پخش زنده
امروز: -
وزیر آموزش و پرورش: امسال بیش از ۹۸.۵ درصد از کسانی که لازم التعلیم هستند تحت آموزش قرار دارند
به گزارش خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما؛ آقای محسن حاجی میرزایی در سخنرانی پیش از خطبههای نماز جمعه تهران، با گرامیداشت همزمانی شروع سال تحصیلی با هفته دفاع مقدس گفت: مدافعان ایران و اسلام تنها مبارزان میدانهای بزرگ نبرد نبودند آنها عارفان شبها و شیران روزها و معلمان اخلاق و مربیان تربیت بودند؛ میدانهای نبرد برای آنها وادی مقدسی بود که راههای قرب به خدا را جستجو میکردند.
وی افزود: آنها مدافعان واقعی ایران بودند و سرافرازی ایران را در برابر هجوم گسترده و پردامنه دشمنان رقم زدند؛ آنها الگوهای خوبی برای نظام تعلیم و تربیت ما هستند.
آقای حاجی میرزایی گفت: در تابستان که مدارس تعطیل است و دانش آموزان در تعطیلی به سر میبرند، نبض آموزش و پرورش همچنان میتپد و شور و شوق و تلاش و کوشش در جریان است؛ همه برای ثبت نام دانش آموزان آماده میشوند و کلاسهای درس را ساماندهی میکنند و تمام تلاش این است که حتی یک دانش آموز از تحصیل محروم نشود.
وی با بیان اینکه تلاش برای ثبت نام دانش آموزان با توجه به کمبود نیرو کار دشوار و پیچیدهای بود که همکاران ما این مأموریت را به خوبی انجام دادند، افزود: امسال بیش از ۹۸.۵ درصد از کسانی که لازم التعلیم هستند تحت آموزش قرار دارند؛ ۱۴ میلیون و ۸۶۰ هزار دانش آموز در سراسر کشور در ۱۱۰ هزار مدرسه و ۵۵۵ هزار کلاس درس با همراهی ۷۷۷ هزار معلم، سال تحصیلی را آغاز کردند.
وزیر آموزش و پرورش گفت: یکی از کارهایی که در تابستان انجام میشود، بررسی مدارس از حیث ایمنی و ایمن سازی مدارس جزو برنامه هاست که متناسب با اولویتها جهت ایمن سازی مدرسه اقدام میشود.
وی افزود: در سال گذشته به دلیل زلزله در کرمانشاه و سیل در خوزستان، لرستان و گلستان، بسیاری از مدارس آسیب دیدند یا تخریب شدند که یکی از تلاشها، آماده سازی مدارس برای شروع سال تحصیلی جدید بود.
آقای حاجی میرزایی با بیان اینکه بحمدالله در کرمانشاه، پرونده زلزله زدگان از حیث مدارس آموزش و پرورش بسته شده و همه مدارس تعمیری و احداثی، ساخته شده است، گفت: ۷۲ مدرسه با ۳۹۰ کلاس و ۴۶ هزار مترمربع زیربنا و با اعتباری حدود ۱۱۴ میلیارد تومان به بهره برداری رسیده است.
وی افزود: در استانهای سیلزده نیز ۴۶۲ مدرسه به تعمیر جزئی و ۱۴۸ مدرسه به تعمیر اساسی نیاز داشت و ۱۱۷ مدرسه کاملا تخریب شده بود که تمام تعمیرات جزئی پایان یافت و تعمیر اساسی مدارس به جز ۱۰ مدرسه انجام شد که آن ۱۰ مدرسه هم تا بهمن امسال به پایان میرسد؛ همچنین در ساخت و ساز مدارس تخریبی نیز بیش از نیمی از مدارس کوچکتر تا ۳ کلاس درس ساخته شده و به مرور تا پایان سال انجام میشود.
