پخش زنده
امروز: -
«حلقه زرین ارجان»، اثر منحصر به فردی است که به مناسبت گشایش موزه جدید ایذه در این شهر نمایش داده میشود
به گزارش خبرگزاری صداوسیما به نقل روابط عمومی موزه ملی ایران، «حلقه زرین ارجان» متعلق به دوره عیلام نو، نیمه نخست هزاره اول پیش از میلاد و از محوطه ای باستانی به همین نام است که برای نمایش موقت به شهر ایذه منتقل شده تا همزمان با گشایش این موزه تازهتأسیس نمایش داده شود.
آقای جبرئیل نوکنده با ابراز خرسندی از تأسیس موزهای دیگر در ایران در این خصوص گفت: این اثر به همراه تعدادی دیگر از آثار مجموعه ارجان عصر پنجشنبه ۳ مهر با مشایعت ویژه به استان خوزستان انتقال یافت.
وی با اشاره به پیشینه فرهنگی کهن سرزمین خوزستان و جایگاه مهم آن در فرهنگ و تمدن غنی ایران افزود: وجود چنین موزهای در استان خوزستان منجر به حفظ، حراست و معرفی مواریث بیبدیل این بخش از ایران خواهد شد.
رئیسکل موزه ملی ایران خاطرنشان کرد: موزه مادر کشور وظیفه خود میداند در صورت احراز شرایط لازم، نمایشگاههایی از این قبیل در استانهای دیگر هم برپا کند.
محوطه باستانی ارجان در کنار رودخانه مارون در ۱۲ کیلومتری شرق شهرستان بهبهان قرار دارد. در پاییز سال ۱۳۶۱ هنگام عملیات خاکبرداری برای ایجاد سد روی رودخانه مارون، بهطور تصادفی به آرامگاهی با دیوارهای سنگی در دل تودهای از خشت برخورد شد. پس از بررسی باستان شناسان در این محوطه، این آرامگاه به استناد نوشته میخی عیلامی که روی حلقه زرین دیده میشود، مربوط به کیدین هوتران پسر کورلوش "یکی از پادشاهان ایلامی" است.
شهرستان ایذه با دارا بودن آثار تاریخی فرهنگی فراوان، خود بهعنوان یک شهر موزه بازشناخته شده است و موزه باستانشناسی آن در مساحتی بیش از ۳۵۰۰ متر و فضای نمایشی در حدود هزار مترمربع با تعداد تقریبی ۵۰۰ اثر طبق اعلام مقامات این استان بهزودی گشایش خواهد یافت.