رئیس سازمان فضایی ایران:
تکمیل سه ماهواره در سه ماه آینده
رئیس سازمان فضایی: تا سه ماه آینده سه ماهواره ایرانی تکمیل و آماده پرتاب می شود.
به گزارش خبرنگار
خبرگزاری صدا و سیما،مرتضی براری در آغاز مراسم گرامیداشت هفته جهانی فضا گفت: این هفته فرصتی برای ترویج کاربردهای فناوریهای فضایی و بیان نقش این صنعت راهبردی در توسعه جوامع است.
وی گفت: امسال ۳۶۲ رویداد در این هفته برگزار میشود که بیانگر نشاط و امید در بخش فضایی است.
آقای براری با اشاره به پیشرفتهای بخش ماهواره گفت: سال گذشته تلاش کردیم دو ماهواره درمدار قرار گیرد که ماهواره پیام امیرکبیر تا مدار بالای ۵۰۰ کیلومتری انتقال داده شد و چند ثانیهای هم ارتباط برقرار بود، اما در مدار قرار نگرفت و امسال هم بنا داریم تا سه ماه آینده سه ماهواره تکمیل شود.
آقای براری افزود: تا یک ماه آینده دو پرتابگر آماده میشود و امیدواریم مشکلات سالهای گذشته پیش نیاید و شاهد قرارگیری ماهواره در مدار باشیم.
وی گفت: مراحل طراحی پارک کلان پایگاه چابهار هم را آغاز کرده ایم.
رئیس سازمان فضایی ایران گفت: در بحث ماهواره امسال سه ماهواره ظفر آماده میشود که در سه ماه آینده دو نمونه از این ماهواره را آماده میکنیم و در نمونه ارتقا یافته قدرت تفکیک تصاویر به ۱۶ متر میرسد.
وی گفت: ماهواره پارس یک نیز ماهواره سنجش از دور با قدرت هزار و ۵۰۰ متر است که تحویل سازمان هوا فضا داده میشود.
اقای براری افزود: ماهواره ناهید یک کامل شده و نخستین ماهواره مخابراتی است که در مدار ۲۵۰ کیلومتر قرار خواهد گرفت و سال آینده نمونه دوم آن کامل میشود.
وی گفت: سال آینده دو ماهواره دیگر کامل میکنیم و همه برنامههای ما مبتنی بر نقشه راه فضایی پیش میرود.
براری گفت: در سال ۱۴۰۴ ماهواره سنجشی با قدرت سنجش یک متر در مدار قرار میگیرد.
وی گفت: با دانشگاه امیرکبیر فعالیتی پژوهشی آغاز شده است که قرارداد آن تا یک ماه آینده نهایی میشود.
رئیس سازمان فضایی ایران درباره صنعتی سازی ماهوارهها نیز گفت: واگذاری ساخت ماهوارهها به شرکتهای خصوصی را آغاز کرده ایم و مناقصههایی در خصوص ساخت و تحویل ماهواره در مدار برای ماهواره راداری و اپتیکی برگزار شده است که به دلیل مباحث فنی دوباره مناقصه برگزار کردیم و امیدواریم بخش خصوصی در ساخت و طراحی ماهواره حضور پیدا کند.
وی گفت: هم اکنون دو هزار ماهواره در مدار است.
رئیس سازمان فضایی ایران در خصوص ایستگاههای اجرای عملیات نیز گفت: دو ایستگاه ماهواره در سلماس و چناران راه اندازی خواهد شد که به ایستگاههای ماهوارهای ما در ماهدشت و قشم اضافه میشود.
وی گفت: در خصوص دریافت آنلاین اطلاعات ماهوارهها نیز روزانه شاهد افزایش بوده ایم و دادههای ماهوارهها فرصت و ارزش اقتصادی برای کشور فراهم میکند.
براری گفت: در یک سال گذشته دریافت برخط اطلاعات سه ماهواره اضافه شده است و بیش از ۱۰۰ گیگ داده در روز دریافت میکنیم و بنا داریم این داده ها، رایگان در اختیار کسب و کارها قرار گیرد.
وی گفت: در سه حوزه شامل موقعیت یابی و ناوبری، نجوم و اکتشافات و سامانههای ترکیبی فعالیتهای علمی آغاز شده است.
رئیس سازمان فضایی ایران افزود: بخش خصوصی و دانشگاهها در ساخت ماهوارههای کوچک ورود پیدا کرده اند و در گام بعدی حذف تصدی گری و بسترسازی برای ورود بخش خصوصی در بالادست و پایین دست از محورهای برنامههای ماست.
