بهره مندی ۸۶ درصد روستاییان قزوین از آب شرب بهداشتی
معاون عمرانی استاندار قزوین گفت: ۸۶ درصد جمعیت روستایی استان از آب شرب بهداشتی برخوردارند و در این زمینه ۳۳۶ کیلومتر خط انتقال و مجتمع روستایی ایجاد شده است.
به گزارش خبرگزاری صداوسیما مرکز قزوین، معاون عمرانی استانداری گفت : در استان قزوین ۸۲۴ روستا داریم که ۶۳۰ روستا دارای دهیاری است و جمعیت روستایی استان بیش از ۳۳۶ هزار نفر است. علی فرخزاد افزود: در ۶۵۴ روستا با فعالیت شوراها بیش از ۲۰۵۲ نفر به عضویت درآمده اند و ۵۶ درصد روستاهای استان دارای دهیاری تحت پوشش است و در این میان ۲.۵ درصد جمعیت استان هم عشایری است. معاون عمرانی استانداری گفت : یکی از طرحهای بزرگ در استان گازرسانی به روستاهاست که در حال حاضر ۲۷۸ روستا اشتراک گاز دارند و ۸۵ درصد روستاییان از این تسهیلات برخوردارند.
فرخزاد افزود: در بخش عشایری ۲۵۰ خانوار شناسایی شده بود که امروز این تعداد به ۲۳۰۰ خانوار رسیده است. معاون عمرانی استانداری گفت : در استان بیش از ۵۱۰۰ کیلومتر راه روستایی داریم که ۵۱ درصد آن آسفالت شده و ۳۱ درصد آن خاکی و ۱۲ درصد شوسه است و عمر متوسط آسفالت راهها نیز حدود ۲۰ سال است که برای روکش آسفالت راههای خاکی بیش از ۷۵۰ میلیارد تومان اعتبار نیز داریم. وی گفت : در استان قزوین ۸۷ فضای ورزشی به مساحت ۴۳۰ هزار متر مربع داریم و از پارسال تاکنون ۳ دهم درصد اعتبارات ارزش افزوده به تجهیز فضاهای ورزشی روستایی اختصاص یافته است. فرخزاد افزود : در استان ۱۰۰ درصد روستاهای بالای ۵ خانوار از تسهیلات برق برخوردارند و امسال هم ۱۳ روستای جدید به شبکه برق پیوستند. وی افزود: سال گذشته ۵۷ مدرسه با ۳۱۲ کلاس درس هم با ۴۲ میلیارد تومان اعتبار به فضای آموزشی روستایی اضافه شده است. معاون عمرانی استانداری قزوین گفت: ۱۰۰ درصد روستاها از خدمات بهداشتی برخوردارند و ۲۶۳ خانه بهداشت راه اندازی شده و ۵۰ درصد خانههای روستایی مقاوم سازی شده است. همچنین طرح هادی روستایی در ۶۶۲ روستا اجرا شده و در طرح ۲۶۲ روستا بازنگری شده است. وی بیان کرد: از مجموع ۸۲۴ روستا در ۷۰۳ روستا سرویس تلفن ثابت خانگی؛ ۴۵۰ روستا تلفن بی سیم و همراه اول، ۳۰۰ روستا نسل سوم و چهارم تلفن همراه، ۷۴۰ روستا تحت پوشش اینترنت، قرار دارد.
معاون عمرانی استاندار درباره تپههای گردشگریی که در داخل شهرهای اقبالیه، تاکستان و اسفروین گفت: این تپهها بر اساس ضوایط و قوانین ساماندهی میشوند.
معاون عمرانی استاندار گفت: هم اکنون از ۸۲۴ روستای استان ۶۳۰ روستا دارای دهیار است که برای ایجاد امنیت شغلی، وضعیت استخدامی آنها مراحل پایاینی خود را میگذراند. فرخزاد با اشاره به انتخابات پیش رو هم گفت: هیچ کس حق استفاده از اموال بیت المال و دستگاهها را برای دفاع و یا علیه کاندیدایی ندارد و اگر انجام شود با آن فرد قانونی برخورد میشود.
استخدام دهیاران مدیرکل امور روستایی و شوراهای استانداری هم گفت: ۱۴۲ نفر از دهیاران مدرک تحصیلی لیسانس، ۲۲ نفر فوق لیسانس دارند و ۷ نفر حوزوی و ما بقی هم فوق دیپلم و دیپلم هستند. نجفی از شناسایی مشاغل روستایی در روستاهای داری ظرفیت خبر داد و گفت: قرار است این مشاغل از طریق فنی و حرفهای آموزش داده شود. مدیر کل امور روستایی و شوراهای استانداری همچنین از افتتاح ۱۰۶ پروژه با اعتبار ۲۴۱ میلیارد ریال در مناطق روستایی استان خبر داد. نجفی افزود: بیش از ۱۷۷ میلیارد تومان تسهیلات در قالب هزار و ۲۶۴ طرح برای ایجاد سه هزار و ۵۲۸ از محل قانون حمایت از ایجاد اشتغال در مناطق روستایی پرداخت شده است. او درباره انتخابات پیش روی مجلس شورای اسلامی هم اضافه کرد: دهیاران نمیتوانند از اعتبارات دهیاری برای حمایت از نامزدها استفاده کنند. اجباری شدن هویت گذاری دام و بیمه دام غیاثوند رییس اداره امور عشایر هم در این نشست گفت: امسال هویت گذاری دام و بیمه دام از الزامات است که از عشایر خواسته میشود که در این زمینه همکاری کنند. وی افزود: در تامین آب شرب سالم برای عشایر و دامهای آنها اعتبارات بسار خوبی در نظرگرفته شده که این طرح در حال مطالعات است. غیاثوند خاطرنشان کرد: این طرح امسال آغاز میشود و ۵۲۰ خانوار عشایر از آن بهزهمند خواهند شد. رئیس اداره امور عشایر گفت: همچنین به منظور حفظ و صیانت از مراتع و پرواربندی دامها تسهیلاتی تا سقف ۲۰۰ میلیون تومان به عشایر پرداخت میشود. به گفته غیاثوند، بازپرداخت این تسهیلات یکسال و با سود ۱۰ درصد است. وی اضافه کرد: تا کنون ۲ هزار و ۷۰۰ راس دام عشایر بیمه شده اند. رئیس اداره امور عشایر گفت: ۴۹۴ نفر از عشایر هم زیرپوشش تامین اجتماعی قرار گرفته اند.