امضای اسناد همکاری وزارت راه با معاونت علمی ریاست جمهوری
مسیر زائران اربعین امن است
وزیر راه: همه مسلمانان جهان در راهپیمایی اربعین با انگیزه زیارت اباعبدالله الحسین (ع) مشارکت وسیع دارند و هموطنان اطمینان داشته باشند که مسیرهای تردد آنها امن است.
به گزارش خبرنگار
خبرگزاری صدا و سیما، محمد اسلامی در حاشیه مراسم امضای تفاهمنامه همکاری مشترک وزارت راه و شهرسازی با معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری در جمع خبرنگاران افزود: دیروز ۳۳ هزار نفر فقط از مرز مهران عبور کردند و ۸هزار دستگاه اتوبوس برای حمل و نقل زوار در ایام اربعین در نظر گرفته شده و روزانه ۵۵ رام قطار نیز به همدان، کرمانشاه و خرمشهر سیر میکند.
وزیر راه و شهرسازی همچنین از صدور بیش از ۶۰۰ مجوز پرواز به مقصد فرودگاههای عراق خبر داد و گفت: ناوگان هوایی، ریلی و جادهای کشور برای اعزام زائران اربعین تدارک لازم را پیشبینی کرده است.
وزیر راه و شهرسازی همچنین با رد احتمال تروریستی بودن حادثه خروج قطار از ریل در مسیر تهران - زاهدان درباره علت سانحه ریلی ایستگاه شورو زاهدان گفت: مقصر این سانحه، سیستم حمل و نقل نبود، اتفاقی در مسیر رخ داد که نادر بود و تا به حال سابقه نداشت.
به گفته اسلامی، مدیریت استان سیستان و بلوچستان در کنار سیستمهای امنیتی در حال بررسی علت باز شدن پیچهای ریل مسیر هستند و گزارش کمیته عالی بررسی سوانح راه آهن در ارتباط با حادثه قطار زاهدان دقیق و درست بوده، اما تحقیقات ادامه دارد تا انگیزه پیچ دزدی در این مسیر مشخص شود.
وی در پاسخ به این سوال که آیا این حادثه با انگیزه تروریستی رخ داده است، گفت: شواهدی برای تروریستی دانستن حادثه در دست نیست و هیچ انگیزه تروریستی گزارش نشده و تحقیقات امنیتی و تحقیقات استانی برای مشخص شدن علت حادثه ادامه دارد، اما در پی وقوع این حادثه حفاظت از خطوط راه آهن و مسیرهای ریلی تشدید شده است.
رادارهای هواشناسی در داخل کشور ساخته میشود
معاون علمی و فناوری ریاست جمهوری گفت: انواع رادارهای هواشناسی که پیش از این از خارج خریداری میشد، امروز در داخل کشور ساخته شده و در بخشهای مختلف سازمان هواشناسی به کار گرفته میشود.
سورنا ستاری در مراسم امضای تفاهمنامه همکاری وزارت راه و شهرسازی با معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری افزود: قرارداد معاونت علمی ریاست جمهوری با سازمان هواشناسی که در ۹ سرفصل تدوین شده است آغازی برای همکاریهای دو دستگاه است.
وی با اشاره به بازدید خود از سازمان هواشناسی در ۲۱ فروردین امسال که مقدمه همکاری دو دستگاه را فراهم کرد افزود: مهمترین و سختترین و پیچیدهترین فناوری بکار رفته در سازمان هواشناسی که میتواند منشا همکاری دو دستگاه باشد، حوزه ساخت رادارهای هواشناسی است که تاکنون از خارج کشور خریداری میشد، اما از این پس توسط شرکتهای دانش بنیان داخلی ساخته و تأمین و پشتیبانی میشود.
ستاری افزود: شبیه سازها (سیمیلاتورها) در بخش هواشناسی در حوزه پیش بینی سیل و سایر بلایای طبیعی از دیگر بندهای تفاهم نامه است ضمن اینکه با سازمان راهداری و حمل و نقل جادهای نیز موضوع الکترونیکی کردن بارنامهها و حمل و نقل هوشمند از جمله مباحث جدی است که دنبال میکنیم.
