طرح دولت انگلیس برای خروج از بن بست برگزیت، با واکنش منفی شماری از رهبران احزاب و نمایندگان مجلس عوام انگلیس مواجه شد
به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری صدا و سیما از لندن؛ بیش از سه سال از همه پرسی درباره جدایی انگلیس از اتحادیه اروپا گذشته و از مهلت انگلیس برای ترک اتحادیه اروپا حدود چهار هفته مانده است و نخست وزیر انگلیس آخرین تلاشهای خود را برای قبولاندن طرحش به نمایندگان مجلس به کار گرفت تا بلکه بتواند گره برگزیت را باز کند.
1- بوریس جانسون نخست وزیر انگلیس 2- جرمی کوربین رهبر حزب کارگر انگلیس 3- گای هوفستاد رئیس پارلمان اروپایی 4- شهروند انگلیسی
نخست وزیر انگلیس روز پنج شنبه در مجلس عوام این کشور، از پیشنهاد خود برای خارج کردن کشورش از اتحادیه اروپا، تعریف کرد و گفت: من به طور قطع معتقدم که با اتحادیه اروپا میتوانیم به توافق برسیم. جانسون افزود: این دولت، گامی به جلو برداشت و پیشنهاد ما، معامله با اتحادیه اروپاست و امیدوارم مجلس هم برای منفعت ملی، از این پیشنهاد دولت حمایت کند تا فصل جدیدی از دوستی با اعضای اتحادیه اروپا آغاز شود. طرح دولت انگلیس برای خروج از بن بست برگزیت، بلافاصله با واکنش منفی شماری از رهبران احزاب و نمایندگان مجلس عوام انگلیس مواجه شد. رهبر حزب کارگر، پرجمعیتترین حزب انگلیس در واکنش به طرح جانسون گفت: آنچه که به عنوان پیشنهاد به ما ارائه شده، همان پیشنهادی است که بارها در این مجلس رد شده بود، اما با بسته بندی جدید عرضه شده است. جرمی کوربین افزود: این پیشنهاد، پیمان صلح در جزیره ایرلند را به خطر میاندازد، حقوق کارکنان را نادیده میگیرد، حق مصرف کنندگان را زیر پا میگذارد و محیط زیست را هم به خطر میاندازد. هیلاری بن، عضو سرشناس مجلس عوام انگلیس نیز در واکنش به طرح نخست وزیر این کشور گفت: آنچه بوریس جانسون پیشنهاد میکند، مشکلات فراوانی در ایرلند شمالی ایجاد خواهد کرد و روابط بازرگانی ما با اروپا را نیز مختل خواهد کرد که برای تجارت، مشاغل و سرمایه گذاری ما، زیان بار است. پیشنهادی که نخست وزیر انگلیس با آب و تاب به اتحادیه اروپا ارائه کرد و از آن به عنوان آخرین پیشنهاد دولت انگلیس برای رهایی از بن بست برگزیت که منافع دو طرف را در برگرفته است یاد کرد، در اتحادیه اروپا هم با بی میلی مطالعه شد. رئیس پارلمان اروپایی در واکنش به طرح نخست وزیر انگلیس گفت: باید بگویم که واکنش اولیه اروپا به این پیشنهاد، مثبت نبود. گای هوفستاد افزود: به نظر ما این پیشنهاد، راه حل واقعی برای حل مشکل در جزیره ایرلند محسوب نمیشود. ما به بررسی سطر به سطر این پیشنهاد میپردازیم تا علل غیرقابل قبول بودن آن را اعلام کنیم. ایرلند تنها مرز زمینی انگلیس با اتحادیه اروپاست و اکنون که انگلیس قصد جدایی از این اتحادیه را دارد کنترلهای مرزی و وجود مرز مطرح شده و ایجاد ان مغایر با توافقی است که برای پایان دادن به جنگ و خونریزی در این جزیره منعقد شد. سه دهه جنگ و خونریزی که منجر به کشته و زخمی شدن بیش از پنجاه هزار نفر در جزیره ایرلند شد با انعقاد قرار داد صلح میان دو ایرلند فروکش کرد و اکنون با ایجاد مرز فیزیکی، نگرانیها را برای شعله ور شدن دوباره آتش زیر خاکستر آن درگیریها، افزایش داده است. نخست وزیر ایرلند نیز در نشست خبری مشترک با نخست وزیر سوئد، پیشنهاد انگلیس را از جوانب مختلف غیرقابل قبول دانست و دونالد توسک، رئیس شورای اروپا که نماینده ۲۷ کشور عضو اتحادیه اروپاست، در توئیتر نوشت که کاملا از ایرلند حمایت میکند. به گفته سایمون کاونی، معاون نخست وزیر ایرلند، اگر همان گونه که بوریس جانسون تاکیده کرد، این آخرین پیشنهاد انگلیس است، با این میزان از مخالفت ها، باید پذیرفت که این کشور بدون توافق از اتحادیه اروپا خارج خواهد شد. نخست وزیران ادوار انگلیس و مقامات اقتصادی این کشور بارها از خروج بدون توافق از اتحادیه اروپا ابراز نگرانی و آن را خسارت بارترین گزینه برای این کشور توصیف کردند.