نشست نیروی انتظامی با وابستگان نظامی کشورها؛
ظرفیت بالای اینترپل ایران برای همکاری با کشورها
رئیس پلیس بین الملل، ظرفیت این پلیس را با دیگر کشورها برای ایجاد جهانی امن، مهم و درخور توجه برشمرد.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما، رئیس پلیس بین الملل نیروی انتظامی، ظرفیت پلیس بین الملل جمهوری اسلامی ایران را با دیگر کشورها برای ایجاد جهانی امن، مهم و درخور توجه برشمرد.
سردار سرتیپ پاسدار هادی شیرزاد در دوازدهمین نشست نیروی انتظامی جمهوری اسلامی ایران با وابستگان نظامی و افسران رابط پلیس کشورهای خارجی مستقر در تهران گفت: امروز مبارزه با فساد و تباهی در سطح ملی و فرا ملی، دغدغه مشترک دولت هاست و همه در طرح شعار مبارزه با جرائم فراملی و جهانی ناامن برای مجرمان هم عقیده اند.
وی افزود: هر گونه سهل انگاری در برخورد با جرائم موجب از بین رفتن سرمایههای عمومی دولتها و ملتها میشود که باید به آن توجه داشت.
آقای شیرزاد با تاکید بر اینکه نیروی انتظامی با هدف گسترش تعامل بین الملل، نقش برجستهای با پلیس سایر کشورها دارد افزود: ظرفیت حضور وابستگان نظامی و افسران رابط که میتواند این روابط را مستمر ایجاد کند، فرصت خوبی برای دو طرف است.
رئیس پلیس بین الملل نیروی انتظامی با برشمردن برنامههای متنوع ناجا به منظور ارتقای همکاریهای بین المللی با وابستگان نظامی مستقر در ایران را نوید بخش محیطی سازنده برای دو طرف دانست و اضافه کرد: پلیس بین الملل ایران با بهره گیری از همه ظرفیتها همواره تلاش بی شائبهای برای همکاری سازمانهای بین المللی داشته است.
سردار سرتیپ شیرزاد گفت: حضور وابستگان خارجی در این همایش، ظرفیت خوبی برای ارتقای همکاری ها، تبادل تجربیات و گسترش مناسبات ایجاد کرده است.
در دوازدهمین نشست نیروی انتظامی جمهوری اسلامی ایران و وابستگان نظامی و افسران رابط پلیس کشورهای خارجی مستقر در تهران نمایندگان ۲۳ کشور از جمله روسیه، چین، آلمان، ایتالیا، اتریش، ژاپن، یونان، ارمنستان، قزاقزستان، تاجیکستان، پاکستان و هلند حضور دارند.
در این نشست سردار ایوب سلیمانی جانشین نیروی انظامی و سردار هادیان فر رئیس پلیس راهور ناجا و همچنین شماری از فرماندهان نظامی و انتظامی و نمایندگان ارتش جمهوری اسلامی ایران و سپاه پاسداران نیز حضور دارند.
افزایش خسارت تصادف رانندگی، چالش جهانی است
رئیس پلیس راهور ناجا تصریح کرد: افزایش خسارت تصادف و سوانح رانندگی از اصلیترین معضلات جهانی است.
سردار سید کمال هادیانفر صبح امروز در دوازدهمین نشست نیروی انتظامی جمهوری اسلامی ایران با وابستگان نظامی و افسران رابط پلیس کشورهای دیگر مستقر در تهران گفت: سالانه ۱.۳ میلیون در جهان بر اثر تصادفات کشته و بیش از ۵۵ میلیون نفر مصدوم و معلول میشوند که باید برای کاهش و ساماندهی آن بیشتر تلاش کنیم.
وی با بیان اینکه پلیس راهور مسئول اجرای نظم و مقررات و حفظ امور راهها در سطح کشور اعم از شهرها و جادههاست، گفت::با توجه به توسعه تردد، باید از روشهای مدرن در برقراری نظم و امنیت استفاده کنیم تا آمار تصادف و میزان خسارت کمتر شود.
رئیس پلیس راهور ناجا بیان کرد: پلیس ایران برای برقراری نظم و کاهش تصادف، برنامههایی مانند حرکت بین خطوط، ساماندهی تردد عابران، آموزش فرهنگ صحیح رانندگی، ساماندهی موتورسیکلتسوراران و ساماندهی همیاران پلیس را اجرایی کرده است.
