پخش زنده
امروز: -
دولت مردان پیشین آمریکا همیشه میدانستند استفاده بی رویه از اهرمهای فشار، ضعفهای سیاسی، اقتصادی و نظامی این کشور را عیان میکند.
ظاهرا تندرویهای ترامپ ضعفهای آمریکا را بیش از پیش آشکار کرده است.
اسپوتنیک دیروز به نقل از رسانههای چین خبر داد: یک ناو هواپیمابر آمریکایی در دریای چین جنوبی در محاصره چند کشتی جنگی چینی گرفتار شده است.
بر اساس این گزارشها ناو هواپیمابر یو اساس رونالد ریگان که بدون اسکورت به طرف مانیل در حرکت بود در دریای چین جنوبی توسط چند کشتی جنگی چینی محاصره شد.
رسانه های چین تصاویری ماهوارهای از این ناو هواپیمابر آمریکایی در دریای چینی جنوبی منتشر کردند که پنج کشتی جنگی چین آن را احاطه کردهاند.
حادثه جدید برای ناو هواپیمابر یو اس اس رونالد ریگان در حالی روی می دهد که تنش های اقتصادی نیز میان دو قدرت اقتصادی اول جهان به اوج رسیده است.
یکی از ابزارهای تحمیل اراده آمریکا بر دیگر کشورها هیبت و اقتدار بین المللی این کشور است. دولت مردان پیشین آمریکا همیشه از این ابزار به صورت هوشمندانه بهره میبردند ولی میدانستند که استفاده از این ابزار محدودهایی دارد و استفاده بیش از اندازه از آن ضعفهای سیاسی، اقتصادی و نظامی این کشور را عیان میکند.
رن گوئوکیانگ، سخنگوی وزارت دفاع چین در توضیح تصاویر منتشر شده اعلام کرد آمریکا برای نمایش قدرت و تقویت حضور نظامی خود در دریای چین جنوبی ناو هواپیمابر خود را به این منطقه اعزام کرده است. وی افزود نظامیان ارتش چین مطابق با وظایف و ماموریت های خود عمل خواهند کرد و دفاع از حاکمیت و امنیت ملی چین را تضمین خواهند نمود.
از دو سال پیش دریای چین جنوبی صحنه حوادثی است که یک پای آن همیشه نیروی دریایی آمریکا بوده است. پکن همواره اعتراض خود را در این زمینه به واشنگتن اعلام کرده و تردد کشتی های جنگی آمریکا در آبهای این دریا را تحریک آمیز دانسته است ولی واکنش عملی از خود نشان نداده است.
پیش از این نیز یک پهباد آمریکایی در تنگه هرمز هدف پدافند جمهوری اسلامی ایران و تاسیسات نفتی عربستان هدف پهپادهای مبارزان یمنی قرار گرفته است.
ظاهرا یکی از مهمترین پیامدهای حملات به پهپاد آمریکایی و تاسیسات نفتی عربستان فروپاشی اقتدار بین المللی آمریکا بوده است.
روزنامه واشنگتن پست نیز امروز در گزارشی نوشت: "نیروی هوایی آمریکا مرکز فرماندهی خاورمیانه خود را از قطر به کارولینای جنوبی منتقل کرد".
در این گزارش آمده است: "آمریکا به مدت 13 سال از یک ساختمان در قطر برای فرماندهی جنگنده ها, هواپیماهای بدون سرنشین و دیگر دارایی های نیروی هوایی در منطقه ای استفاده کرده است که شامل شمال شرقی آفریقا تا خاورمیانه و تا جنوب آسیا می شود. اما روز شنبه, در حالی که 300 هواپیما در آسمان مناطقی کلیدی همانند سوریه, افغانستان و خلیج فارس حضور داشتند, صدها جایگاه در مرکز عملیات هوافضای مشترک در پایگاه هوایی العدید در قطر خالی شد. در عوض, قدرت هوایی آمریکا و هم پیمانانش توسط تیمی مستقر در پایگاه نیروی هوایی شاو Shaw در کارولینای جنوبی هدایت شد که در فاصله بیش از هفت هزار مایلی قرار دارد."
البته این روزنامه ادعا کرده است: این اقدامی موقتی بود زیرا پایگاه هوایی العدید پس از 24 ساعت وقفه در روز یکشنبه فعالیت خود را از سر گرفت.
مقامات نیروی هوایی آمریکا اعلام کردند رویدادهای اخیر مرتبط با ایران, فوریت اجرای این طرح را شدت بخشید. ایران در ماه ژوئن یک فروند هواپیمای بدون سرنشین شناسایی آمریکایی را سرنگون کرد و این ماه, تأسیسات کلیدی در عربستان سعودی با استفاده از آن چه به نظر می رسد تسلیحات تأمین شده از سوی ایران باشد, شاهد یک حمله مخرب و ناگهانی بود.
تحلیل گران می گویند اگر یک درگیری با ایران قرار باشد رخ دهد, این احتمال وجود دارد که مرکز عملیات هوافضا در العدید هدف قرار گیرد و تضمین کمی در این باره وجود دارد که بتوان از آن دفاع کرد.
داگلاس باری کارشناس ارشد و متخصص در زمینه هوافضا در موسسه بین المللی مطالعات راهبردی در لندن در سخنانی گفت: "قوه تخیل خیلی بالایی نمی خواهد که به این نتیجه برسیم که اگر یک درگیری تمام عیار رخ دهد, این یکی از اهدافی است که از اولویت برخوردار است."
سامانه های دفاعی این پایگاه -که شامل سامانه های موشکی پاتریوت و دیگر تجهیزات دفاع موشکی با فن آوری بالا می شود- بیشتر با هدف مقابله با هواپیماهای جنگی و موشک های بالستیک طراحی شده است که با سرعت و در ارتفاعی بالا به این مکان نزدیک می شوند تا موشک های کروز و هواپیماهای بدون سرنشینی که در ارتفاع پایین پرواز می کنند؛ همانند آنهایی که گفته می شود از آنها در حمله به تأسیسات نفتی عربستان سعودی استفاده شده است.
سالتزمن گفت نوع طراحی این سامانه دفاع موشکی سبب شده است حفاظت کامل از این پایگاه غیر ممکن شود.
---------------------------------------------------------------
عبدالرضا خلیلی