سندی از بده بستان های سران اروپایی با زمامداران فاسد عربی
وقتی شیراک, صدام را می دوشید
رئیس سابق سرویس جاسوسی انگلیس: شیراک مقادیر قابل توجهی پول نقد از صدام برای فعالیت های انتخاباتی خود دریافت کرده بود
به گزارش سرويس بين الملل خبرگزاري صداوسيما، پایگاه اینترنتی دیلی میل در گزارشی نوشت، بر اساس اطلاعاتی که نخستین بار رئیس سابق سرویس جاسوسی انگلیس فاش کرد, صدام رئیس جمهور مخلوع عراق میلیون ها پوند به ژاک شیراک رئیس جمهور سابق فرانسه رشوه پرداخت کرده بود تا با جنگ آمریکا در عراق مخالفت کند.
ریچارد دیرلاو که رئیس ام آی 6 انگلیس در آستانه تهاجم نظامی به عراق در سال 2003 بود این اظهارات را در حالی مطرح کرد که در پیام های تسلیت درباره درگذشت ژاک شیراک به مخالفت اصولی وی با برنامه های جرج بوش رئیس جمهور وقت آمریکا برای اقدام نظامی اشاره شده است.
اما وی روز یکشنبه در مصاحبه ای اختصاصی باروزنامه دیلی میل خاطر نشان کرد انگیزه واقعی شیراک برای مخالفت با جنگ خلیج فارس بدان علت بود که وی " مقادیر قابل توجهی " پول نقد از صدام برای فعالیت های انتخاباتی خود دریافت کرده بود.
ریچارد که این افشاگری را تنها چند روز پس از درگذشت ژاک شیراک در سن 86 سالگی انجام داد اعلام کرد نشانه های مستدلی در سرویس های اطلاعاتی آمریکا و انگلیس دال بر این وجود دارد که شیراک از صدام پول گرفته بود.
وی افزود پیام های تسلیت اخیر درباره درگذشت شیراک نشان می دهد که شیراک چنین اقدامی را درباره عراق درست می دانست و بقیه ما اشتباه می کردیم . اما من می گویم انگیزه شیراک برای درست دانستن چنین اقدامی ممکن است آن چیزی نباشد که به نظر می رسد.شیراک هدایت ائتلاف فرانسه، آلمان و روسیه را بر ضد برنامه های آمریکا و انگلیس برای تهاجم نظامی به عراق به ظن دستیابی صدام به سلاح های کشتار جمعی بر عهده داشت که می توانست در اختیار گروه های تررویستی همچون القاعده قرار گیرد.
وی در نطقی تلویزیونی به ملت فرانسه اعلام کرد از حق وتوی فرانسه در سازمان ملل برای جلوگیری از تصویب قطعنامه جرج بوش و تونی بلر نخست وزیر وقت انگلیس استفاده خواهد کرد که این اقدام نظامی را مجاز اعلام می کند.
موضع گیری شیراک در مخالفت با جنگ زمینه ساز اختلافی گسترده بین فرانسه و آمریکا شد و در حالی که آمریکا و انگلیس بدون قطعنامه سازمان ملل به عراق حمله کردند، فرانسه خود را از این ائتلاف جدا کرد.
مسئولان ام آی 6 و همتایان آمریکایی آنها به اطلاعات موثقی دست یافتند که نشان می داد ژاک شیراک 5 میلیون پوند از دیکتاتور سابق عراق برای فعالیت های انتخاباتی خود در سال های 1995 و 2002 دریافت کرده بود.به موجب این اطلاعات ، این مبلغ از محل اندوخته شخصی صدام تامین شده و از طریق واسطه ها در اختیار شیراک قرار گرفته بود.
ریچارد دیرلاو در گفتگو با روزنامه دیلی میل افزود " روابط دیرینه " بین شیراک و صدام علت واقعی مخالفت شیراک با تهاجم نظامی سال 2003 به عراق بود.
وی گفت شیراک این روابط سوال برانگیز را با صدام داشت و این مسئله پرسش های بسیاری را ایجاد می کند که انگیزه های وی برای مخالفت با قطعنامه سازمان ملل در آستانه حمله نظامی به عراق چه بود.
وی خاطر نشان کرد مسئله وجدان مطرح نبود بلکه موضوع شهرت شیراک در میان بود. اگر مشخص می شد که وی از صدام پول دریافت کرده است به جایگاه وی به عنوان یک سیاستمدار لطمه می خورد. شیراک روابط دیرینه ای با صدام داشت که روابط یک کشور با کشور دیگر نبود بلکه مناسباتی شخصی بود.
ریچارد دیرلاو گفت در پیام های تسلیت درباره درگذشت شیراک از این موضع وی تمجید شد بدون اینکه اطلاعاتی درباره همه حقایق وجود داشته باشد . او فردی موذی بود که بسیار زیرکانه عمل می کرد.
وی قرار است جزئیات بیشتر در این زمینه به زودی منتشر کند.
سفارت فرانسه در لندن شب گذشته از اظهارنظر درباره این افشاگری خودداری کرد اما سخنگوی سفارت فرانسه اعلام کرد تاریخ نشان داده که چه کسی تصمیم درست را گرفته است.
وزیر امور خارجه سابق فرانسه نیز اعلام کرد صرفنظر از تصمیم های شخصی، شیراک بدان علت با جنگ عراق مخالفت کرد که شهروندان فرانسه به شدت با آن مخالف بودند.