سردار هادیانفر گفت:: از سال ۸۵ تا ۹۷ تعداد خودروها در ایران ۱۵۳ درصد و موتورسیکلتها ۱۰۳ درصد و صدور گواهینامه هم ۱۰۳ درصد بیشتر شده است و خوشبختانه در این سالها ۳۷ درصد کاهش آمار جانباختگان گزارش شده است.
سردار هادیانفر گفت: پلیس با تجهیزات نوین و مرکز اطلاعات و کنترل ترافیک به دنبال کاهش تصادف است و برای انتقال تجارب، استفاده از استارتاپها و ارتقای سطح همکاری، آمادگی داریم.
جانشین فرمانده ناجا:
پلیس یکی از مهمترین دستگاههای حاکمیتی است
جانشین فرمانده ناجا با بیان اینکه پلیس یکی از مهمترین دستگاههای حاکمیتی است، گفت: رویکردهای ما "جامعه محور" است.
سردار ایوب سلیمانی صبح امروز در دوازدهمین نشست نیروی انتظامی جمهوری اسلامی ایران با وابستگان نظامی و افسران رابط پلیس کشورهای دیگر مستقر در تهران
گفت: نیروی انتظامی به تأسی از ارزشها و جهتگیری انقلاب اسلامی و رویکرد جامعهمحور، تلاش میکند تا همکاری مردم و پلیس را تقویت کند.
وی تصریح کرد: یکی از مهمترین رویکردها تقویت موضوع «امنیت» است، چون اگر امنیت خدشه دار شود، از پیشرفتها جلوگیری خواهد شد.
سردار سلیمانی گفت: مشارکت دادن و واگذاری بخشی از مسئولیت در امنیت به مردم، میتواند امنیتی پایدار برقرار کند و هزینهها را کاهش دهد.
استفاده از فناوری و همکاری بین المللی در اولویت ناجا
جانشین نیروی انتظامی افزایش توانمندی این نیرو در حوزههای فناوری و همکاریهای بین المللی را از اولویتهای ناجا دانست.
سردارسرتیپ پاسدار ایوب سلیمانی در دوازدهمین نشست نیروی انتظامی جمهوری اسلامی ایران با وابستگان نظامی و افسران رابط پلیس کشورهای خارجی مستقر در تهران گفت: هر پیشرفت و توسعهای در بستر آرامش شکل میگیرد و هر قدر امنیت دچار نقصان شود علاوه بر توقف پیشرفت، زندگی شهروندان مختل میشود.
سردار سلیمانی با بیان اینکه در تقویم ایران همه ساله مراسم هفته ناجا با یک شعار محوری که تاکید بر روحیه خدمتگزاری به مردم آغاز میشود، گفت: شعار امسال " پلیس هوشمند، امین مردم" است.
وی فلسفه تبیین هفته ناجا را مستحکمتر کردن اتحاد بین پلیس و مردم و نمایش خدمات پلیس به مردم خواند و افزود: مقام معظم رهبری بارها نیروی انتظامی را مظهر امنیت و قدرت دانسه اند و این به معنای ظلم نیست و اقتدار همواره بر پایه مودت، مودت و دوستی است.
سردار سلیمانی با بیان اینکه پلیس پیوسته در حال تلاش برای ارتقای جلب اعتماد مردم است، ولی بررسیها نشان میدهد حجم تخلفات و جرایم در کشورها به قدری زیاد است که باید پلیس از همه لحاظ در کشورها ارتقا پیدا کند، گفت:: مشارکت و واگذاری بخشی از مسئولیت به مردم امنیت پایدارتر و جامعهای سالم ایجاد میکند.
جانشین فرمانده ناجابا بیان اینکه لازمه هدایتگری و کنترل؛ ابتکار عمل و لازمه ابتکار عمل نیز داشتن فناوریهای برتر است، گفت: در دنیای پیشرفته امروز که بسیاری ازکارها با فشردن یک دکمه حل میشود اگر بخواهیم مانند گذشته عمل کنیم سرمایه اجتماعی برای مخاطبان نخواهیم داشت.
وی افزود: بدون استفاده از دانش و فناوریهای هوشمند امکان انجام مأموریت موفق را در آینده نخواهیم داشت و هم اکنون نیز با مشکل اولیه در زمینه دیررسیدن به تراز مورد نیاز برای هوشمندسازی پلیس مواجهیم.
