به گزارش
خبرگزاری صداوسیما مرکز کردستان، معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت در سفر یک روزه از سه واحد صنعتی کارخانه تولید کنسانتره سنگ آهن و معدن طلا ساریگونی قروه بازدید کرد.
جعفر سرقینی در جریان این بازدید گفت: طرح زنجیره فولاد کردستان تأیید شده و پس از نهایی شدن وضعیت اراضی احداثی، عملیات اجرایی پروژه واحد تولید آهن اسفنجی با ظرفیت یک میلیون و ۶۰۰ هزار تنی در بیجار و واحد یک و نیم میلیون تنی فولاد در قروه به زودی آغاز میشود.
وی افزود: آهن اسفنجی در بیجار تولید و در قروه تبدیل به فولاد و شمش خواهد شد که با راه اندازی زنجیره فولاد کردستان در واقع میزان صادرات این محصول صنعتی در کشور به شکل قابل ملاحظهای افزایش مییابد.
در این بازدیدها، معاون معدنی وزارت صمت ابتدا از کارخانه کنستانتره سنگ آهن در شهرک صنعتی آونگان بازدید کرد که بنا بر اظهارات ناصر ساریخانی مدیرعامل شرکت ارتا صنعت این کارخانه با سرمایه ۲۲ میلیارد تومانی و با ظرفیت ۱۵۰ هزار تن در سال برای ۴۵ نفر اشتغالزایی کرده است.
وی گفت: این کارخانه در زمینه تولید کنسانتره برای کارخانجات فولاد سازی داخلی و کشور چین فعالیت دارد.
کارخانه تولید سلیس و فلدسپات دومین واحدی بود که از آن بازدید شد که این واحد با ظرفیت سالانه ۲۵ هزار تن برای ۲۱ نفر اشتغال ایجاد کرده است.
در ادامه معاون معدنی وزارت صمت از سایت معدنی و کارخانه طلا ساریگونی قروه بازدید و از نزدیک در جریان روند فعالیتهای این مجتمع معدنی قرار گرفت.
سرقینی در این بازدید گفت: امروزه اشتغال یکی از مباحث اصلی در کشور به خصوص در مناطق محروم است که معدن طلای قروه نمونه بارزی در این زمینه محسوب میشود که پروتکلها و استانداردهای لازم را رعایت کرده و در حوزه اشتغالزایی و تولید پیش رفت قابل قبولی داشته است.
سرقینی به مشکل زیست محیطی برخی معادن نیز اشاره کرد و گفت: ۳۵ درصد طلای دنیا با روش هیپ لیچ تولید میشود و در ایران هم ۸۵ درصد طلای تولیدی به همین شیوه است و در واقع این روش هیچ گونه مشکل زیست محیطی ندارد.
معاون معدنی وزیر صنعت، معدن و تجارت پایش مرتب آبهای زیرزمینی در این زمینه را مهم اعلام کرد و یادآور شد: همیشه به طور مداوم آبهای زیرزمینی برای اطمینان یافتن از سالم بودن توسط دولت و سرمایه گذار پایش و گزارش آن مرتب رصد میشود.
وی در خصوص پرداخت حقوق دولتی طبق قانون معادن نیز عنوان کرد: این حقی است که قانون برای مناطق معدنی در نظر گرفته است، اما مشکل اینجاست که ۱۵ درصد حقوق دولتی معادن پس از واریز به خزانه ملی به مناطق معدنی بازگردانده نمیشود.
سرقینی از پرداخت ۱۳ هزار میلیارد ریالی حقوق دولتی توسط معادن کشور به حساب خزانه در سال گذشته خبر داد و افزود: از این مبلغ تنها سه هزار و ۶۰۰ میلیارد ریال بازگردانده شد حال برای ۱۵ درصد باید روی مبلغ بازگشتی حساب شود نه آن مبلغی که واریز شده است.
معاون معدنی وزیر صمت عنوان کرد: ۱۰ هزار پروانه بهره برداری معادن در کشور صادر شده است که از این تعداد ۶ هزار و ۵۰۰ معدن فعال هستند و اگر از این میزان معادن دولتی را در نظر نگیریم قطعاً معدن طلای ساریگونی قروه جزو چهار معدن برتر بخش خصوصی از نظر رعایت استانداردهاست.
وی ظهار داشت: در برنامه ششم توسعه به طرح اخذ تا یک درصد از معادن آلوده به تشخیص شورای معادن استان اشاره شده و در صورتی که شورا تأیید کند که معدنی آلوده است باید این یک درصد گرفته و به حساب خزانه واریز شود.