پخش زنده
امروز: -
روزنامههای رژیم صهیونیستی: حمله دقیق و موثر اخیر به تاسیسات نفتی عربستان سعودی, تلاویو را درباره آسیب پذیر بودن زیرساخت های نظامی و صنعتی اش نگران است.
حمله به تاسیسات نفتی عربستان بیش از همه رژیم صهیونیستی را سراسیمه کرده است.
روزنامه هاآرتص دیروز نوشت: حمله دقیق و موثر اخیر به تاسیسات نفتی عربستان سعودی, اسرائیل را درباره آسیب پذیر بودن زیرساخت های نظامی و صنعتی اش نگران و ضرورت تقویت نظامی اش را بیش از پیش آشکار کرده است.
البته آنچه به این سراسیمگی دامن زده پیش فرض «دست داشتن جمهوری اسلامی ایران در این حملات برای مجبور کردن آمریکا به دست برداشتن از تحریمها» است. این در حالی است ارتش و مقاومت مردمی یمن مسئولیت این حملات را بر عهده گرفته اند.
بنابر ادعای پایگاه اینترنتی این روزنامه سرویس های اطلاعاتی غربی به یقین می دانند ایران در این حمله بی سابقه نقش دارد، که آسیب گسترده ای به صنعت نفت عربستان سعودی وارد آورد، بازار جهانی انرژی را دچار نوسان کرد و واقعا حاکمان کشورهای عربی حوزه خلیج فارس را ترساند.
این روزنامه در ادامه نوشت: "از نظر اسرائیل حمله به تاسیسات نفتی عربستان سعودی یک حادثه تعیین کننده است که صرفنظر از اقدامات ترامپ پیامدهای منطقه ای آن بلندمدت خواهد بود".
حمله ای با این دقت و تاثیرگذاری سایت های زیرساختی و راهبردی اسرائیل را در معرض خطر قرار می دهد. این موضوع را هم باید در نظر داشت که بخش قابل توجهی از زرادخانه تسلیحاتی ایران به حزب الله منتقل شده است و یا این که در صورت ضرورت خیلی سریع منتقل خواهد شد.
پایگاه اینترنتی دبکا فایل نیز به نقل از ژنرال های رژیم صهیونیستی اعلام کرد: اطمینانی در این باره وجود ندارد که "حمله تنبیهی" بعدی ایران قبل از آن که به امارات عربی متحده انجام شود, علیه اسرائیل صورت نخواهد گرفت. از این رو, ارتش اسرائیل سرگرم آماده سازی خود برای خنثی کردن موشک های کروز و پهپادهای ایرانی است که احتمالا از منابع مختلف -عراق, ایران, سوریه, لبنان یا نوار غزه- به سوی اهداف راهبردی در اسرائیل شلیک خواهند شد."
اما این گزارش هدف بعدی ایران را پس از عربستان امارات متحده عربی میداند. بر این اساس حتی اگر ایران نخست امارات عربی متحده را هدف قرار دهد, تهران از گزینه هدف قرار دادن اسرائیل در مرحله بعدی دست بر نخواهد داشت.
البته این رویکرد تبلیغی در رسانههای صهیونیستی میتواند اهدافی سیاسی و تبلیغی داشته باشد؛ اهدافی مانند:
1- مجبور کردن آمریکا و اروپا به تسلیح نظامی بیشتر رژیم صهیونیستی: این بخش از مقاله روزنامه هاآرتص میتواند حکایت از این واقعیت داشته باشد: "با توجه به ذخایر بالای زرادخانه راکت هایی که حزب الله در اختیار دارد و اختلاف هزینه موشک های تهاجمی و موشک های دفاعی، در آینده هیچ چاره ای وجود نخواهد داشت جز این که اسرائیل به یک برتری نظامی قابل توجه دست یابد."
2- مجبور کردن آمریکا به اقدام نظامی بر ضد ایران با ادعا تهدیدات ایران برای رژیم صهیونیستی: پایگاه اینترنتی دبکا فایل در این مسیر نوشت: تصمیم دولت ترامپ برای وارد نشدن به جنگ با ایران, سبب می شود تهران دستی آزاد در تلاش و در هم کوبیدن ائتلاف نظامی-اطلاعاتی بین عربستان سعودی, امارات عربی متحده و اسرائیل داشته باشند. رویکرد مسلط در نشست ستاد مشترک ارتش اسرائیل این است که ایرانی ها این فرصت را از دست نخواهند داد.
با این حال آنچه مسلم است اینکه آمریکا و اروپا میدانند گستره نفوذ ایران و سیطره تهران بر منافع راهبردی آنها در منطقه شوخی بردار نیست و استفاده از گزینه نظامی بر ضد ایران تصمیمی با پیامدهای عینی و غیر قابل پیش بینی است. بنابراین رژیم صهیونیستی با یک یا دو مقاله و ادعا و تحلیل نمیتواند آمریکا و اروپا را به چنین تصمیم وادارد.
-------------------------------------------------------
عبدالرضا خلیلی