حيله هاي امريکا ضد لبنان
آمریکا در صدد اعمال تفرقه در لبنان است
آمریکا با سوء استفاده از اوضاع سیاسی و اقتصادی لبنان در تلاش برای تحمیل سیاست ها و اعمال قیمومیت خود بر این کشور است
به گزارش سرويس بين الملل خبرگزاري صدا و سيما به نقل از روزنامه الاخبار، آمریکا با سوء استفاده از اوضاع سیاسی و اقتصادی لبنان در تلاش برای تحمیل سیاست ها و اعمال قیمومیت خود بر این کشور است تا بتواند در وهله نخست آرمان ملت فلسطین را از بین ببرد و تحولات اساسی در منطقه در جهت تامین منافع واشنگتن و تل آویو ایجاد کند .
اين روزنامه در یادداشتی به قلم سعد الله مزرعانی تحت عنوان "قیمومیت آمریکا بر لبنان" نوشت : سفرهای پی درپی هیئت های بلند پایه آمریکایی به لبنان برای اهداف و موضوعات خطرناک و مختلف و دخالت مستقیم آنان در امور داخلی لبنان، بیانگر تمایل زیاد آمریکا برای تحقق سریع اهداف داخلی و منطقه ای آن است که این تلاشها با فشارها و تهدید هایی ( علیه لبنان ) همراه می شود .
ریشه این تلاشهای جدید و مستقیم آمریکا به اجرای طرح موسوم به خاورمیانه بزرگ (پیش از دو دهه) بر می گردد که آمریکا به جنگ و اشغالگری متوسل شد و این مسئله از افغانستان و به ویژه عراق آغاز و سبب گسترش و تحکیم یکجانبه سلطه آمریکا در منطقه از موریتانی تا پاکستان شد .
اقدامات مستقیم آمریکا در لبنان از طریق این طرح ( خاورمیانه بزرگ) ازهمان آن زمان پدیدار شد. در آن روزها رویدادهای بزرگی در کشورما ( لبنان ) مانند صدور قطعنامه 1559 ( شورای امنیت), ترور رفیق الحریری ( نخست وزیر اسبق لبنان)، و دیگر تحولات به سرعت اتفاق افتاد.
در ادامه و با گذشت حدود یک سال دشمن صهیونیست با تحریک و نظارت آمریکا در تابستان سال2006 به لبنان حمله کرد. کاندولیزا رایس وزیر امور خارجه وقت آمریکا و جفری فلتمن سفیر آمریکا در لبنان صحنه گردان اصلی این موضوع بودند و آغاز تغییر در مدیریت کشور ( لبنان ) آشکار شد .
شکست های نظامی آمریکا در افغانستان و عراق و شکست حمله نظامی اسرائیل به لبنان در ژوئیه سال 2006 و سپس بحران ( اقتصادی ) اواخر سال 2018 که به موسسات بزرگ مالی، اعتباری و نهادهای وابسته های آن در جهان آسیب وارد کرد، باعث شد تا باراک اوباما به مقام ریاست جمهوری آمریکا برسد. اوباما تلاش کرد با بازنگری و عقب نشینی ( از سیاست های قبلی ) جلوی زیان های آمریکا در سطوح داخلی و خارجی و تقریبا در همه زمینه ها را بگیرد .
با روی کار آمدن دونالد ترامپ به مقام ریاست جمهوری آمریکا موج جدیدی از تنش آفرینی همراه با تشدید نژاد پرستی، باج خواهی و بهره برداری از روابط خارجی و امنیت سیاسی و تجاری آغاز شد. پس از امضای قراردادهای صدها میلیاردی،
طرح "ایجاد خاورمیانه بزرگ" به شیوه جدید و با مشارکت دشمن صهیونیست و با هدفی مستقیم و دارای اولویت مانند از بین بردن آرمان فلسطین و ایجاد تحولات بنیادین در منطقه به نفع واشنگتن و متحدانش آغاز شد .
در این میان ناگهان سفر هیئت های آمریکایی به لبنان با هدف ضربه زدن به حزب الله، محکوم کردن سلاح آن و تروریستی خواندن همه اعضا، فعالیت ها، موسسات و روابط آن آغاز شد.
سپس میانجیگری آمریکا در زمینه ترسیم مرزهای دریایی "اسرائیل" با لبنان بدون تعهدات و مستندات و بدون نزدیک شدن به مرزهای زمینی آغاز شد و در روزهای گذشته مارشال بیلنگسلی معاون وزیر خزانهداری آمریکا در امور مبارزه با تامین مالی تروریسم به لبنان سفر کرد و چند هفته قبل از آن هم بانک «جمال تراست» لبنان پس از اینکه در فهرست تحریم ها قرار گرفت، بسته شد .
