لاوروف در کنفرانس هفته انرژی در روسیه
اتهامات آمریکا علیه ایران بی اساس است
وزیر خارجه روسیه: اتهامات آمریکا علیه ایران مبتنی بر حقایق نیست
به گزارش سرویس بین الملل
خبرگزاری صداوسیما به نقل از شبکه تلویزیونی الجزیره مباشر؛ سرگئی لاوروف با اشاره به سیاستهای آمریکا علیه ایران افزود: آمریکا تلاش کرد وجهه ایران را تخریب و این کشور را منزوی کند. هیچ یک از اتهامات مطرح شده علیه ایران مبتنی بر حقایق قانع کننده نیست.
وزیر امور خارجه روسیه در کنفرانس هفته انرژی در روسیه گفت: ارتش سوریه با حمایت روسیه مناطق (اشغال شده سوریه) را از دست تروریستها آزاد کرد.سرگئی لاوروف افزود: معیارهای دوگانه در مبارزه با تروریسم بسیار ناراحت کننده است و منطقه خاورمیانه را به پناهگاه تروریستها تبدیل خواهد کرد.
وزیر خارجه روسیه ادامه داد: دولت سوریه، مخالفان و نمایندگان جامعه مدنی باید درباره اصلاحات قانون اساسی که مبنای انتخابات خواهد بود به توافق برسند.
لاوروف با اشاره به سیاستهای آمریکا علیه ایران افزود: آمریکا تلاش کرد وجهه ایران را تخریب و این کشور را منزوی کند. هیچ یک از اتهامات مطرح شده علیه ایران مبتنی بر حقایق قانع کننده نیست.
وزیر امور خارجه روسیه با اشاره به شکل گیری تروریسم با حمایت آمریکا در غرب آسیا, موضوعات سوریه, لیبی و تلاش برای تحمیل توطئه جدید آمریکایی ها موسوم به معامله قرن درباره ایران نیز تأکید کرد سیاست آمریکا در برابر ایران خردمندانه نیست.
لاوروف همچنين با اشاره به تشکیل گروههایی در افغانستان برای ایستادگی برابر ارتش شوروی گفت آمریکا از این گروهها حمایت همه جانبه از جمله تسلیحاتی می کرد و نتیجه این کار, تشکیل سازمان القاعده بود که همچنان تا امروز فعال است.
وی تصریح کرد نتیجه تشکیل القاعده, به خود آمریکا بازگشت و این سازمان یازدهم سپتامبر 2001, حمله به برجهای دوقلو را ترتیب داد.
لاوروف تأکید کرد آمریکایی ها آنگاه که به این گروهها کمک می کردند, می بایست می فهمیدند که نمی توان به تروریستها اعتماد و از آنها برای اهداف سیاسی استفاده کرد.
وی به حمله آمریکا به عراق اشاره کرد و گفت آمریکا تجربه افغانستان را در عراق تکرار کرد و نتیجه آن ظهور دولت اسلامی(داعش) در این کشور بود همان گروهی که تلاش کرد ثبات سوریه را به هم بزند. این در حالی است که القاعده به شکلها و در قالب گروههای دیگری ظهور کرد که یکی از آنها هیئت تحریر الشام است که مشکل اساسی در ادلب سوریه است. همین مشکل در لیبی نیز رخ داد, یعنی پس از آنکه برخلاف قطعنامه شورای امنیت, آن را ویران کردند و در نتیجه عناصر داعش با دیگر تروریستها از جمله القاعده در مغرب عربی, جبهه الشباب و گروه بوکو حرام در آفریقا فعال شدند و هم اکنون می بینیم که این تروریستهای بین المللی, نیمی از قاره آفریقا را ارعاب می کنند.
ما به درخواست دولت قانونی سوریه از مردم این کشور و حاکمیت و وحدت ارضی آن دفاع کردیم و توانستیم مانع تکرار سناریوی لیبی در جمهوری عربی سوریه شویم. ارتش سوریه توانست با کمک روسیه, بر تروریستها غلبه کند. شما به یاد دارید که غربی ها چگونه بر گرسنگی مردم حلب گریه می کردند و پس از آزادی آن همه دیدند که تروریستها, انبارهای غذا و دارو را از مردم دریغ کرده بودند. با این حال هیچ روزنامه نگاری در این باره مطلبی ننوشت و فقط نوشتند که نیروهای روسیه و سوریه غیر نظامیان را می کشند. با این حال مردم حلب به تدریج به آن بازگشتند و زندگی را از سر گرفتند, در حالی که اوضاع در رقه که تحت سیطره ائتلاف آمریکا بود, به این گونه نیست و ائتلاف مشکل آن را از طریق بمباران گسترده برطرف کرد. ما متأسفانه با معیارهای دوگانه روبرو هستیم, با این حال اجازه نخواهیم داد که منطقه به جولانگاه تروریستها تبدیل شود.
وزیر خارجه روسیه تأکید کرد دوستان غربی ما با هر وسیله ای تلاش می کنند نیروهای سوریه را مسئول هر اتفاقی بدانند و آنان را گناهکار معرفی کنند. ما با این حال توانستیم از طریق گفتگوهای سه جانبه آستانه, برای حل بحران سوریه اقدام کنیم. درمورد تشکیل کمیته قانون اساسی سوریه, اتفاقات خوبی رخ داده است, هرچند هیچ کس در سازمان ملل از تأثیر این گفتگوها در تاسیس کمیته قانون اساسی, چیزی نگفته است.
اگر بخواهیم درباره دیگر مشکلات خاورمیانه سخن بگوییم, باید به سیاست آمریکا در حل بحرانها در عراق و موضوع فلسطین اشاره کنیم. آمریکایی ها می گویند معامله قرن به زودی ظهور خواهد کرد, هرچند ما تا کنون چیزی ندیده ایم. ما تصور می کنیم نتیجه معامله قرن, رها کردن ایده تشکیل دو کشور باشد, هرچند موضع ما, ایستادن کنار کشورهای عربی و سازمان ملل در قالب قطعنامه ها در این باره است که باید اجرا شوند.
لاوروف گفت آمریکا در خلیج فارس نیز همین سیاست را دنبال و تلاش کرده است ایران را به تسلیم شدن وا دارد و به اعتقاد من این سیاست, سیاست خردمندانه ای نیست و این در حالی است که هیچ کدام از اتهاماتی که متوجه ایران کرده اند, متکی به مدارک قانع کننده و واقعی نیست. در همین حال خروج آمریکا از توافق هسته ای, نمونه ای از بی توجهی به قوانین بین المللی بود. آمریکا علاوه بر اینکه از پایبندی به توافق هسته ای خودداری کرد, دیگر کشورها را هم واداشت که از عمل کردن به این توافق خودداری کنند و حتی دیگر کشورها را به اعمال تحریم درصورت عمل کردن به توافق هسته ای تهدید کرد.
وزیر خارجه روسیه با اشاره به اوضاع خلیج فارس تصریح کرد تلاش دوستان غربی برای ایجاد ائتلاف دریایی, در واقع تلاش برای ایجاد محدودیت برضد جمهوری اسلامی ایران است. به طور قطع امنیت در خلیج فارس ضروری است با این حال ایران نیز پیشنهادهایی دارد هرچند ویژگی پیشنهادهای ایران این است که برضد هیچ کشوری نیست و در همین حال خواستار همکاری برای تضمین امنیت خلیج فارس است.