پخش زنده
امروز: -
معاون فرهنگی و اجتماعی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری از حضور گسترده و پررنگ دانشجویان دانشگاههای کشور در پیادهروی اربعین خبر داد
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما به نقل از روابط عمومی وزارت علوم، نشست خبری همایش علمی بینالمللی اربعین با حضور آقایان غلامرضا غفاری، معاون فرهنگی و اجتماعی وزارت علوم و وحید شالچی، معاون فرهنگی و اجتماعی دانشگاه علامه طباطبایی و دبیر اجرایی همایش در محل این وزارت علوم تحقیقات و فناوری برگزار شد.
در ابتدای این نشست آقای غفاری، با اشاره به قرار گرفتن در آستانه اربعین حسینی گفت: اربعین برای ما دارای ابعاد چندگانه سیاسی، فرهنگی، اجتماعی و… است. امسال شاهد چند رویداد مهم و بزرگ دانشگاهی در این زمینه هستیم که به همین مناسبت از دانشگاهیان عزیز بابت تدارک دیدن این رویدادها تشکر میکنم.
وی افزود: یکی از این رویدادها برگزاری همایش علمی بینالمللی اربعین است که کار خود را از پارسال آغاز کرد. آغازگر این همایش بزرگ وزارت کشور بود و پس از آن به دلیل اهمیت نقش دانشگاه، آموزش عالی نیز در این رویداد مهم سهیم شد.
معاون فرهنگی و اجتماعی وزارت علوم تصریح کرد: از میان دانشگاههای کشور، دانشگاه علامه طباطبایی به عنوان دانشگاه مادر در حوزه علوم انسانی انتخاب شد و خود این دانشگاه نیز در این زمینه پیشقدم شد. در این همایش از کشورهای مختلفی حضور دارند که داوریهای لازم در زمینهٔ مقالات و آثار دریافتی انجام شده است.
وی با اشاره به اینکه علاوه بر همایش علمی بینالمللی اربعین، رویداد دیگری نیز پیش رو خواهیم داشت، گفت: اختتامیه دومین سوگواره علمی- فرهنگی عاشورا در دانشگاه شهید چمران را نیز پیش رو داریم. این سوگواره پیشینه قابل توجهی دارد و نقطه شروع آن از دانشگاه ایلام بوده و اختتامیه آن نیز ۱۵ مهر در دانشگاه شهید چمران برگزار میشود.
آقای غفاری گفت: ۶۶۲ اثر شامل شعر، عکس فیلم کوتاه و نماهنگ برای این سوگواره ارسال شده که از میان آثار ۲۳ اثر برگزیده انتخاب شده است.
وی افزود: دانشگاههای مختلف مساعدتهای بسیاری را در زمینههای مختلف خاصه در زمینهٔ فرهنگی، آموزشی و دانشجویی به کار گرفتهاند که هدف این اقدامات آشنایی بیشتر با فرهنگ عاشورا است.
*لزوم شناخت علمی جهانیان از رویداد اربعین
در ادامه این نشست، آقای وحید شالچی، معاون فرهنگی و اجتماعی دانشگاه علامه طباطبایی و دبیر اجرایی همایش علمی بینالمللی اربعین با اشاره به اینکه دانشگاهها در چند سطح مختلف در رخداد بزرگ اربعین دخیل هستند گفت: بخشی از این حضور در همه دانشگاههای کشور به شکل کاروانهای بزرگ دانشجویی، استادان و کارکنان که در این آئین شرکت میکنند است، بخشی دیگر این حضور در زمینهٔ ایفای نقش دانشگاهها در بعد علمی اربعین است.
وی با اشاره به اینکه این همایش را میتوان به عنوان بخشی از اسلام پژوهی در نظر گرفت افزود: با همکاری معاونت فرهنگی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری، همایش علمی بینالمللی اربعین پژوهی به عنوان رخدادی فرهنگی و مبحثی میان رشتهای را در دستور کار قرار دادیم. این حوزه بخشی از اسلامپژوهی و برای مقابله با اسلامهراسی برخی جوامع در نظر گرفته شده است و برای ما مهم است که شناخت علمی درستی از این رویداد برای جهانیان ایجاد شود. ادبیات علمی اربعین هنوز آنچنانکه باید خلف نشده است.
آقای شالچی با بیان اینکه دانشگاه علامه طباطبایی مجری این همایش است افزود: بیش از ۱۸۰ مقاله و چکیده مقاله را از کشورهای مختلف به دبیرخانه این همایش ارسال شده است. این تعداد پس از داوری اولیه به ۱۳۰ مقاله و چکیده مقاله تبدیل شد و در نهایت ۳۵ مقاله و چکیده مقاله نهایی شد. خوشبختانه نگاه علمی، دقیق و بینارشتهای در بین مقالات وجود دارد و بخشهای مختلف اجتماعی، سیاسی، فرهنگی، کلامی و فقهی مورد بررسی قرار گرفته است. به زودی این مقالات برای استفاده جهانیان به سه زبان فارسی، عربی و انگلیسی منتشر خواهد شد.
معاون فرهنگی و اجتماعی دانشگاه علامه طباطبایی در پایان سخنان خود گفت: در این همایش ۷ نشست تخصصی در زمینهٔ ابعاد تربیتی، فرهنگی و رسانهای، جامعه شناختی، کلامی و عقیدتی، زائران و میهمانان و آیندهپژوهشی اربعین خواهیم داشت.