان ناپدید شد. انبوه جدیدی از اطلاعات وجود داشت، هر چند که بیشتر آنها به تایید یا تکمیل گزارشهای قبلی کمک میکرد.
ارتباطی مستقیم بین بعضی از هواپیما ربایان حوادث ۱۱ سپتامبر و عاملان ظاهری دولت عربستان سعودی وجود دارد، اما آن ۲۸ صفحه هیچ مدرک قانع کنندهای که تبانی را ثابت کند، ارائه نکرد. در واقع، آن اطلاعات بیشتر حاکی از آن بود که سعودیها به احتمال زیاد بعضی از اتباع خود را زیر نظر داشته اند، اتباعی که شاید به آنها مظنون بوده و آنان را تهدیدی برای امنیت ملی خود میدانسته اند. اشاراتی در این گزارش وجود دارد که سعودیها عملیات خاص خود را علیه سعودیهای مقیم خارج کاملاً تهاجمی اجرا میکردند. بارها نیز در این گزارش اشاره شده است که آنها قبل از حملات ۱۱ سپتامبر در همکاری کامل با ماموران تحقیق ضدتروریسم آمریکا قصور کرده اند.