عزم جدی پلیس برای هوشمند سازی فعالیتهای پلیس
سردار سرتیپ پاسدار ایوب سلیمانی در حاشیه دوازدهمین نشست نیروی انتظامی با وابستگان نظامی و افسران رابط پلیس کشورهای خارجی مستقر در تهران گفت:
همه فعالیتهای پلیس در معرض دید و منظر مردم و برای مردم است و نیروی انتظامی به علت اینکه با همه شئون اجتماعی سروکار دارد، نمیتواند و نباید از تراز پیشرفت فناوریهای جامعه عقب بماند، اگر پلیس بخواهد موفق شود، باید یک گام از جامعه جلوتر باشد.
وی اضافه کرد: بسیاری از پلیسها در دنیا خیلی از اقدامات را صرفا با فشار دادن یک دکمه جلو میبرند، بنابراین در چنین فضایی پلیس اگر بخواهد صرفا با روشهای سنتی عمل کند دیگر اعتبار و سرمایه لازم را ندارد.
سردار سلیمانی با بیان اینکه ما بدون استفاده از دانش و فناوریهای هوشمند امکان انجام موفق مأموریتهای آینده را نخواهیم داشت و هم اکنون نیز مشکلاتی را به دلیل دیررسیدن به تراز مورد نیاز در حوزه هوشمندسازی پلیس داریم، گفت: برنامههای کوتاه مدت، میان و بلندمدت را برای هوشمندسازی پلیس داریم.
وی هوشمندسازی پلیس راهنمایی و رانندگی را از اولویتهای این نیرو بر شمردو افزود: با استفاده از ظرفیتهای موجود و استارتاپها پلیس باید بتواند در تمام جادهها با رانندهها ارتباط برقرار کند.
سردار سلیمانی با اشاره به دشواریهای هوشمند سازی و عزم جدی و انگیزه لازم برای هوشمندسازی پلیس گفت: ظرفیتهای لازم برای تحقق این مهم در کشور وجود دارد.
وی گفت: در اولین گام باید خودروهای عمومی و در گام بعدی خودروهای شخصی به ردیاب مجهز شود تا مرکز رصد پلیس در هر لحظه با کاربران ترافیک و رانندگان در ارتباط باشد.
جانشین فرمانده ناجا در ادامه با اشاره به توافقهای اتجام شده با وزارت راه و شهرسازی برای نصب دوربینهای ثابت و لیزری در جادهها و بهره گیری از پهپادها در رصد و کنترل ترافیک گفت: کنترل ترافیکی با کمک پهپادها در یکی از استانهای کشور در حال اجراست و به زودی گسترش مییابد.
وی با بیان اینکه مطابق آمار در کلانشهری، چون تهران روزانه بیش از ۳ هزار تصادف رخ میدهد که نیاز به حضور پلیس در سر صحنه دارد، گفت: راه اندازی اپلیکیشنهای در اختیار مردم در دستور کار است تا همه مردم مأمور افتخاری پلیس باشند و هنگام تصادف، با ارسال اطلاعات و تصاویر از طریق این اپلیکیشن به پلیس کمک کنند.
سردار سلیمانی با اشاره به دستاوردهای طرح سپهتن، که در آن ۱۵ هزار اتوبوس به ردیاب مجهز شده است، گفت:: این طرح کاهش ۹۰ درصدی تخلف رانندگان اتوبوسهای بین شهری را در پی داشته است.
سردار سلیمانی با بیان اینکه حضور فیزیکی پلیس در معابر به خودی خود باعث بازدارندگی و در کاهش تخلفات موثر است، تصریح کرد: دولت قرار است هزار و ۵۰۰ دستگاه خودرو در اختیار نیروی انتظامی قرار دهد تا این خودروها در بخش گشتهای پلیس راه به منظور کاهش تصادفات استفاده شود که تاکنون حدود ۲۰۰ دستگاه به پلیس تحویل شده است.
وی با بیان اینکه به بیش از ۱۸ هزار دوربین ثابت در کشور و جادهها نیازمندیم که اکنون ۲ هزار دوربین فعال است، تاکید کرد: در مسیر هوشمندسازی پلیس مصمم هستیم.
سردار سلیمانی همچنین گفت:: هوشمندسازی پلیس به گونهای موثر بوده که با نصب دوربینهای پلاک خوان در جادههای شمال در کمتر از سه ماه توانستیم ۸۰۰ خودروی سرقتی را شناسایی کنیم و به مال باختگان بازگردانیم.