پخش زنده
امروز: -
پیاده سازی نظام تنظیم گری (رگولاتوری) و تاسیس این نهاد، متضمن ثبات تولید در صنایع پاییندستی فرآوردههای نفتی و شفافسازی سازوکارها در مجموعه صنعت نفت کشور است.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری صدا وسیما، سید حمید حسینی در نشستی خبری با اشاره به اینکه هم اکنون یک مرجع عالی و متخصص در زمینه قیمتگذاری خوراک وجود ندارد، افزود: لازم است موانع سر راه تاسیس این نهاد برداشته شود و نظام رگولاتوری به عنوان مرجع عالی سیاستسازی در این زمینه عمل کند.
وی با ابراز امیدواری به حمایت وزارت نفت از راهاندازی نظام رگولاتوری تاکید کرد: در دوره پیش با نبود حمایت دیوان عدالت، این اتفاق رخ نداد که امیدواریم در این دوره که دوباره شورای رقابت در حال نامهنگاری برای نظام رگولاتوری است، حمایتهای لازم انجام شود و اراده لازم برای شکلگیری این نهاد وجود داشته باشد.
این فعال صنعت نفت همچنین پیشنهاد داد وزارت نفت با پالایشگاههای کشور که تمامی آنها خصوصی شده اند به صورت کارگزاری عمل کند، بدین نحوکه وزارت نفت به جای فروش نفت خام به پالایشگاهها و خرید فرآورده از آنها، نفت خام را در اختیار پالایشگاه بگذارد و پس از پالایش، فرآورده را تحویل بگیرد و در مقابل این کار به ازاء پالایش هر بشکه نفت خام مبلغی را به عنوان کارمزد به پالایشگاهها بپردازد.
حسینی ضمن اظهار گلهمندی از تاثیرگذاری نوسانهای بازار بر بخش خصوصی گفت: متاسفانه هماکنون شرایطی به وجود آمده است که بعضی از کشورهای همسایه از جمله عراق به شدت به بازار ما ورود کردهاند و به نظر میرسد که زمان آن رسیده است حمایتهای لازم از بخش خصوصی در این زمینه صورت گیرد.
وی در ادامه این نشست با طرح پیشنهادهایی از جمله آزادسازی قیمت نفت کوره و نفت سفید از سوی بخش خصوصی افزود: با اعلام یکباره قیمتها از سوی شرکت ملی نفت، پالایشگاهها هزینههای بیشتری را به صنایع پاییندستی تحمیل میکنند.
حسینی تاکید کرد: چطور است که همزمان با رخدادهای سیاسی در صنعت نفت منطقه و جهش قیمت نفت، قیمت انواع خوراک از جمله وکیوم باتوم، لوبکات، ایزوریسایکل و ... بیش از ۴۰ درصد افزایش مییابد، اما با کاهش قیمت نفت، قیمت خوراک صنایع پاییندستی همچنان ثابت میماند؟