در همین چارچوب اتفاق مشکوکی رخ داد و یک مهمان ویژه ( بازدید کننده ) به نام عامر الفاخوری مزدور ( اسرائیل) و قصاب اردوگاه « الخیام » وارد فرودگاه بین المللی بیروت شد و به خوبی مورد استقبال سرویس های امنیتی لبنان قرار گرفت . یکی از افسران بلند پایه ارتش از عامر الفاخوری در فرودگاه بیروت استقبال و با احترام و امنیت کامل او را تا محل اقامتش همراهی کرد. پرونده این فرد جنایتکار کاملا ناپدید شد. با گذشت زمان و بدون بازداشت و پیگیرد قضایی الفاخوری، نام او از فهرست ها خارج شد. وی گذرنامه آمریکایی دارد. سفر او به لبنان برنامه ریزی شده و هدفمند است و شاید این سفر نیز یکی از دیدارهای هیئت های آمریکایی از لبنان و با اهداف کاملا همسو و هماهنگ با اهداف آنان ( آمریکایی ها) باشد.
تلاشها برای مهار لبنان به مرحله وقاحت، تحریک آمیز و باج خواهی از کشوری که غرق در بحران اقتصادی گسترده با احتمال فروپاشی فوری و فراگیر قرار دارد، رسیده است که علت آن غارت سازمان یافته کشور از طریق سازوکار سهمیه بندی طائفه ای در لبنان است که هر روز در همه ابعاد زندگی، روابط و فعالیت های آن نمود پیدا می کند.
مقامات آمریکایی این بار ضمن تهدید کردن لبنان، از نزدیک بر تبعیت سنتی بیشتر مسئولان لبنانی به خواسته ها و دیکته های آمریکا نظارت می کنند؛تبعیتی که این بار از ترس فروپاشی، حفظ ثبات و دلار است. تعطیلی بانک از جانب طرف خارجی بدون هیچ اعتراض، دادخواست و یا تحقیق رسمی در لبنان نشانه تسلیم کامل و بی سابقه در روابط میان کشورها و نهادهاست . این امر نشانه شکنندگی ساختار ما ، وابستگی فزاینده طبقه سیاسی سنتی ما و توهم « قدرت ما» است که از جانب باندهایی که خواهان وقوع فتنه خونین جدید در کشور هستند، تغذیه می شوند .
آیا این عربده کشی آمریکاعملا قابل توجیه است ؟ آیا به نظر نمی رسد که عناصر تشکیل دهنده قدرت در لبنان از طریق مقاومت و رویارویی با دشمن صهیونیست و حامیانش، بتوانند جلوی خباثت آمریکا را بگیرند؟ تردیدی وجود ندارد که هیئت هایی که به لبنان اعزام می شوند حامی و طرفدار مطلق رژیم صهیونیستی و سیاست ها و توطئه های جناتیکارانه تل آویو هستند.
اوضاع منطقه و سیاست فعلی آمریکا بین عجز و ناتوانی و نداشتن قدرت ابتکار و مانور، بر خلاف تلاشهای فرستادگان واشنگتن به بیروت است که به دنبال تحمیل سیاست های آمریکا بر لبنان و از طریق آن بر کل منطقه هستند. آمریکا تنها بازیگر منطقه نیست. روسیه همواره بر توانایی خود برای متوقف کردن یکجانبه گرایی آمریکا تاکید و مسکو بارها تلاشهای آمریکا را ناکام یا بی اثر کرده است .
متحدان سنتی آمریکا ناکامی های پی درپی را به علت وعده های دروغین واشنگتن تجربه می کنند چون وعده ها آمریکا برای پایان دادن به مناقشات منطقه به نفع آنان به ویژه حکام سعودی به شکست انجامیده است.
همبستگی فعلی که میان همه احزاب و جناح های حاکم لبنان به ویژه در زمینه های اجتماعی و اقتصادی وجود دارد باید مانع از اعطای امتیازهایی در زمینه سیاسی به آمریکا شود.
این در حالی است که تضعیف مقاومت و حاکمیت لبنان از اهداف مورد نظر واشنگتن و دشمن صهیونیستی و متحدان آن در لبنان است .
اقدامات آمریکا در واقع تلاش جدید برای اعمال قیمومیت بر کشوری است که با تجربه مقاومت بی سابقه خود توانسته است بر دشمن صهیونیست، حامیان و در راس آن آمریکا پیروز شود .
این اتفاق خطرناک در سیاست، اقتصاد و روابط ایجاب می کند تا تحولی در زمینه رویارویی,همسویی و نزدیکی موضوعات سیاسی و به طور ویژه مسائل اقتصادی و اجتماعی صورت گیرد.
گاهی امتیازهایی که داده می شود، رایگان نیست و به جای همراهی ( لبنان ) با سیاست های آمریکا در منطقه و حرکت در داخل لبنان به نفع دشمن اسرائیلی و به ضرر آرمان ملت فلسطین، می توان با ایجاد تحولی جدید با بحرانی که کشور با آن روبروست، مقابله کرد.