سردار مومنی:
محله هرندی نیازمند اقدامات فرهنگی و اجتماعی
دبیرکل ستاد مبارزه با مواد مخدر: در محله هرندی به کارهای فرهنگی و اجتماعی با همکاری شهرداری نیاز داریم.
به گزارش خبرنگار
خبرگزاری صدا و سیما،
دبیرکل ستاد مبارزه با مواد مخدر گفت: بعد از اقدامات انتظامی و قضایی در محله هرندی به کارهای فرهنگی و اجتماعی با همکاری شهرداری نیاز داریم.
سردار اسکندر مومنی در بازدید میدانی از محله هرندی و شوش افزود: پاکسازی محلههای شوش، هرندی و مولوی یک کار جمعی و بین دستگاهی بود و بایستی زندگی در این محلهها جریان پیدا کند.
وی گفت: این حق مردم محلهها نیست که چنین وضعی را تحمل کنند و اقدامات در طول چند ماه گذشته برای پاکسازی خوب بود که باید کامل شود.
سردار مومنی افزود: متاسفانه ۵۵ درصد طلاقها مربوط به اعتیاد است و براساس آخرین آمار دو میلیون و ۸۰۰ هزار مصرف کننده موادمخدر داریم و یک میلیون و ۶۰۰ هزار مصرف کننده هم به صورت تفریحی موادمخدر مصرف میکنند، بنابراین ۴ میلیون نفر موادمخدر مصرف میکنند که سن آنها ۱۵ تا ۶۵ سال است و ۵ درصد جامعه فعال کشور را دربرمی گیرد.
سردار مومنی افزود: از این تعداد ۱۰۰ هزار نفر معتاد متجاهر هستند که در سختترین بخش ممکن در گام اول اقدامات انتظامی و قضایی را انجام و برای نگهداری آنها مراکز بازپروری را افزایش دادیم.
وی گفت: در مرحله اول پاکسازی ۵ هزار نفر را در یک گام جمع آوری کردیم و خوشبختانه در ۶ ماه گذشته شرایط این محلهها بهتر شده و پایدار است.
دبیرکل ستاد مبارزه با موادمخدر گفت: موضوع آسیب اجتماعی جز با مشارکت مردم حل نخواهد شد، اما باید بستر کار فراهم شود تا مردم مشارکت کنند.
سردار مومنی افزود: در این محلهها، گروههای جهادی و مردمی ایجاد شده است و کار را پیش میبرند و نباید این موضوع را رها کنیم.
سردار مومنی گفت: درمان معتادان بر اساس قوانین ۳ تا ۶ ماه است که باید حداقل زمان یک تا ۲ سال باشد تا روند سم زدایی، درمان و حرفه آموزی را طی کنیم.
دبیر کل ستاد مبارزه با موادمخدر افزود: از قوه قضاییه، مجلس و مجمع تشخیص مصلحت نظام میخواهیم که قانون این حوزه را روزآمد و کارآمد کند تا منابع کشور به هدر نرود.
محسن هاشمی:
بازسازی بافت فرسوده و ایجاد فضای شاد در محلههای هرندی و شوش
رئیس شورای اسلامی شهر تهران گفت: بازسازی بافتهای فرسوده و ایجاد فضای شاد در محلههای هرندی و شوش باید پیگیری شود.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما، محسن هاشمی رفسنجانی در بازدید میدانی از پاکسازی محلات شوش و هرندی گفت:: در ساماندهی محلههای شوش، هرندی و دروازه غار و پاکسازی از لوث وجود معتادان متجاهر بایستی شهرداری برای ایجاد فعالیتهای عمرانی و تجاری و رنگ آمیزی و ایجاد فضای سبز ورود کند.
وی افزود: رفع آسیبهای اجتماعی و ناهنجاریها از اولویتهای شورای اسلامی شهر تهران است، اما اولویت ما درحال حاضر بحث آلودگی هوا، کاهش ترافیک و توسعه حمل و نقل است و بحث آسیبهای اجتماعی در اولویت دوم قرار دارد.
محسن هاشمی گفت: سهم شهرداری در بحث آسیبهای اجتماعی دیده شده است و هر جا لازم باشد این کار را انجام خواهیم داد.
محسن هاشمی افزود: بودجه شهرداری تهران ۱۸ هزار میلیارد تومان است که نزدیک به ۱۲ درصد آن به مسایل فرهنگی اختصاص پیدا میکند و این ۱۲ درصد بایستی در فرهنگسراها و خانههای فرهنگی برای کارهای اجتماعی و فرهنگی هزینه شود، هرچند فرهنگسراها به سمت برنامههای آیینی رفتند و این بخش را فراموش کردند.
