پخش زنده
امروز: -
به مناسبت روز شمس و مولانا، پنجمین همایش علمی و بین المللی نکوداشت این دو عارف بزرگ در خوی آغاز به کار کرد.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما مرکز آذربایجان غربی، به مناسبت 7 و 8 مهر روز شمس و مولانا پنجمین همایش علمی و بین المللی نگو داشت شمس و مولانا با حضور اندیشمندان و شمس و مولانا پژوهان داخلی و خارجی و شخصیت های علمی و فرهنگی در خوی آغاز به کار کرد.
در این همایش که در سالن شهید کوچری فرمانداری برگزار می شود، ابعاد شخصیتی و اندیشه های عرفانی و اجتماعی شمس تبریزی عارف نامی و مولانا شاعر پر آوازه ایران با حضور اندیمشندان و مولانا و شمس پژوهان برجسته ایرانی و خارجی بررسی می شود.
جعفرپور دبیر اجرایی این همایش گفت: برای برگزاری این همایش 251 مقاله از پژوهشگران داخلی و خارجی از کشورهای عراق، ترکیه، پاکستان، بنگلادش، آذربایجان و فرانسه به دبیرخانه همایش رسیده بود که از این تعداد 105 مقاله به مرحله داوری راه یافت.
وی تصریح کرد : از مقالات راه یافته به مرحله داوری 18 مقاله برتر در این همایش بصورت سخنرانی ارائه می شود.
دکتر قبادی رئیس پژوهشگاه علوم انسانی و مطالعات فرهنگی در آئین افتتاحیه این همایش، شمس و مولانا را نماد تمدنی علوم انسانی دانست و افزود: رسالت سترگ شمس و مولانا، کاهش فاصله با خداوند و بهره گیری از فیوضات و کمال الهی بود.
وی افزود: به زودی با همکاری این پژوهشگاه دایره المعارف مشترک علمی ایران و هندوستان تدوین و در آن، جایگاه شمس و مولانا برای جهانیان شناسانده می شود.
دریا اورس سفیر ترکیه در ایران بعنوان میهان ویژه این همایش هم در حاشیه این همایش در گفتگو با خبرگزاری صدا و سیما گفت: ما مسلمانان وارث تمدنی بزرگ و غنی هستیم که شخصیت های بزرگی چون مولانا و مراد و استادش شمس تبریزی، بخشی از این تمدن را بنا نهاده اند.
او مولانا و شمس را حلقه وصل بین ممالک مختلف دانست و تصریح کرد :پیام این دو میراث غنی، صلح، تعامل بین انسانها و ملتها، بدون جنگ و دعواست همانطوریکه پیام اسلام هم صلح، برادری و آرامش است.
دریا اورس با تقبیح اسلام هراسی در غرب تاکید کرد : اسلام هراسان این افراد باید بدانند که ما مولانا ها و شمس های داریم که در پرتو روشنایی این بزرگان جهان می تواند در طرف صلح و ثبات باشد.
در روز نخست این همایش 13 مقاله در 3 محور شمس و مولانا و پیوندهای فرهنگی، نقد ادبی و مطالعات تطبیقی ارائه شد.
رونمایی از دواثرمکتوب مربوط به شمس و مولانا و نشست های دوجانبه فرماندار خوی با سفیر ترکیه در ایران از دیگر برنامه های جانبی پنجمین همایش علمی و بین المللی شمس و مولاناست.
این همایش، فردا با ارائه 5 مقاله دیگر و تجلیل از آثار برتر به پایان می رسد.
عابدی فرماندار خوی گفته: با توجه به استقبال جهانی از ایده همایش شمس و مولانا از سال آینده، نشان ملی ویژه ای به آثار علمی برتر این همایش اعطا می شود.