پخش زنده
امروز: -
برگزاری نمایشگاه جامع از الواح بازگشتی به کشور و برپایی همایشی بین المللی در این باره در دستور کار قرار گرفته است
به گزارش خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما، آقای نوکنده رئیس موزه ملی ایران در نشست خبری با عنوان بازگشت ۱۷۸۳ لوح با روی تخت جمشید از موسسه شرق شناسی دانشگاه شیکاگو، در موزه ملی ایران افزود:گِل نوشتههای هخامنشی یکی از مهمترین منابع مطالعه این سلسله هستند. پس از یک پرونده پیچیده قضایی ۱۴ ساله سرانجام رای به نفع ایران صادر شد.
وی افزود: زمانی که رای دادگاه صادر شد، پروفسور وودز رییس موسسه شرق شناسی شیکاگو، این خبر را در رایانامهای (ایمیلی) به من اطلاع داد و خوشحالی در متن پیام آن موج میزد.
وی گفت:: در اسفند ۱۳۱۱ هزاران قطعه لوح در تخت جمشید کشف شد که با خط میخی و زبان عیلامی بود. در دولت وقت این الواح برای مطالعه به دانشگاه شیکاگو سپرده شد.
رئیس موزه ملی ایران افزود: تاکنون الواح در سه مرحله به کشور بازگشته است. مجموعهای که اکنون به کشور منتقل شده چهارمین محموله است.
وی گفت:: امروز نمایشگاهی از ۱۱۰ گِل نوشته بازگشتی برگزار میشود.
در ادامه این نشست آقای علیرضا بای مدیر روابط عمومی وزارت میراث فرهنگی گفت:: آنچه قرار بود طی سه سال بازگشت داده شود الان ۸۴ ساله شد و پس از ۸۴ سال، خبر خوش بازگشت آن به گوش رسید.
وی افزود: نخستین بار آذر پارسال درباره بازگشت این الواح اطلاع رسانی و در سفر آقای مونسان وزیر میراث فرهنگی به شیراز این خبر مهم رسانهای شد که در نهایت دو روز پیش، همراه ۱۷۸۳ لوح، سه مهمان هم به کشورمان آمدند.
بای گفت: اقدامات گسترده حقوقی برای بازگشت سایر الواح انجام شده است و از اهالی رسانه میخواهیم بدنه جامعه را از این اقدام حقوقی و بازگشت این الواح مطلع کنند.
رئیس موسسه شرق شناسی دانشگاه شیکاگو: در پی جلب اعتماد و گسترش همکاری با ایران هستیم
رئیس موسسه شرق شناسی دانشگاه شیکاگو در نشست خبری بازگشت " ۱۷۸۳ لوح هخامنشی" به کشور، گفت: امیدواریم در مطالعات هم با ایران همکاری داشته باشیم و اعتماد وجود داشته باشد.
پروفسور وودز در نشست خبری صبح امروز با عنوان بازگشت ۱۷۸۳ لوح هخامنشی از موسسه شرق شناسی دانشگاه شیکاگو به کشور که در موزه ملی ایران برگزار شده است افزود: ایران نقش بسیار مهمی در شکل گیری فرهنگ خاور میانه داشته است و خوشحالم آثاری که سالها درباره آنها مطالعه کرده ام الان در موزه ملی از نزدیک میبینم.
رئیس موسسه شرق شناسی دانشگاه شیکاگو ادامه داد: برای من افتخار است که توانستم برای بازگشت این اشیای ارزشمند به ایران نقشی ایفا کنم، اکنون دو سال است در این موسسه فعالیت دارم و از ابتدا تصمیم داشتم این الواح را به ایران بازگردانم.
وی گفت:: همکاری، اعتماد و قدردانی دولت ایران هم فوق العاده بوده است و امیدواریم این اقدام خارق العاده ایرانیها که به ما اعتماد کردند و لوحها را به ما قرض دادند و ما هم بازگردانیم، بازپروری شود.
وی ادامه داد: همه تلاش ما ابتدا حفظ این الواح و سپس رمزگشایی از آنها بوده است.
آقای وودز گفت:: ۵ سال است که به فکر بسته بندی و بازگرداندن این الواح بوده ایم، اما روند قانونی سبب طول کشیدن این امر شد و حتی قبل از اینکه دادگاه عالی رای صادر کند ما کار بسته بندی را انجام داده بودیم و بلافاصله پس از رای دادگاه، مسئولان ایرانی را در جریان قرار دادیم.
وی افزود: ما نیاز به گواهیهای مختلف داشتیم که قانون اُفَک (دفتر کنترل داراییهای خارجی که از زیرمجموعههای وزارت خزانه داری آمریکاست) یکی از آنها بود.
وودز گفت:: هدف اصلی ما همکاری بوده است و امیدواریم در مطالعات هم با ایران همکاری داشته باشیم و اعتماد وجود داشته باشد، پس این پایان داستان نیست.
مدیرکل موزههای کشور: بازگشت سایر الواح هخامنشی به کشور؛ به زودی
مدیرکل موزههای کشور گفت: دیگر الواح هخامنشی بزودی به کشور بازخواهد گشت.
آقای محمدرضا کارگر درنشست خبری صبح امروز با عنوان بازگشت ۱۷۸۳ لوح هخامنشی از موسسه شرق شناسی دانشگاه شیکاگو به کشور که در موزه ملی ایران برگزار شده است افزود: بازگشت این الواح، اتفاقی طبیعی است و نیاز به این همه خبرسازی نداشت.
وی ادامه داد: طرف ما هیچگاه دولت آمریکا نبوده است یعنی عوامل سیاسی سبب نیامدن این لوحها به کشور نبودند، چون حکومتها هیچ وقت در مسائل اینچنینی دخالت نمیکنند.
مدیرکل موزهها و اموال منقول تاریخی، فرهنگی وزات میراث فرهنگی کشور افزود: حوالی سال ۱۳۸۰ از موزه ملی از دانشگاه شیکاگو تقاضا کردیم تا وضع موزهها را به ما خبر دهد، دانشگاه شیکاگو هم صادقانه همه اطلاعات را به ما داد.
وی ادامه داد: خبر بازگشت الواح که مخابره شد عدهای به دنبال غرامت بودند. من نمیخواهم وارد جزئیات شوم بنابراین هیچ مقام رسمی در آمریکا جلوی این کار را نگرفته بود.
کارگر گفت:: ما در دادگاه شیکاگو تلاش کردیم رای به نفع خواسته آنها ندهد، مثل همه جای دنیا دورههای دادرسی قدری طولانی بود و نهایت ما مطمئن بودیم رای برای ضبط آثار فرهنگی هیچ کشوری در هیچ جای دنیا صادر نخواهد شد و مطمئنیم سایر الواح هم برمی گردد.
مدیر کل موزهها گفت:: ما همکاری خود را با همه نهادهای فرهنگی و علمی و موزههای دنیا ادامه میدهیم و در طول این مدت ذرهای از اعتمادمان به جایی کم نشده است.