سردار کیوان ظهیری در مصاحبه اختصاصی با خبرنگار
خبرگزاری صدا و سیما گفت: این فرد گوشی تلفنی را انتخاب میکرد که بالاتر از سه میلیون تومان ارزش داشت و امکان کارت به کارت کردن وجود نداشت.
وی افزود: بنابراین فروشنده میگفت: باید از طریق سیستم پایا واریز انجام شود که انتقال پول در این سیستم نیز ۲۴ ساعت زمان بر بود.
رئیس پلیس پیشگیری پایتخت ادامه داد: کلاهبردار انتقال وجه را از سیستم پایا انجام میداد، چون این سیستم به حساب بانکی و موجودی شخص دسترسی ندارد و فقط عملیات را موفقیت آمیز عنوان میکند.
سردار ظهیری افزود: پولی هم در حساب کلاهبردار وجود نداشت، اما تراکنش موفقیت آمیز اعلام میشد و کلاهبردار با نشان دادن آن در تلفن همراهش میگفت: پول پرداخت شده و ۲۴ ساعت دیگر به حساب منتقل میشود.
وی گفت: فروشندگان نیز بی خبر از این موضوع تلفن همراه خود را تحویل کلاهبردار میدادند بدون اینکه پولی به حسابشان واریز شود.
رئیس پلیس پیشگیری تهران بزرگ ادامه داد: با شکایت مال باختگان تحقیقات آغاز و فرد مورد نظر در منزلش در غرب تهران دستگیر شد. تاکنون ۲۰ نفر از وی شکایت کرده اند.
سردار ظهیری از شهروندان خواست هنگام فروش لوازم تا زمانیکه پیامک واریز پول را در گوشی خود ندیده اند لوازم را به خریدار ندهند.
وی افزود: شهروندان حتماً فروش لوازم را در ساعت کاری بانکها انجام دهند تا در صورت ارسال نشدن پیامک به بانک مربوطه مراجعه کنند.
رئیس پلیس پیشگیری پایتخت افزود: سیستم پایا و ساتنا فقط یک عملیات است که از موجودی بانکی افراد بی خبر است و در صورت انتقال فقط عملیات را موفقیت آمیز میخواند نه انتقال وجه را به حساب دیگر.
وی گفت: البته در این خصوص در حال مکاتبه با بانک مرکزی هستیم تا این مشکل را برطرف کنند.