پخش زنده
امروز: -
نخستین همایش بین المللی محیط زیست دریای خزر و توسعه پایدار امروز با اساتید دانشگاههای پنج کشور حاشیه خزر در دانشگاه گیلان برگزار شد.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما مرکز گیلان ؛ در بیست و دومین اجلاس اتحادیه دانشگاههای دولتی حاشیه دریای خزر و نخستین همایش بین المللی محیط زیست دریای خزر و توسعه پایدار اساتید دانشگاه های ایران ، آذربایجان ، روسیه ، ترکمنستان و قزاقستان حضور دارند.
محسن محمدی دبیر اجرائی همایش بین المللی زیست دریای خزر و توسعه پایدار گفت : این اجلاس 2 روزه با هدف تقویت روابط میان دانشگاه های عضو اتحادیه و توسعه فعالیت های بین دانشگاهی درخصوص سلامت زیست محیطی دریای خزر درحال برگزاری است.
در این اجلاس روسا و معاونان بیش از 30 عضو اتحادیه از کشورهای فدراسیون روسیه ، قزاقستان ، جمهوری آذربایجان ، ترکمنستان و ایران حضور دارند.
استاندار گیلان در این اجلاس دیپلماسی علمی را مقدمهای برای دیپلماسی سیاسی ، اقتصادی و اجتماعی دانست و گفت : متخصصان و اندیشمندان استانهای ساحلی دریای کاسپین علاوه بر برقراری ارتباطات علمی میتوانند زمینه لازم برای برقراری ارتباط بین سازمانها و نهادهای اجرایی استانهای ساحلی کشورهایشان را فراهم کنند.
ارسلان زارع دریای کاسپین را دریای صلح و دوستی عنوان کرد و افزود : کشورهای حاشیه دریای خزر دارای اشتراکات فرهنگی بسیاری هستند و بیگانگان در آن راهی ندارند.
وی گفت : اگر چه دریای کاسپین به عنوان یکی از موهبت های الهی موجب نزدیکی ملتها شده اما اکوسیستم شکننده این دریا با فعالیتهای انسانی کنترل نشده ، تحت فشار قرار دارد.
استاندار گیلان گفت : کلید حل مشکلات این دریا در دست دانشمندان و محققان کشورهای حاشیه آن است و وقت آن رسیده تا کمیتههای علمی برای حل مشکلات اکوسیستم دریای کاسپین شکل گیرد.
ارسلان زارع افزود : استان گیلان از نظر استراتژیک امکان برقراری ارتباط با 4 کشور و استانهای ساحلی آنها را دارد و بنادر شمال ایران و به خصوص منطقه آزاد انزلی ، فرصتی طلایی برای برقراری ارتباط با کشورهای شمالی را فراهم آورده است.
وی وجود دانشگاهها و مراکز پژوهشی متعدد در گیلان و تحصیل بیش از 100 هزار دانشجو در این استان را پشتوانه مناسبی برای توسعه ارتباطات علمی منطقهای عنوان کرد.
استاندار گیلان با بیان اینکه جنبش علمی و فرهنگی جدیدی در جمهوری اسلامی ایران در حال شکلگیری است گفت : ما در حال رقم زدن فصل جدیدی از حیات تاریخی ایران هستیم ؛ دورهای که با وجود همه تنگناها و مشکلات متعدد نشاندهندۀ شکوفایی و رشد ایران بخصوص در عرصههای مختلف علمی و دانشگاهی است.
قائم مقام وزیر علوم در امور بین الملل هم در این اجلاس با بیان اینکه وزارت علوم به دنبال سه هدف جاری کردن علم در جامعه، ارائه راه حل برای مشکلات و بین المللی کردن علوم است گفت: کشور ایران توانایی تولید 2 درصد از علم دنیا را دارد.
حسین سالار آملی با اشاره به اینکه تا پارسال 53 هزار و 340 مقاله آی اس آی (ISI) از ایران به چاپ رسیده است افزود: نتایج پژوهش ها باید در جامعه مورد استفاده قرار گیرد .
وی گفت: زنده ماندن دریای خزر بستگی به عملی شدن فکر و اندیشه دانشگاهیان و اساتید دانشگاهها است.
احمد رضی رئیس دانشگاه گیلان هم گزارشی از فعالیتهای علمی و بین المللی دانشگاه گیلان ارائه داد و گفت: از اولویت های این دانشگاه توسعه همکاری های علمی با دانشگاه های دیگر کشورهاست.
از میان دانشگاه های خارجی شرکت کننده در این اجلاس نیز می توان به دانشگاه های دولتی آستراخان، دانشگاه دولتی داغستان، دانشگاه علوم پزشکی آستراخان، دانشگاه معماری و مهندسی عمران آستراخان، دانشگاه دولتی کالمیک و دانشگاه فنی آستراخان از فدراسیون روسیه، دانشگاه های آکتائو و نفت و گاز آتیرائواز کشور قزاقستان و دانشگاه دولتی باکو از کشور آذربایجان اشاره کرد.
اتحادیه دانشگاه های دولتی حاشیه دریای خزر شامل 57 عضو است که 7 دانشگاه از کشورآذربایجان، 12 دانشگاه، 2 پارک علم و فناوری و 13 مرکز تحقیقاتی از ایران، 11 دانشگاه و 5 موسسه تحقیقاتی از فدراسیون روسیه شامل داغستان و کالمیک، 4 دانشگاه و 2 موسسه تحقیقاتی از کشور قزاقستان و یک دانشگاه از کشور ترکمنستان حضور دارند.