پخش زنده
امروز: -
سامانه خدمات آزمایشگاهی امیرکبیر تاکنون بیش از ۱۳۰ آزمایشگاه را پوشش داده است
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما به نقل از روابط عمومی دانشگاه صنعتی امیرکبیر؛ آقای محسن خواجه زاده مدیر شبکه آزمایشگاهی دانشگاه صنعتی امیرکبیر در نشست رابطان مراکز عضو شبکه آزمایشگاهی فناوریهای راهبردی گفت: اکنون ۱۳۰ آزمایشگاه زیر نظر شبکه آزمایشگاهی فناوریهای راهبردی فعالیت میکنند و به ارائه خدمات میپردازند.
وی با بیان اینکه یکی از اهداف بلند مدت، حمایت از خدمات آزمایشگاهی شرکتهای دانش بنیان و مراکز تحقیقاتی و دانشگاهها است، افزود: دانشگاه صنعتی امیرکبیر با همکاری یکی از پژوهشکدههای برنامه ریزی کامپیوتر در دانشگاه سامانه خدمات آزمایشگاهی را تأسیس و از فروردین سال ۹۸ شروع به فعالیت کرده است و به خدمات رسانی میپردازد.
آقای خواجه زاده با اشاره به اینکه بانک اطلاعات تجهیزات در سامانه خدمات آزمایشگاهی وجود دارد، گفت: این سامانه از سوی مرکز تحقیقات پردازشهای فوق سریع، توسعه یافته است و ۱۳۰ آزمایشگاه را پوشش میدهد از این رو انتظار داریم این رقم تا پایان امسال به ۲۰۰ آزمایشگاه برسد.
وی ادامه داد: ایجاد این بانک اطلاعاتی موجب شد تا خرید تجهیزات به صورت متمرکز انجام شود به طوری که دیگر تجهیزات تکراری خریداری نمیشود هم چنین این سامانه حسابداری مالی، هزینهها و امتیازها (گرنت) را نیز ثبت میکند و آزمایشگاهها تنها از طریق این سامانه به خرید بپردازند.
وی با بیان اینکه آزمایشگاهها با توجه به هزینهها و خدماتی که ارائه میدهند از امتیازهای (گرنت) مالی برخوردار خواهند شد، عنوان کرد: دانشگاه صنعتی امیرکبیر انواع مختلفی از امتیازها از جمله صنعتی، آموزشی و پژوهشی را به متقاضیان ارائه میدهد هم چنین این دانشگاه برای دانشجویان تخفیفات مناسبی را در نظر گرفته است تا بتوانند بدون هیچ دغدغهای از تجهیزات لازم برخوردار شوند.
تیم سازی، مهمترین ابزار برای پیشرفت در بخش آزمایشگاهی
رئیس آزمایشگاه مرکزی دانشگاه صنعتی امیرکبیر گفت: مهمترین ابزار برای پیشرفت در بخش آزمایشگاهی و تولید و فناوری، کار گروهی و تیم سازی است.
آقای علی نیکبخت مدیر کل امور آزمایشگاههای دانشگاه صنعتی امیرکبیر در نشست رابطان مراکز عضو شبکه آزمایشگاهی فناوریهای راهبردی گفت: ایران اکنون در یک جنگ اقتصادی تمام عیار حضور دارد و شاید این جنگ اقتصادی خیلی بد نباشد، زیرا میتوانیم از این تحریمها به عنوان فرصت استفاده کنیم، هر کدام از ما باید در این شرایط حساس وظیفه خود را به درستی اجرا کنیم.
آقای نیکبخت با بیان اینکه طی چند سال گذشته در حوزه تولید علم با پیشرفت روبه رو بوده ایم، تصریح کرد: آموزش عالی در دهه ۶۰ به نیروی کار پرداخت، از دهه ۷۰ به بعد تعداد دانشجویان تحصیلات تکمیلی افزایش پیدا کرد و در ادامه نیز تعداد انتشارات افزایش یافت این فرآیند موجب شد اکنون ایران در حوزه تولید علم به رتبه ۱۶ جهان و رتبه اول خاورمیانه دست یابد.
وی ادامه داد: ایران بعد از دهه ۶۰ به توسعه و تولید فناوری پرداخت در این زمینه تاکنون ۱۰ هزار میلیارد تومان فروش داشته ایم. در حقیقت شرکتهای دانش بنیان و آموزش عالی و مراکز تحقیقاتی به عنوان قطعههای یک پازل در کنار هم قرار گرفته اند و با تلاش و پشتکار به این رتبه دست یافته اند.
وی با بیان اینکه یکی از عناصر مهم برای رسیدن به اهداف، شرکت در کارهای گروهی است، گفت: مهمترین ابزار برای پیشرفت در حوزه آزمایشگاهی و تولید و فناوری، کار گروهی و تیم سازی است؛ بنابراین هر یک از ما موظف هستیم نقش خود را به بهترین نحو ایفا کنیم. در حقیقت شبکههای آزمایشگاهی در راستای نیل به ارتقای سطح خدمات و آزمایشگاههای کشور راه اندازی شده اند و امیدوار هستیم این بخش پیش از پیش ارتقا یابد.