وی گفت: بازسازی و ترمیم محلههای شوش، هرندی، دروازه غار در اولویت است و باید فضاهایی هم برای پلیس و سایر نهادها از سوی شهرداری در این محلهها درنظر گرفته شود.
آقای عمرانی معاون قضایی دادستان کل کشور نیز با بیان اینکه باید نگاه عاطفی به معتادان متجاهر داشته باشیم، افزود: اینها افرادی هستند که از خانه و کاشانه خود طرد شده اند و نیازمند توجه هستند و در این زمینه باید تمام دستگاهها ورود پیدا کنند.
وی گفت: باید کارهایی را در مناطق شوش، هرندی و مولوی انجام دهیم تا موجب رونق شود، کار فرهنگی هم باید انجام دهیم و از مردم و خیرین نیز کمک بگیریم.
رئیس پلیس مبارزه با موادمخدر:
منع پذیرش دو هزار معتاد متجاهر
رئیس پلیس مبارزه با موادمخدر تهران گفت: پذیرش دو هزار معتاد متجاهر منع شده است.
سرهنگ بخشنده در جلسهای که با موضوع پاکسازی محلههای شوش و هرندی برگزار شد، گفت: این افراد آلوده و دارای بیماریهای هپاتیت، ایدز و حتی معلول هستند که باید برای انها فکری کرد.
وی گفت: طرح پاکسازی شوش از ۹ بهمن ۹۷ آغاز و مناطق پاتوق معتادان متجاهر شناسایی شد، ۵ هزار و ۵۳۶ نفر معتاد متجاهر دستگیر شدند و افرادی هم که خرده فروش بودند روانه زندان شدند.
سرهنگ بخشنده گفت: ۱۵ باند مواد مخدر منهدم شدند و ۴۳ نفر از قاچاقچیان که مواد با وزن بالا قاچاق میکردند، دستگیر شدند.
سرهنگ بخشنده افزود: در این مرحله پاکسازی ۲۶۲ کیلوگرم انواع موادمخدر کشف شد و ۱۹۲ کیلوگرم مواد مخدر نیز قرار بود وارد شود که مانع شدیم.
وی گفت: در مرحله پاکسازی ۹۵ پلاک قرمز، پلمب و جوشکاری و آب و برق و گاز این منازل نیز قطع شد.
رئیس پلیس مبارزه با موادمخدر تهران افزود: بعد از کارهای انتظامی، کارهای اجتماعی و فرهنگی آغاز و ۲۱ مسجد در این محلهها راه اندازی شده است.
سرهنگ بخشنده گفت: کسانی را که به پایگاههای بازپروری بردیم علاوه بر سم زدایی به آنها حرفه آموزی کردیم و در زمینه خیاطی و تهیه میز برای مدارس فعال شدند.
وی افزود: جمع آوری بساط گستران در خیابانهای مولوی و شوش نیز در دستور کار است، اما شهرداری هم باید ورود کند.
سردار یزدی:
ضرورت اصلاح قوانین در حوزه معتادان متجاهر
فرمانده سپاه محمد رسول الله (ص) تهران بزرگ گفت: قوانین دست و پاگیر برای ساماندهی معتادان متجاهر را باید اصلاح کنیم تا کارها به درستی پیش رود.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما، سردار یزدی در بازدید میدانی از محلههای شوش، مولوی، هرندی و دروازه غار افزود: پاکسازی هرندی با تلاش همه دستگاهها صورت گرفت و از وضع قبلی رهایی یافته است.
وی گفت: اختصاص یک پایگاه به بسیج برای خواهران در خود محله و همچنین دایرکردن ۱۵ پایگاه در مساجد و راه اندازی گشتهای محلی بعد از اذان مغرب و عشا از عملکردهای این حوزه است.
سردار یزدی افزود: باید بخش درمان را توسعه دهیم و همچنین توزیع سبد کالا و لوازم را میان محرومان آن محله انجام دادیم تا محله هرندی از شرایط قبلی خارج شود و البته این ساماندهی کامل نخواهد شد مگر اینکه خیران و مردم هم وارد شوند.
وی گفت: خوشبختانه ۶۰ درصد از کسانی که سم زدایی شدند امروز به جامعه برگشتند و توانستیم برای آنها در پایگاههای بسیج جشن بگیریم و به آغوش خانواده بازگردانیم و کمکهایی را نیز در زمینه اشتغالزایی آنها انجام دادیم.
فرمانده سپاه محمد رسول الله (ص) تهران بزرگ افزود: اگر در گذشته اقدامات برای پاکسازی این محلهها موفق نبوده به دلیل استمرار نداشتن طرحها بوده است.