به گزارش خبرنگار
خبرگزاری صدا و سیما در گشت مشترک تعزیرات حکومتی که با همراهی کارشناسان بهداشت محیط، اصناف و صنعت، معدن و تجارت برگزار شد، در چند نانوایی در شرق تهران حضور پیدا کردیم.
در بیشتر نانواییها از جوش شیرین استفاده میکردند در حالی که سالهاست استفاده آن در پخت نان به دلیل عوارض بالا و سرطان زا بودن؛ نهی شده است.
یکی از نانوایان نان بربری ادعا میکرد که برای رویه نان اجازه داده اند جوش شیرین استفاده کنیم که اگر استفاده نشود رنگ نان، باب میل مشتری نخواهد بود.
اما آقای ابراهیمی کارشناس بهداشت محیط که ما را همراهی میکرد، میگفت: حتی برای رویه نان بربری هم مجوز استفاده از جوش شیرین را نداده ایم و فقط باید برای فرآوری خمیر از مایه خمیر استفاده کرد.
در یک نانوایی بربری دیگر که حضور یافتیم، نانوا ادعا میکرد که حتی در رویه نان نیز جوش شیرین استفاده نمیکند و با جوشاندن مایه خمیر بدون هیچ افزودنی دیگر، رنگ باب میل مشتریان روی نان بربری ایجاد میشود.
از دیگر مشاهدات ما در این نانواییها موارد غیربهداشتی در برخی نانواییها بود و در یک مغازه نانوایی مقادیر بسیار زیادی رب گوجه بدون تاریخ تولید و مصرف در یخچالی با آلودگی فراوان نگهداری میشد و به فروش میرسید و داخل این یخچال بستههای سیگار و اسکناس هم به میزان زیاد موجود بود.
کارشناس بهداشت هم با اشاره به آلودگیهای فراوان در اسکناس و همچنین رب گوجههای کپک زده موجود در این یخچال، گفت: اگر مالک این نانوایی تا ۴۸ ساعت آینده وضع بهداشت مغازه را سامان ندهد حتما پلمب خواهد شد.
آقای ابراهیمی افزود: هیچ نانوایی حق ندارد در زمان پخت نان دخانیات استعمال کند و مردم در صورت مشاهده حتما با سامانه ۱۹۰ تماس بگیرند.
همه بستههای رب گوجه در این واحد صنفی با حضور قاضی تعزیرات در محل نابود شد.
در ادامه گشت مشترک تعزیراتی وارد یک نانوایی سنگکی شدیم که اگرچه به لحاظ قیمت و وزن چانه تخلفی نداشت، اما کیفیت نانها بسیار نامطلوب بود که شاطر نانوایی هم میگفت: ما آرد دولتی میگیریم و برخی انواع این آردها کیفیت شان آن قدر پایین است که برای قوام پیدا کردن خمیر مجبوریم مقادیر زیادی نمک، اندکی جوش شیرین و حتی قرصهای ویتامین ث به خمیر اضافه کنیم که اگر این قرصها نباشد به هیچ وجه با این آردها نان قابل مصرفی قابل ارائه نیست.
وی افزود: البته نانواییهایی که آرد آزاد در اختیارشان قرار میگیرد به محض اینکه با آرد نامرغوب مواجه شوند، میتوانند این آرد را برگردانند، اما در باره آردهای دولتی کسی پاسخگو نیست.
نانوایی دیگر هم میگفت: چندین نوع آرد به ما داده شده است که کیفیتهای متفاوتی دارد و مجبوریم آنها را با هم ترکیب کنیم تا نان قابل مصرفی تحویل مشتریان دهیم.
این گشت مشترک تعزیراتی در چند نانوایی دیگر ادامه داشت و در یک نانوایی لواش با کم فروشی مواجه بودیم و وزن چانه نان لواش باید ۱۴۰ گرم باشد که ۱۲۰ گرم بود.
نانوایانی که از مواد افزودنی غیرمجاز استفاده کرده بودند و همچنین گران فروشی و کم فروشی داشتند با حضور قاضی تعزیرات جریمه شدند.
قاضی تعزیرات نیز در جمع بندی این گشت مشترک تعزیراتی به خبرنگار ما گفت: حال که از ابتدای مهر تعدیل قیمت نان با درصدی افزایش به تصویب رسیده است عمده تخلف نانوایان جدای از گران فروشی، کم فروشی است که قطعا تعزیرات با آنها برخورد جدی خواهد کرد.
بهروز طالبیان افزود: مردم در صورت مشاهده تخلف در نانواییها حتما با سامانههای ۱۲۴ و ۱۳۵ تماس بگیرند و اطلاع دهند.
ارائه نان باکیفیت به هنرمندی متصدیان نانواییها برمی گردد و هم اکنون نانوایان زیادی داریم که بدون استفاده از جوش شیرین و دیگر افزودنیهای غیرمجاز، نان باکیفیت در اختیار مشریان قرار میدهند و کیفیت پایین برخی انواع آردها، نانوایان را مجبور به استفاده از افزودنیهای غیرمجاز میکند، اما مسئولان اتحادیه ها، اصناف و صنعت، معدن و تجارت باید پیگیر باشند و ساماندهی کنند.