به گزارش خبرنگار
خبرگزاری صدا و سیما ، همزمان با آخرین روز هفته دفاع مقدس، از دلاوریها و پایمردیهای بسیجیان و کارکنان فرودگاههای کشور در سالهای جنگ تحمیلی تجلیل شد.
در این مراسم که با حضور جمعی از خانوادههای شهدای شرکت فرودگاهها و ناوبری هوایی ایران، بسیجیان، کارکنان و اعضای هیئت مدیره شرکت فرودگاهها و مدیران صنعت هوایی در زمان دفاع مقدس برگزار شد، رئیس سازمان ادبیات و تاریخ دفاع مقدس در سخنانی، دفاع مقدس را عامل تثبیت انقلاب اسلامی و فرهنگ برخاسته از آن در کشور دانست و گفت: اگر در سه جنگ پیش از دفاع مقدس، ملت ایران تحقیری تاریخی شد و بخشهای مهمی از آب و خاک خود را از دست داد، در دفاع مقدس ضمن اینکه حتی یک وجب از خاک خود را به دشمن ندادیم، که فرهنگی که با انقلاب اسلامی برای ایجاد تمدن نوین ایران اسلامی خلق شد، تثبیت گردید.
سردار سرتیپ پاسدار داود عامری افزود: در جنگهای اول و دوم روس، شاهد شکست تلخ ایران و جدایی بخش عمدهای از آب و خاک خود بودیم و جمعیت بزرگی از ایرانیان آواره شدند که فقط در قفقاز جنوبی که به موجب یکی از قراردادهای ننگین از ایران جدا شد، امروز بیش از ۲۰ میلیون نفر جمعیت در مناطقی حاصلخیز و آباد زندگی میکنند.
وی گفت : در جنگ جهانی اول هم، ایران به راحتی توسط انگلیسیها اشغال شد و بعد از آن کشور دچار قحطی و گرسنگی و طاعون شد و یک میلیون ایرانی در اثر آن جان دادند و از نظر کشاورزی و منابع طبیعی، ایران صد سال به عقب رفت.
رئیس سازمان ادبیات و تاریخ دفاع مقدس افزود: حتی در جنگ جهانی دوم هم دیدیم که ارتش نوین رضا شاه، تنها چند ساعت مقاومت کرد و بعد از ترک مخاصمه، کشور ظرف سه روز ازجانب روسها و انگلیسها از شمال و جنوب اشغال شد و فجایعی ایجاد شد که بسیاری از آنها را نمیتوان بازگو کرد.
سردار عامری افزود:، اما در دفاع مقدس دیدیم که تحقیر ایرانیان جای خود را به خودباوری و میدان دادن به جوانان داد و ایجاد موقعیت بازدارندگی امروز در مقابل دشمنان خارجی، تحول در صنایع دفاعی و علمی و فناوریهای دفاعی کشور و سایر صنایع، الهام بخشی به مقاومت سایر ملتهای مسلمان و آزاده جهان، سازندگی کشور، و بستر سازی برای تمدن نوین ایرانی و اسلامی از ثمرات این دفاع مقدس است.
وی تصریح کرد: یکی از دلایلی که ما بجای خاتمه جنگ، آغاز آن را گرامی میداریم این است که در شرایطی جنگ به ما تحمیل شد که کشور و نیروهای مسلح آن اعم از ارتش و سپاه به هیچ وجه آماده دفاع نبودند و در چنین شرایطی، ملت ایران با دست خالی حماسهای بزرگ و به یاد ماندنی آفرید و با چنگ و دندان از آب و خاک خود دفاع کرد و دشمن را که به خیال خام فتح سه روزه، به کشور تاخته بود در همان دشتهای خوزستان و ایلام و غرب کشور زمینگیر کرد.
سردار عامری افزود: یکی دیگر از دلایل بزرگداشت این روز این است که این پیام را به دنیا میدهیم که ما کشور مهاجم و متجاوز نبودیم و برای دفاع از خود و دفع هجوم دشمن، در مقابل ارتش مجهز بعث، از کشور خود دفاع کردیم.
در این مراسم همچنین عضو هیئت مدیره شرکت ناوبری و فرودگاههای ایران در سخنانی، با اعلام اینکه ثمره جنگ تحمیلی، حفظ مرزهای ایران اسلامی بود، گفت: در پرتو دفاع جانانه ملت ایران، هم اکنون شاهدیم که سرزمینهای اسلامی یکی پس از دیگری در حال آزاد شدن است.
حسین اسفندیاری افزود : ۳۹ سال پیش در چنین روزی همه دشمنان به دنبال این بودند تا اقدام موثری برای ساقط کردن انقلاب انجام دهند و با همین تصور پا به درون مرزهای ایران گذاشتند و جنگ آغاز شد.
وی گفت : آنچه دشمنان در سر میپروراندند این بود که مانند جنگهای اعراب و اسرائیل در دهه ۱۹۷۰ که بخشی از سرزمینهای عربی اشغال شد در میهن اسلامی حضور مییابند و این انقلاب را تضعیف میکنند، اما ثمره جنگ این شد که ما حتی یک وجب از خاک سرزمین مان را از دست ندادیم.
اسفندیاری افزود: چه بزرگمردانی که در دفاع مقدس مجاهده و صبر کردند و سختیهای جنگ، ضعف و لرزش در قدمهای آن بزرگمردان ایجاد نکرد و دیدیم که انقلاب ما بزرگتر از فتح خاک بود.
وی گفت : انقلاب ما مقدمهای برای آزادی همه ملتهای تحت ستم بود و ان شاالله پرچم این انقلاب را به دست امام زمان عج خواهیم سپرد.
اسفندیاری با بیان اینکه در سختیها عیار افراد سنجیده میشود افزود : در جنگ تحمیلی دیدیم که خداوند به جوانان ما عزت بخشید و آنان را جزو ثابت قدمان در عقیده قرار داد و امیدواریم ما نیز جزو ثابت قدمان دفاع از حقیقت اسلام و انقلاب اسلامی قرار گیریم.
در این مراسم از تعدادي از خانواده معظم شهدای شرکت فرودگاهها، مدیران فرودگاهها در ایام دفاع مقدس و بسیجیان فعال این شرکت و همچنین خانواده شهدای مدافع حرم اهل بیت علیهم السلام با اهدای لوح تقدیر و هدایایی تجلیل شد.