پخش زنده
امروز: -
از مردم میخواهیم اطلاعات سلولهای بنیادی خود را ثبت کنند زیرا ۲۴ نوع بیماری با پیوند سلولهای بنیادی درمان پذیر است
به گزارش خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما، دکتر مهدی شادنوش در مراسم بزرگداشت روز جهانی اهداکنندگان سلولهای بنیادی افزود: امسال اهدای عضو ۴۰ درصد در کشور افزایش داشته است و ما جزو پیشرفتهترین کشورها در حوزه سلولهای بنیادی هستیم.
وی به اهمیت اهدای عضو اشاره کرد و گفت: اهمیت اهدای عضو در کشور به گونهای است که برای زنده نگه داشتن یک انسان، هواپیماهای جت فالکون با پشتیبانی وزارت بهداشت برمیخیزد تا عضوی را از شهری به شهر دیگر منتقل کند.
آرزو صیادی دبیر شورای ملی توسعه و نظارت بر مراکز پذیره نویسی اهدای سلولهای بنیادی خونساز و بانک خون بند ناف نیز در این مراسم گفت: تا آخر سال تلاش میکنیم همه دانشگاههای علوم پزشکی بتوانند نمونه گیری سلولهای بنیادی را انجام دهند.
وی ادامه داد: سازمان انتقال خون، ۱۳ مرکز در سراسر کشور دارد و آماده دریافت نمونه هستند.
صیادی با بیان اینکه ۸۵ درصد اهداکنندگان ریزش دارند که این تعداد بسیار بالاست افزود: در دنیا حداکثر ۱۵ درصد اهداکنندگان ریزش دارند.
وی اضافه کرد: مراکز ثبت باید به اهداکنندگان مشاوره دهد تا افراد آگاهانه، نمونه را اهدا کنند تا در صورت نیاز آنها برای اهدا آماده باشند.
صیادی گفت: فقط اهدای خون کافی نیست بلکه باید نمونه آنها ثبت شود و ثبت آن نیز هزینه بر است.
وی افزود: مشخصات ۳۶ میلیون نفر داوطلب اهدای سلولهای بنیادی در شبکه جهانی سلولهای بنیادی ثبت شده است. در سال ۱۳۹۷، از ۸ کشور جهان که بیشترین آن از آلمان بوده ۲۴ نمونه سلولهای بنیادی انتقال داده شده است.
صیادی ادامه داد: از سال ۹۱ تا پارسال، ۹۵۷ هزار یورو برای سلولهای بنیادی ارز از کشور خارج شده است.
وی گفت: در ۵ سال گذشته تعداد ۴ هزار و ۷۵۲ نفر بدخیمیهای خونی داشتند.
صیادی با بیان اینکه کمتر از ۲۵ درصد اهداکنندگان از اعضای خانواده هستند افزود: هر سال، تعدادی از بیماران را از دست میدهیم و از جمعیت ۸۰ میلیونی کشور، فقط ۶۳ هزار دهنده داوطلب داریم.