وی گفت: حوزه فضا به حوزه اقتصادی تبدیل شده است و ما از سرمایه گذاران بخش خصوصی در این بخش دعوت به همکاری میکنیم.
براری گفت: در جهان ۷۶ درصدبخش فضایی در اختیار بخش خصوصی است و امیدواریم با حضور بخش خصوصی کشور شاهد شتاب بیشتر اجرای برنامهها در این حوزه باشیم.
براری افزود: در پایین دست نیز استارتاپهایی با حضور جوانان خلاق شکل گرفته است که در حال تولید خدمات هستند و در همین بخش شاهد فعالیتهایی در حوزه شبکه ماهوارههای سنجشی و مخابراتی هستیم.
رئیس سازمان فضایی ایران به موضوع دیپلماسی و حقوق فضا اشاره و ابراز امیدواری کرد بتوانیم با کشورهای منطقه و پیشرو این دیپلماسی را شکل دهیم و همکاری هایمان را در عرصه فضا تقویت کنیم.
وی گفت: هم اکنون سه دانشگاه در ساخت یک منظومه مشارکت دارند که سال آینده کامل میشود و امیدواریم صادرات فناوری و محصولات فضایی به کشورهای منطقه هم تحقق یابد.
براری در پایان اضافه کرد: یکی از دغدغهها در بخش فضایی حفظ منافع جمهوری اسلامی در مجامع بین المللی است و با جلسات مستمری که داشتیم توانستیم در سند ال تی اس که از سال ۲۰۱۰ آغاز شده است، مواضع جمهوری اسلامی را هم لحاظ کنیم.
رئیس پژوهشگاه فضایی ایران
ماهواره مخابراتی- تحقیقاتی ناهید ۱ تحویل شده است
رئیس پژوهشگاه فضایی ایران گفت: ماهواره مخابراتی- تحقیقاتی ناهید یک تحویل سازمان فضایی ایران شده است.
حسین صمیمی در مراسم گرامیداشت هفته جهانی فضا افزود: ماهواره سنجشی پارس ۱ نیز تا پایان سال جمع آوری میشود و مدل مهندسی ماهواره مخابراتی ناهید ۲ تا یک ماه آینده به اتمام خواهد رسید.
وی افزود: هفته جهانی فضا را در حالی آغاز میکنیم که سازمان فضایی، پژوهشگاه فضایی ایران و پژوهشگاه هوافضا را دولت آمریکا تحریم کرده است.
آقای صمیمی گفت: : از ضرورتهای بخش فضایی کشور، انسجام کاری و تعامل موثر میان بازیگران این بخش است.
رئیس پژوهشگاه فضایی ایران افزود: در شرایط کنونی که همه سازمانها کم و بیش با مسایل بودجه مواجهند، تعامل موثر بازیگران حوزه فضایی کشور با یکدیگر، استفاده از سرمایه گذاریهای صورت گرفته و زیرساختهای ایجاد شده و نیز ایجاد بستری برای همافزایی دانش میان نیروهای متخصص موجود، مهم است.
آقای صمیمی در بخش دیگری از سخنانش پیشنهاد کرد : سازمان فضایی ایران در هفته جهانی فضا در کنار شعار انجمن جهانی هفته فضا؛ یک شعار بومی و داخلی نیز اعلام کند که این شعار میتواند " اتحاد ایرانی برای ساخت ماهواره ایرانی" باشد.
وی کسب دانش فنی طراحی و ساخت انواع سامانههای فضایی و ماهوارههای مخابراتی و سنجشی را از برنامههای پژوهشگاه فضایی خواند و گفت: آزمونهای کیفی بلوک انتقال مداری نیز رو به اتمام است و در نظر داریم تا پایان سال دو آزمون زیر مداری نیز تعریف و اجرا کنیم و مأموریت این سامانه را نیز مورد ارزیابی قرار دهیم و این اقدامات زیرساختهای آزمایشگاهی را هم توسعه دادهایم.
رئیس پژوهشگاه فضایی ایران درباره خدمات فضاپایه پژوهشگاه هم گفت: : کارهای بسیار قوی با وزارت کشور درخصوص برآورد خسارت سیل فروردین ۹۸ انجام دادهایم که گزارشهای تولید شده نشان میدهد استفاده از فناوریهای سنجش از دور به صرفه جویی بیش از ۱۵۰۰ میلیارد تومان منجر شده است.