پخش زنده
امروز: -
معاون درمان وزير بهداشت در یزد : شاخص هاي درماني در اين استان جاي تقدير دارد و از نمونه هاي برجسته كشوري است
به گزارش خبرگزاری صداوسیما ،مرکز یزد ، دكتر قاسم جان بابايي در كارگاه تحليل ريشه اي علل وقايع درماني در يزد افزود: مجموعه هاي درماني در يزد علاوه بر اينكه بار درمان مراجعان استاني را به دوش مي كشند از استانهاي همجوار هم بيمار پذيرش مي كنند و اين امر عليرغم وجود ايجاد بار هزينه هاي درماني براي استان، نشان دهنده رضايت مراجعان از استانهاي كرمان، بندرعباس هرمزگان و استانهاي همجوار است.
وي با اشاره به كارگاه تحليل ريشه اي وقايع ناخواسته درماني افزود: آموزش به منظور پيشگيري از وقايع ٢٨ گانه درماني يكي از اصول اساسي در امر درمان است و ضروري است تا اين موضوع در كوريكولوم آموزشي دانشجويان علوم پزشكي گنجانيده شود.
دكتر جان بابايي تصريح كرد: هدف از اجراي اين فرآيند، آموزش كادر درمان به منظور مديريت هر چه بهتر روند درمان بيمار و ارتباط گيري موثر با خانواده بيمار جهت ارائه گزارش سير درمان بيمار و ايجاد جو رواني مناسب براي همراهان بيمار است.
وي ادامه داد: چنانچه اين اقدام در مراكز درماني سراسر كشور نهادينه شود از ازدحام در اورژانس و بخش هاي بيمارستاني جلوگيري شده و روند درمان و ارائه خدمات به بيمار با سرعت بيشتري انجام مي گيرد.
وي همچنين با اشاره به آمار رو به رشد اهداي عضو در يزد و تقدير از دست اندركاران و فرهنگ سازان اين حوزه، علت آن را آموزش صحيح برشمرد و اظهار اميدواري كرد در حوزه وقايع ناخواسته درماني هم استان يزد به عنوان استان پيشرو اقدام نمايد.
معاون درمان وزارت بهداشت اجراي فرآيند الكترونيك شدن خدمات نظام سلامت، استفاده از فرآيندهاي باليني، سطح بندي خدمات و نظام ارجاع و مديريت هر چه بهتر اورژانس بيمارستانها را از جمله مواردي برشمرد كه دانشگاه بايد اقدامات لازم جهت تسريع هر چه بيشتر در اجراي بهتر آنها را فراهم آورد.
معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی یزد نیز در كارگاه تحليل ريشه اي وقايع ناخواسته درماني از ارائه ١٠ ميليون و ٥٠٠ هزار خدمت درماني در سال گذشته به بيماران بومي و غيربومي خبر داد.
محمود نوري شادكام افزود: از مجموع اين تعداد خدمت، حدود سه ميليون و ٥٠٠ هزار خدمت به بيماران غيربومي ارائه شده است.
وي اظهار داشت: طبق آمارها، ٤٧ درصد مراجعان به مراكز درماني استان غير بومي ها هستند.
نوري شادكادم خاطر نشان كرد: در حال حاضر حدود ٢٠ هزار نفر در حوزه سلامت و آموزش پزشكي در بخشهاي دولتي و خصوصي مشغول به فعاليت هستند.
وي افزود: در سطح استان يزد تعداد ١٣ بيمارستان دولتي، يك بيمارستان تامين اجتماعي،چهار بيمارستان خصوصي، دو بيمارستان خيريه و دو مركز جراحي محدود فعاليت دارند.
كارگاه يك روزه تحليل ريشه اي علل وقايع درماني ناخواسته با حضور معاون درمان وزارت بهداشت، رييس و مسئولان دانشگاه،روساي بيمارستانها، كارشناسان ايمني بيمارستانها، سرپرستاران اتاق عمل، سوپروايزرهاي بيمارستانهاي دانشگاهي، دولتي، خصوصي و مراكز جراحي در یزد برگزار شد.