به گزارش سرویس بین الملل
خبرگزاری صدا و سیما از نیویورک؛ رایزن نمایندگی کشورمان در نیویورک گفت: بیانیهی نهایی اجلاس وزرای گروه 77 بعلاوهی چین، تحریمهای اقتصادی تحمیل شده بر جمهوری اسلامی ایران را نفی می کند و لغو فوری همهی تحریمها را خواستار است.
"علی حاجیلاری" رایزن نمایندگی دائم کشورمان در نیویورک در پایان برگزاری چهل و سومین نشست سالانه وزرای امور خارجه گروه ۷۷ بعلاوه چین که همزمان با اجلاس مجمع عمومی سازمان ملل متحد در مقر این سازمان در نیویورک برگزار شد، گفت: با وجود مقاومت بعضی از اعضای گروه، پس از برگزاری چندین دور مذاکره، پاراگرافهای مربوط به محکومیت شدیدالحن اقدامات قهرآمیز یکجانبهی اقتصادی، تجاری و مالی ضد کشورهای درحال توسعه در متن بیانیه وزرا حفظ شد.
"حاجیلاری" گفت: برزیل، آرژانتین، کلمبیا، شیلی، پرو، گواتمالا، کاستاریکا، پاراگوئه و السالوادور با درج نام کشورهای قربانی اقدامات یکجانبهی آمریکا در متن بیانیهی وزرای امور خارجه، مخالف بودند و این درحالیست که از سال ۲۰۱۴ به بعد، برای هر یک از این کشورها یعنی جمهوری اسلامی ایران، کوبا، ونزوئلا، سوریه، کرهی شمالی و سودان، پاراگرافهای جداگانهای در متن بیانیه درج شده است.
رایزن نمایندگی کشورمان در نیویورک افزود: وزرای امور خارجهی کشورهای عضو گروه ۷۷ بعلاوه چین در این بخش از بیانیه که نهایتا با تلاشهای نمایندگی کشورمان و همراهی کشورهای همسو تصویب شد، اقدامات قهرآمیز اقتصادی از جمله تحریمهای یکجانبه ضد کشورهای درحال توسعه را ناقض توسعهی اقتصادی و اجتماعی و نافی اصل گفتگو و تفاهم میان کشورها دانستند.
وزرای امور خارجهی کشورهای عضوِ گروه، همچنین تحمیل قوانین و مقررات با تاثیرات فراملی و هرگونه اقدام اقتصادی قهرآمیز ازجمله تحریمهای یکجانبه را محکوم و بر ضرورت رفع فوری اینگونه اقدامات، تاکید و اعلام کردند: چنین اقداماتی نه تنها اصول منشور ملل متحد و حقوق بینالملل را نقض میکند بلکه آزادی تجارت و سرمایهگذاری را نیز مورد تهدید قرار میدهد. وزرا همچنین از جامعه بینالمللی خواستند تا ترتیبات آنی و موثری را برای حذف اقدامات یکجانبهی قهرآمیز اقتصادی ضد کشورهای در حال توسعه، اتخاذ کند.
حاجیلاری در ادامه افزود: در یک پاراگراف جداگانه در این بیانیه آمده: "وزرا، تحریمهای اقتصادی تحمیل شده بر جمهوری اسلامی ایران را که بر روی توسعه و رفاه مردم ایران تاثیر منفی میگذارند، نفی کردند و در این راستا خواستار لغو فوری همهی تحریمهای مزبور شدند".
حاجیلاری همچنین اظهار داشت، پاراگراف دیگری از بیانیهی وزرای امور خارجهی گروه هفتاد و هفت بعلاوهی چین مانند سال گذشته به موضوع حمایت از برجام اختصاص یافته و تصریح کرده است : "وزرا، اهمیت حمایت و تقویت چندجانبهگرایی را مورد تاکید مجدد قرار داده و در این خصوص، اعلام میدارند که برنامهی جامع اقدام مشترک (برجام) میان جمهوری اسلامی ایران و سایر طرفها، موردی عینی از اقدام چندجانبه برای حل و فصل مسائل مهم جهانی است و تاکید دارند چنین الگویی نمونهی واقعی برای تسریعِ هرچه بیشترِ دسترسی به توسعهی پایدار به ویژه از طریق تقویت همکاری بینالمللی است"
لازم به ذکر است با پیوستن آذربایجان به گروه هفتاد و هفت بعلاوهی چین، این گروه در حال حاضر با یکصد و سی و پنج کشور عضو، بزرگترین بلوک سیاسی در سازمان ملل متحد است.