پخش زنده
امروز: -
معاون نماينده سازمان جهانی بهداشت در ايران از آغاز طرح «قم شهر مذهبي بدون دخانيات» خبر داد .
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما آقای رنجبر در ديدار با دادستان و شهردار قم و همچنين معاون سياسي امنيتي استاندار با بيان اينکه سازمان جهاني بهداشت شهرهاي قم و مشهد را به عنوان شهرهاي مذهبي بدون دخانيات پيشنهاد داده گفت: مرداد ماه سال آينده بازرساني از سازمان جهاني بهداشت به قم سفر مي کنند و در صورت احراز شاخصه ها در کنوانسيون جهاني مبارزه با دخانيات که مهر ماه سال آينده در هلند برگزار مي شود، قم به عنوان شهر مقدس بدون دخانيات معرفي مي شود .
وي هدف از معرفي قم به عنوان شهر مذهبي بدون دخانيات را ترويج فرهنگ مبارزه با دخانيات در سطح استان و کشور دانست و افزود: اين برنامه 5 ساله است و در سال اول در شعاع هزار متري حرم حضرت معصومه و مسجد مقدس جمکران اجرا مي شود .
رنجبر با بيان اين که در قالب اين طرح فروش و مصرف دخانيات از جمله سيگار و قليان ممنوع مي شود گفت: با توج به حضور سالانه ميليون ها زائر در قم گسترش اين فرهنگ مي تواند تاثيرات مثبتي در کشور را به همراه داشته باشد .
رئيس مرکز سلامت و محيط کار وزارت بهداشت نيز در اين ديدارها دخانيات را يکي از مهمترين عوامل مرگ و مير در کشور و جهان دانست و گفت: روزانه بيش از 30 ميليارد تومان انواع دخانيات در کشور مصرف مي شود که نشان دهنده گستردگي اين آسيب در کشور است .
جنيدي گسترش مصرف دخانيات در کشور را از جمله فعاليت هاي دشمنان براي تضعيف نظام اسلامي دانست و گفت: در شرايط فعلي واردات هر گونه کالا از جمله اقلام مورد نياز پزشکي با تحريم هاي ظالمانه دشمنان روبروست اما واردات دخانيات بدون کوچکترين مشکل و تحريمي صورت مي گيرد .
وي با بيان اين که تا سال 2030 حدود 30 درصد جمعيت کشور سالمند مي شوند گفت: آينده کشور به دست جوانان ساخته مي شود و دشمنان با سلاح سيگار و قليان به جنگ جوانان کشور آمده اند .
دادستان قم نيز در اين ديدار عرضه گسترده دخانيات در سطح کشور را از دسيسه هالي دشمنان نظام و انقلاب دانست و گفت: به لحاظ اعتقادي همه نهادها و دستگاهها موظف اند با توسعه و گسترس استفاده از دخانيات مبارزه کنند .
حجت الاسلام غريب با بيان اين که شعاع مبارزه با دخانيات هر چه سريع تر بايد از هزار متري حرم و جمکران افزايش يابد گفت: با توجه به خسارت هاي فراواني که استعمال دخانيات براي جامعه و افراد در پي دارد، دادستاني مي تواند به عنوان مدعي العموم در اين موضوع ورود و با خاطيان برخورد کند .
شهردار قم نيز در اين ديدار قم را سرچشمه بسياري از فعاليت هاي فرهنگي سطح کشور دانست و گفت: قم اولين شهري است که به عنوان شهر مذهبي بدون دخانيات معرفي مي شود و در صورت اجراي درست اين طرح، مي تواند الگويي براي ساير شهر هاي کشور باشد .
سقاييان نژاد نبود هماهنگي در مبارزه با دخانيات ميان دستگاهها و نهادهاي فرهنگي را يکي از مشکلات موجود درکشور عنوان کرد و گفت: بايد در برخورد با دخانيات به صورت تهاجمي عمل کرد و با برخورد ريشه اي با توليد ، توزيع و عرضه دخانيات در حريم حرم و جمکران برخورد کرد .
معاون سياسي امنيتي استاندار نيز در ديدار با معاون سازمان جهاني بهداشت در ايران و رئيس مرکز سلامت و محيط کار وزارت بهداشت گفت: بيش از 87 درصد از کل دخانيات دنيا در شرکت هاي آمريکايي توليد مي شود و حدود 90 درصد از اين دخانيات در کشور هاي جهان سوم مصرف مي شود .
سليمان پور با اشاره به تهاجم فرهنگي غرب به واسطه مصرف دخانيات گفت: همه دستگاهها موظف اند براي مبارزه با دخانيات فعاليت کنند و با برنامه هاي مشخص و مدون در مسير مبارزه با اين آسيب حرکت کنند .
وي توجه بيشتر به برنامه هاي فرهنگي و آييني را يکي از راههاي کاهش مصرف دخانيات عنوان کرد و گفت: اگر به درستي معارف ديني و فرهنگي به جوانان منتقل شود شاهد کاهش چشمگير استفاده از دخانيات در سطح استان و کشور خواهيم بود