معاون علمی و فناوری رئیس جمهور در خصوص مصوبه شورایعالی شهرسازی برای امکان استقرار شرکتهای دانشبنیان در محیطهای شهری نیز گفت: این مصوبه امری مهم و قابل توجه بود که به تصویب رسید و کمک بزرگی به شرکتهای دانش بنیان خواهد کرد.
ستاری افزود: استقرار شرکتهای دانشبنیان در محیطهای شهری موضوعی قابل توجه است و امیدواریم محیط مناسبی برای رشد این اقتصاد فراهم شود.
وی افزود: یکی از موضوعات مهم و تاثیر گذار در اقتصاد دانش بنیان، موضوع زیست بوم است که خوشبختانه در سازمان هواشناسی دنبال و اجرایی شده و همین که سازمان هواشناسی به دنبال نرمافزارهای داخلی و بومی سازی شده باشد که استعداد تولید آن در داخل وجود دارد امری تاثیر گذار است چراکه بسیاری از برنامههای پیش بینی و پیش یابی هواشناسی خارجی نیز توسط همین دانشمندان و جوانان ایرانی نوشته شده و به فروش میرسد، اما تاکنون این جوانان برای شرکتهای خارجی کار میکردند و از این به بعد میتوانند توان خود را در خدمت شرکتهای دانش بنیان ایرانی قرار دهند.
معاون علمی و فناوری ریاست جمهوری افزود: امروز همچنین با وزارت راه و شهرسازی تفاهم کردیم در حوزه شهرهای هوشمند همکاری مشترک داشته باشیم و با این استعداد ناب در حوزه استارتاپها میتوانیم قدمهای مناسبی برداریم.
ستاری همچنین از توافق با وزارت راه و شهرسازی برای توسعه پارک فناوری پردیس خبر داد و گفت: بخش دیگری از زمینهای وزارت راه و شهرسازی در پردیس برای توسعه این پارک و با هدف توسعه و استقرار بیشتر صنایع دانش بنیان در اختیار این پارک قرار خواهد گرفت.
امضای اسناد همکاری وزارت راه با معاونت علمی ریاست جمهوری
سه سند تفاهمنامه همکاری وزارت راه و شهرسازی با معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری در حوزههای هواشناسی و حمل و نقل جادهای هوشمند به امضا رسید.
این سه سند با حضور محمد اسلامی وزیر راه و شهرسازی و سورنا ستاری معاون علمی و فناوری ریاست جمهوری بین مرکز توسعه فناوریهای راهبردی ریاست جمهوری از یک سو و سازمانهای هواشناسی و راهداری و حمل و نقل جادهای از سوی دیگر به امضا رسید.
این اسناد در حوزه داخلی سازی ابزارهای اندازهگیری و نرم افزارها و همچنین تولید داخل شدن سخت افزار سنجنده هاست که پیش از این از خارج خریداری میشد، اما امروز در شرکتهای دانش بنیان داخلی تولید میشود.
همچنین تولید انواع رادار هواشناسی با بردهای ۱۵۰ و ۲۵۰ کیلومتر از دیگر بندهای تفاهمنامه مشترک وزارت راه وشهرسازی با معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری در حوزه هواشناسی است.
تجاری سازی و ایجاد کسب و کار نوین در حوزه حمل و نقل جادهای و استفاده از استارتاپها و شرکتهای حمل و نقل هوشمند از دیگر بخشهای این تفاهم نامه است.
در حوزه توسعه فناوری هواشناسی نیز که در ۹ سرفصل انجام میشود شرکتهای دانش بنیان متناظر شناسایی و برای توسعه همکاری معرفی شدهاند.
مدل سازی جوی در مقیاس منطقهای از دیگر موضوعاتی است که با همکاری شرکتهای دانش بنیان انجام میشود که همه با حمایت معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری و تضمین خرید و نظارت دو طرف است.
همچنین در حوزه راهداری، توسعه بارنامه الکترونیک و توسعه فعالیتهای شرکتهای حمل و نقل استارتاپی از موضوعات مربوط به تفاهم معاونت علمی ریاست جمهوری با سازمان راهداری و حمل و نقل جادهای است.