پخش زنده
امروز: -
نمایندگان مجلس تکلیف کارفرمایان برای ثبت اطلاعات قراردادهای پیمانکاری در سامانه مودیان را تعیین کردند
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما به نقل از خانه ملت، نمایندگان در نشست علنی نوبت عصر امروز یکشنبه مجلس شورای اسلامی در جریان بررسی لایحه مالیات بر ارزش افزوده با ماده (۱۷) این لایحه با ۱۶۳ رأی موافق، ۵ رأی مخالف و ۲ رأی ممتنع از مجموع ۲۲۱ نماینده حاضر در جلسه موافقت کردند.
در ماده (۱۷) این لایحه آمده است: کلیه کارفرمایان موضوع ماده (۵) قانون مدیریت خدمات کشوری و ماده (۲۹) قانون برنامه پنجساله ششم توسعه اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی جمهوری اسلامی ایران موظفند اطلاعات مربوط به قراردادهای پیمانکاری را حداکثر تا یک ماه پس از انعقاد قرارداد در سامانه مؤدیان ثبت نمایند. در غیر این صورت، سازمان مکلف است با رعایت ماده (۹) قانون پایانههای فروشگاهی و سامانه مؤدیان اطلاعات ثبت شده توسط پیمانکاران در سامانه مذکور را مورد قبول کارفرما تلقی نماید.
تعیین تکلیف مسئولیت واحد صنفی قبل از اتمام انتقال به فروشنده
نمایندگان مجلس شورای اسلامی مسئولیت واحد صنفی قبل از اتمام انتقال واحد مربوطه به فروشنده را مشخص کردند.
نمایندگان در جریان بررسی لایحه مالیات بر ارزش افزوده، با ماده ۲۱ این لایحه با ۱۳۷ رأی موافق، ۱۸ رأی مخالف و ۳ رأی ممتنع از مجموع ۲۲۳ نماینده حاضر در جلسه موافقت کردند.
در ماده ۲۱ آمده است: در انتقال یک واحد صنفی، شخص دارنده واحد صنفی تا اتمام انتقال، مسؤولیت اجرای مقررات و تمامی تکالیف دورههای مالیاتی مربوط از جمله صدور صورتحساب، ثبت معاملات در سامانه مؤدیان و سایر تکالیف قانونی را بر عهده دارد. خریدار مسؤولیتی در قبال تکالیف واحد صنفی قبل از اتمام انتقال ندارد؛ مگر این که به موجب سند رسمی این مسؤولیت را پذیرفته باشد.
تبصره- انتقال دهنده باید حداکثر ظرف مدت ده روز سازمان را نسبت به زمان اتمام فعالیت خود مطلع سازد. در صورت عدم اطلاع و شروع فعالیت توسط مؤدی جدید، در پرداخت مالیات و جریمهها با وی مسؤولیت تضامنی خواهد داشت.
اشخاص حقیقی منحل شده تا زمان ختم تصفیه، مودی مالیاتی محسوب میشوند
نمایندگان مجلس مصوب کردند اشخاص حقوقی که منحل میشوند تا زمان ختم تصفیه، کماکان مؤدی محسوب میشوند.
نمایندگان در جریان بررسی لایحه مالیات بر ارزش افزوده با ماده (۲۰) این لایحه با ۱۵۱ رأی موافق، ۱۲ رأی مخالف و ۶ رأی ممتنع از مجموع ۲۲۵ نماینده حاضر در جلسه موافقت کردند.
در ماده (۲۰) این لایحه آمده است: در مورد اشخاص حقوقی که منحل میشوند تا زمان ختم تصفیه، شخص حقوقی مزبور کماکان مؤدی محسوب میشود و مدیر یا مدیران تصفیه مکلف به انجام تکالیف مقرر در این قانون میباشند.
مجوز مشروط مجلس به وزیر اقتصاد برای تغییر مدت دوره مالیاتی مودیان
با موافقت نمایندگان مجلس شورای اسلامی، وزیر امور اقتصاد و دارایی مجاز است با پیشنهاد سازمان امور مالیاتی کشور مدت دوره مالیاتی را برای هر گروه از مودیان دو تا یک ماه تعیین کند.
نمایندگان مجلس در جریان بررسی لایحه مالیات بر ارزش افزوده با ماده (۱۸) این لایحه با ۱۵۴ رأی موافق، ۴ رأی مخالف و ۴ رأی ممتنع از مجموع ۲۲۰ نماینده حاضر در جلسه موافقت کردند.
در ماده (۱۸) این لایحه آمده است: وزیر امور اقتصاد و دارایی مجاز است با پیشنهاد سازمان امور مالیاتی کشور مدت دوره مالیاتی را برای هر گروه از مودیان دو یا یک ماه تعیین نماید؛ مشروط بر آن که تغییرات مذکور حداقل سه ماه قبل از شروع دوره مالیاتی، از طریق سامانه مؤدیان، پایگاه اطلاع رسانی سازمان و حداقل یکی از روزنامههای کثیرالانتشار اطلاع رسانی عمومی شود.
تبصره - در صورتی که شروع با خاتمه فعالیت مؤدی در خلال یک دوره مالیاتی باشد، زمان فعالیت مؤدی طی دوره مربوط، یک دوره مالیاتی تلقی میشود.
مکلف شدن مؤدیان به وصول مالیات فروش از خریدار یا کارفرما
نمایندگان مجلس مودیان مالیاتی را مکلف کردند تا پس از وصول مالیات فروش و کسر مالیات پرداختی از خریدار یا کارفرما، مطابق مقررات به حساب سازمان واریز نمایند.
نمایندگان در جریان بررسی لایحه مالیات بر ارزش افزوده با ماده (۱۶) این لایحه با ۱۵۶ رأی موافق، ۶ رأی مخالف و ۷ رأی ممتنع از مجموع ۲۱۷ نماینده حاضر در جلسه موافقت کردند.
