::قاسم زاده - چالش برگزیت
دفتر نخست وزیر انگلیس از ارائه آخرین طرح جانسون پرده برداشت که در آن, باز کردن اصلی ترین گره برگزیت و کنترل های مرزی به دو ایرلند, سپرده شد
به گزارش سرویس بین الملل
خبرگزاری صدا و سیما از لندن؛
نخست وزیر انگلیس که برای رویکردش در جدایی انگلیس از اتحادیه اروپا حتی بدون توافق زیر فشار است اعلام کرد آخرین طرح خود را برای اینکه جدایی از اتحادیه اروپا با توافق انجام شود به این اتحادیه ارسال کرده است.
1 – بوریس جانسون – نخست وزیر انگلیس
2 – سایمون کاونی – وزیر خارجه جمهوری ایرلند
3 – آنا سوبری – نماینده مجلس عوام انگلیس
رسانه های انگلیس اعلام کردند در طرح جانسون از پیمان ایرلند شمالی و جمهوری ایرلند به نام جمعه نیک حمایت شده است تا اتش جنگ میان دو طرف دوباره شعله ور نشود. همچنین بر همکاری های بلند مدت با جمهوری ایرلند تاکید شده و شیوه هایی برای تبادل کالا میان دو طرف (جمهوری ایرلند و ایرلند شمالی به عنوان جزیی از خاک انگلیس) پیش بینی شده است. طول مرز میان جمهوری ایرلند و ایرلند شمالی حدود 499 کیلومتر است.
نشست سه روزه اعضای حزب حاکم محافظه کار در شهر منچستر انگلیس در حالی پایان یافت که رهبر حزب حاکم و نخست وزیزر انگلیس ترجیح داد به جای تشریح طرحش برای خروج از بن بست برگزیت به مجلس حمله کند. بوریس جانسون در این نشست گفت: اگر مجلس مانند یکی از برنامه های تلویزیونی بود که مردم می توانستند با رای دادن شرکت کنندگان را بیرون کنند همه ما رای می دادیم که نمایندگان را از مجلس بیرون کنیم.
ساعتی بعد از سخنرانی بوریس جانسون دفتر نخست وزیر انگلیس از ارائه اخرین طرح جانسون پرده برداشت که در آن, باز کردن اصلی ترین گره برگزیت و کنترلهای مرزی به دو ایرلند سپرده شد. سایمون کاونی وزیر خارجه جمهوری ایرلند در این باره گفت: ما باور نداریم رویکرد دولت بریتانیا و طرح بازرسی های گمرکی میان ایرلند شمای و جمهورزی ایرلند برای حل مشکل موجود کار ساز باشد.
همزمان با نشست اعضای حزب حاکم در منچستر در پایتخت انگلیس حملات نمایندگان به رویکرد دولت از تداوم بی وقفه رویارویی ها حکایت داشت. انا سوبری نماینده مجلس عوام انگلیس با انتقاد از رویکرد دولت گفت: بیش از 16 میلیون نفری که به باقی ماندن در اتحادیه اروپا رای دادند کاملا فراموش شده اند.
وی افزود: 13 میلیون نفری هم که اصلا در این همه پرسی شرکت نکردند همینطور، همچنین یک و نیم میلیون نوجوانی که در سه سال اخیر به سن رای رسیدند نیز در این باره به فراموشی سپرده شده اند. دموکراسی حکم می کند هر تصمیمی درباره برگزیت گرفته می شود باید با نظر مردم باشد و در غیر این صورت یعنی به نظر اکثریت مردم بی توجهی شده است.
تجمعات و اعتراض های مردمی نیز که بیش از سه سال پیش و همزمان با رای برگزیت شکل گرفت همچنان پابرجاست و موافقان و مخالفان برگزیت یکدیگر را به بی توجهی به خواست اکثریت مردم و نقض دموکراسی متهم می کنند. مهلت خروج انگلیس از اتحادیه اروپا در حالی نهم آبان ماه 31 اکتبر به پایان می رسد که احزاب، سیاستمداران و آحاد جامعه درباره آنچه نمی خواهند اتقاق نظر دارند و آن, خروج بدون توافق از اتحادیه اروپاست و اما درباره آنچه می خواهند هیچ اتفاق نظری مشاهده نمی شود و همین شرایط, کلاف برگزیت را سردرگم تر کرده است.