به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری صدا و سیما به نقل از خبرگزاري فرانسه، دولت یونان روز دوشنبه بعد از جلسه شورای وزیران که یک روز بعد از آتش سوزی مرگبار و شورش در یک اردوگاه مهاجران در جزیره لسبوس به طور فوق العاده برگزار شده بود، اعلام کرد قصد دارد حدود ۱۰ هزار مهاجر را تا پایان سال ۲۰۲۰ به ترکیه بازگرداند.
کابینه نخست وزیر یونان بعد از شورای وزیران با انتشار بیانیهای اعلام کرد "می خواهد بازگرداندن مهاجران را از ۱۸۰۶ نفر در مدت چهار سال و نیم در دوره دولت سابق به ۱۰ هزار نفر تا پایان سال ۲۰۲۰ برساند".
لفتریس اویکونومو، وزیر مشاور در امور محافظت مدنی یونان اعلام کرد با افزایش ورود پناهجویان به جزایر یونان در دریای اژه بعد از توافقنامه اتحادیه اروپا با ترکیه در سال ۲۰۱۶، این کشور با ۷۰ هزار مهاجر در خاک خود بدترین دوره را سپری میکند.
بیانیه شورای وزیران یونان همچنان خاطر نشان کرد در میان دیگر تدابیر اعلام شده، میتوان به مواردی مانند تقویت گشتزنیها در دریای اژه، ادامه انتقال مهاجران جزایر به طرف قاره، احداث مراکز بسته برای مهاجران غیر قانونی یا آنهایی که درخواست پناهندگی آنها رد شده است، یا اصلاح در نظام پناهندگی اشاره کرد.
پیمان میان بروکسل و آنکارا که ۲۰ مارس ۲۰۱۶ اجرایی شد، بازگرداندن مهاجران غیر قانونی را که به جزایر یونانی در نزدیکی ترکیه از جمله جزایر لسبوس، شیوس، لروس و ساموس وارد میشوند، و همچنین بازگرداندن پناهجویان سوری را پیش بینی کرده است.
بعد از موج مهاجرتی سال ۲۰۱۵ و آغاز ۲۰۱۶ که در جریان آن یک میلیون نفر که اکثریت آنها را سوریها تشکیل میدادند، به یونان و بقیه اروپا وارد شدند، این پیمان به شدت باعث کاهش شمار مهاجر به اروپا شد.
با وجود این، اکثر کسانی که از مارس ۲۰۱۶ به جزایر یونان وارد شده اند، برای فرار از بازگردانده شدن در یونان تقاضای پناهندگی کرده اند.