معاون حقوقی و بین المللی وزرات امور خارجه
ایران آماده تامین امنیت کشتیرانی در خلیج فارس است
دهقاني با هشدار نسبت به تشدید تنش ها در منطقه خلیج فارس گفتگو و اعتماد سازی را تنها راه غلبه بر چالش های موجود دانست
به گزارش سرويس بين الملل خبرگزاري صدا و سيما از نيويورک، جلسه وزرای خارجه کشورهای عضو سازمان همکاری اسلامی روز جمعه و در حاشیه نشست مجمع عمومی سازمان ملل متحد در نیویورک برگزار شد.
در این جلسه آقای حسین دهقانی، معاون حقوقی و بین المللی وزرات امور خارجه به نمایندگی از کشورمان سخنرانی کرد و در ابتدا ضمن اشاره به چالش های کنونی فراروی جهان اسلام از جمله نفرت پراکنی، عدم تحمل مذهبی و بیگانه ستیزی که باورها، نمادهای مذهبی، نهادها و شخصیت های مذهبی را نشانه رفته، اظهار داشت اسلام هراسی و نفرت پراکنی علیه مسلمانان بایستی به مثابه یک جنگ نهادینه شده، ساختاری و سیستماتیک علیه مسلمانان در نظر گرفته شود. در این رابطه، نوعی هماهنگی و اشتراک منافع میان افرادی که به این پدیده دامن می زنند و رژیم صهیونیستی وجود دارد که ضروری است با آن مقابله شود.
دهقانی با اشاره به مواضع دولت کنونی آمریکا در قبال مساله فلسطین خواستار واکنش هماهنگ و یکپارچه کشورهای اسلامی در برابر آن شده و تصریح نمود که مواضع خطرناک این دولت علیه قدس شریف و جولان اشغالی سوریه سبب گردیده رژیم متجاوز صهیونیستی در نقض حقوق بین الملل و نیز ایجاد شکاف میان امت اسلامی جسارت بیشتری پیدا نماید. در این رابطه، تقویت وحدت میان کشورهای اسلامی در دفاع از فلسطین و توقف تلاش های برخی از کشورهای اسلامی در به حاشیه راندن مساله فلسطین، یک پیش شرط مهم در موفقیت کشورهای اسلامی در مواجهه با رژیم صهیونیستی می باشد.
وی در ادامه وضعیت وخیم مسلمانان روهینگیایی، فجایع انسانی ایجاد شده توسط بقایای گروه های افراطی در سوریه و ادامه اقدامات نظامی علیه یمن را یادآور شده و خواستار همبستگی و انسجام امت اسلامی جهت رسیدگی به این بحران ها گردید. وی همچنین با ابراز نگرانی از تحولات اخیر در منطقه جامو و کشمیر بر ضرورت حمایت از حقوق مسلمانان کشمیری تاکید و تنها راهکار پایان این بحران را گفتگو و پرهیز از بکارگیری زور علیه مسلمانان کشمیری دانست.
دهقانی همچنین تاکید نمود که ادامه توسل خودسرانه به اقدامات یکجانبه قهر آمیز از جمله تروریسم اقتصادی توسط برخی از کشورها به عنوان ابزاری دیپلماسی زورمدارانه بایستی مایه نگرانی جدی کشورهای اسلامی باشد. وی تصریح نمود تروریسم اقتصادی آمریکا و اعمال تضییقات غیر قانونی و تبعیض آمیز علیه مردم عادی ایران، جدی ترین تهدید علیه صلح و ثبات جهانی و منطقه ای می باشد. دولت آمریکا پس از نقض توافق تاریخی برجام و قطعنامه های ذیربط شورای امنیت و تلاش برای تنبیه کشورهای پایبند به آنها، یک جنگ اقتصادی تمام عیار علیه مردم ایران براه انداخته و سبب تضعیف حاکمیت قانون در سطح بین المللی شده است.
نماینده کشورمان در ادامه، پیشنهاد رئیس جمهور تحت عنوان ائتلاف برای امید را تشریح کرد و با هشدار نسبت به تشدید تنش ها در منطقه خلیج فارس و پیامدهای غیرقابل پیش بینی آن برای کشورها منطقه، گفتگو و اعتماد سازی را تنها راه غلبه بر چالش های موجود دانسته و آمادگی کشورمان جهت بررسی نظرات کشورهای منطقه در زمینه اجرای ابتکارات صلح آمیز ج.ا.ایران در منطقه خلیج فارس را خاطر نشان ساخت.
معاون وزارت امور خارجه کشورمان در پاسخ به اتهامات واهی وزیر خارجه عربستان سعودی علیه کشورمان در این جلسه، جنگ افروزی و تجاوز نظامی این کشور به یمن که منجر به کشته و زخمی شدن دهها هزار غیرنظامی شده است را عامل اصلی ایجاد بحران کنونی دانسته و خواستار اقدام عاجل سازمان همکاری اسلامی جهت توقف تجاوزات عربستان سعودیبه یمن و پایان یافتن محاصره این کشور گردید. وی تصریح نمود بر خلاف عربستان سعودی که از راه حل نظامی برای بحران یمن حمایت می کند، جمهوری اسلامی ایران از زمان آغاز تجاوز نظامی سعودی به یمن در سال 2015 همواره از راه حل مسالمت آمیز برای حل و فصل این بحران حمایت کرده و طرح ها و ابتکارات متعددی را در این زمینه ارائه نموده است که آخرین آنها توسط جناب آقای روحانی، رئیس جمهور محترم در نشست مجمع عمومی سازمان ملل و تحت عنوان ائتلاف امید یا ابتکار صلح هرمز ارائه گردیده است.
آقای دهقانی در پاسخ به اتهامات وزیر خارجه عربستان مبنی بردخالت ایران در حملات اخیر به تاسیسات نفتی آرامکو، این اتهام را رد نمود و تاکید کرد که انصارالله یمن مسئولیت آن را پذیرفته است ولی اگر اصرار دارید که آنها انجام نداده اند، این اتهام می تواند متوجه متحدان خودتان یعنی اسرائیل و امریکا باشد.