وزیر آموزش و پرورش با بیان اینکه در این کار بزرگ از خدمات ارزنده خیرین مدرسه ساز بهرهمند شدیم، گفت: خیرین کمکهای بزرگی به آموزش و پرورش کردند و همچنان به خدمات آنها نیازمندیم و این تربیون مهم را فرصتی را برای قدردانی از تلاشهایی که انجام دادند، میدانم؛ در کرمانشاه بیش از ۲ برابر مدارس تخریب شده توسط خیرین تعهد شده است که متوسط سرانه فضای آموزشی بهتر خواهد شد.
آقای حاجی میرزایی با بیان اینکه آموزش و پرورش سندی تحت عنوان سند تحول بنیادین دارد، افزود: این سند با همکاری آموزش و پرورش، حوزههای علمیه و دانشگاههای سراسر کشور و توسط اندیشمندان تعلیم و تربیت تدوین و در شورای عالی انقلاب فرهنگی به تصویب رسیده و الگوی مناسب و نقشه راه مهمی برای فعالیت در آموزش و پرورش است.
وی با تأکید بر اینکه سند تحول بنیادین برای اجرا آماده شده و تمام اولویت ما اجرای شایسته و مناسب این سند است، گفت: آموزش و پرورش ایران میتواند به اتکای این سند که منبعث از فلسفه تعلیم و تربیت اسلامی است و تجربیات سرزمین خودمان را مورد بررسی و دقت قرار داده است، الگویی برای سایر کشورها باشد و نیازی به الگوهای دیگر نخواهد بود.
وزیر آموزش و پرورش به محورهای برنامه هایش که با عنوان پیشرانهای سند تحول موضوع توجه است، اشاره کرد و گفت: مهمترین تحولی که در سند تحول بنیادین مورد تأکید قرار گرفته است، انتقال از آموزش به تربیت، از حافظه محوری به فهم محوری است و افزایش مهارتهای دانش آموزان برای زندگی مناسب و مؤثر، دفاع از ارزشها و آرمانها، مشارکت فعال در زندگی اجتماعی و مشارکت سازنده است.
وی افزود: در این سند ۶ تحول اساسی پیش بینی شده است که شامل مدیریت، ساماندهی نیروی انسانی، منابع مالی، سنجش و ارزشیابی تحصیلی و تحول در فضا و تجهیزات و فناوریهاست.
آقای حاجی میرزایی گفت: ما به تقویت رکن مدرسه توجه داریم و مدرسه خانه دوم دانش آموزان وخانه مدرسه اول است و باید بین خانه و مدرسه دیوارها برداشته شود و در فرهنگ دینی خانواده مسئول اصلی تربیت فرزندان است و باید این مسؤولیت در ارتباط با مدرسه تقویت شود و تعالیم خانه و مدرسه هماهنگ باشد.
وی افزود: بسیاری از مشکلات ناشی از ضعف مدیریت است و ما برای تقویت مدیران در آموزش و پرورش برنامه ریزی داریم. موضوع عدالت آموزشی مورد توجه است و خوشبختانه امروز در سراسر این سرزمین پهناور آموزش در دسترس است و معلمان حضور دارند.
وزیر آموزش و پرورش گفت: ۵ هزار مدرسه زیر ۵ دانش آموز داریم و این یعنی چتر آموزش و پرورش در تمام مناطق گسترده شده است و باید برای تأمین کیفیت آموزش وقت بیشتری بگذاریم و دسترسی عادلانه از حیث کیفیت به عدالت نزدیک شود؛ ۸۴ درصد مدارس ما دولتی است و تلاش میکنیم به شکل مؤثرتر تقویت شود.
وی افزود: آموزش و پرورش برای اینکه به اهداف سند تحول دست یابد نیازمند مشارکت همه است امروز جامعه ما محصول دانش آموزان دیروز است و باید همه بخشها در ارتباط با نظام تعلیم و تربیت باشد.
آقای حاجی میرزایی گفت: آخرین قسط پاداش پایان خدمت بازنشستگان پرداخت شد و از بابت پاداش پایان خدمت بدهی نداریم. برای جذب نیرو هم اطلاعیهای صادر شد و کسانی که علاقهمند هستند میتوانند ثبت نام کنند. برای آموزشیاران و معلمان پیش دبستانی هم تمهیداتی در نظر گرفته شده است.