در ماده (۱۶) این لایحه آمده است: مؤدیان مکلفند مالیات فروش موضوع این قانون را از خریدار یا کارفرما وصول کنند و پس از کسر مالیات پرداختی، مطابق مقررات به حساب سازمان واریز نمایند.
همچنین در تبصره ۱ ماده (۱۶) نیز آمده است: سازمان میتواند با توافق مودیان مشمول این قانون مالیات متعلقه را همزمان با صدور صورتحساب به حساب سازمان نزد خزانه داری کل واریز نمایند. دستورالعمل اجرائی این تبصره، مشتمل بر فهرست مودیانی که مشمول این حکم میشوند و نحوه پرداخت مالیات متعلقه با پیشنهاد سازمان، به تصویب وزیر امور اقتصادی و دارائی میرسد مالیاتی که به این ترتیب به سازمان پرداخت میشود، به حساب بستانکاری فروشنده منظور شده و برای خریدار، در صورتی که مصرف کننده نهایی نباشد، اعتبار مالیاتی به حساب میآید.
در تبصره ۲ این ماده نیز ذکر شده است: گمرک جمهوری اسلامی ایران مکلف است مالیات کالاهای وارداتی را در زمان ترخیص قطعی و مالیات کالاهای متروکه را قبل از ترخیص نهایی، وصول و به صورت برخط به حساب سازمان واریز کند. گمرک جمهوری اسلامی ایران موظف است ضمن درج اطلاعات پرداخت در پروانههای گمرکی و یا فرمهای مربوطه امکان دسترسی برخط سازمان به پایگاههای اطلاعاتی ذی ربط را فراهم نماید. گمرک مکلف است در ورود موقت، و ورود موقت برای پردازش، تضمینهای لازم را براساس مقررات تبصره ماده (۵۳) قانون امور گمرکی اخذ نماید.
در تبصره ۴ این ماده آمده است: واردکنندگان خدمت مکلفند مالیات متعلقه را محاسبه و طبق مقررات این قانون پرداخت نمایند. چنانچه محل ارائه خدمت و مصرف آن در خارج از کشور باشد، مشمول این حکم نخواهد بود.
همچنین در ادامه نمایندگان با ۱۴۸ رأی موافق، ۱۳ رأی مخالف و بدون رأی ممتنع از مجموع ۲۱۶ نماینده حاضر در جلسه با ارجاع تبصرههای (۳) و (۵) ماده ۱۶ این لایحه به کمیسیون در راستای بررسی بیشتر موافقت کردند.
در تبصرههای ۳ و ۵ ماده (۱۶) آمده است: تبصره ۳- واردکنندگان کالا از مناطق آزاد تجاری- صنعتی به سرزمین اصلی مکلفند کالاهای مزبور را به گمرک اظهار نمایند. گمرک موظف است از قسمتی از کالاهای اظهار شده که به موجب بند «ب» ماده (۹۰) قانون احکام دائمی برنامههای توسعه کشور مصوب ۱۰/۱۱/۹۵ «تولید داخل» محسوب میشود، فقط مالیات، و از قسمت باقیمانده که کالای وارداتی محسوب میشود، مالیات و حقوق ورودی دریافت و به حساب سازمان واریز کند.
تبصره ۵- مالیات آب، برق و گاز با توجه به مالیات مندرج در صورتحساب (قبوض) مصرف کنندگان و همچنین نفت تولیدی و فرآوردههای نفتی وارداتی و تولیدی، فقط یک بار در انتهای زنجیره تولید و توزیع آنها توسط شرکت ملی پالایش و پخش فرآوردههای نفتی ایران (بابت و فرآورده اصلی و سوختهای هوایی)، شرکتهای پالایش نفت (بابت سایر فرآوردههای تولیدی) و شرکتهای دولتی تابع ذی ربط وزارت نفت و شرکتهای گاز استانی و شرکتهای تابع ذی ربط وزارت نیرو و شرکتهای توزیع برق، آب و فاضلاب شهری و روستایی استانی بر مبنای قیمت فروش مصوب داخلی محاسبه، وصول و به حساب سازمان نزد خزانه واریز میگردد.
آغاز جلسه نوبت عصر مجلس شورای اسلامی
جلسه علنی نوبت عصر مجلس شورای اسلامی از دقایقی پیش به ریاست آقای لاریجانی آغاز شد.
آقای علی لاریجانی رئیس مجلس شورای اسلامی در ابتدای جلسه با گرامیداشت روز دامپزشک گفت: امروز روز دامپزشکی است، امروز را به عزیزان خدوم این سازمان تبریک میگوییم.
دستور کار جلسه علنی مجلس ادامه رسیدگی به گزارش شور دوم کمیسیون اقتصادی در مورد لایحه مالیات بر ارزش افزوده و ادامه رسیدگی به گزارش کمیسیون امور داخلی کشور و شوراها در مورد: لایحه کمک به ساماندهی پسماندهای عادی با اولویت استانهای ساحلی و کلانشهرها با مشارکت بخش غیر دولتی و همچنین گزارش کمیسیون قضایی و حقوقی در مورد طرح یک فوریتی تشدید مجازات اسیدپاشی و حمایت از بزه دیدگان ناشی از آن (اعاده شده از شورای محترم نگهبان) است.
در حال حاضر نمایندگان در حال بررسی ماده (۱۶) لایحه مالیات بر ارزش افزوده هستند.
جلسه بعدی مجلس؛ فردا
آقای مسعود پزشکیان نائب رئیس اول مجلس با اعلام پایان جلسه علنی امروز گفت: جلسه بعدی فردا ۱۵ مهر خواهد بود.