در سومین روز اجلاس مجمع عمومی
همه آنچه دیروز در سازمان ملل گفته شد
مهمترین بخش از اظهارات سران و مقامات کشورها و همچنین شخصیت های سیاسی در سومین روز از نشست سالانه مجمع عمومی سازمان ملل
به گزارش سرویس بین الملل
خبرگزاری صداوسیما؛
مهمترین بخش از اظهارات سران و مقامات کشورها و شخصیت های سیاسی در سومین روز از هفتاد و چهارمین نشست سالانه مجمع عمومی سازمان ملل متحد به شرح ذیل است.
سخنرانی نخست وزیر بلژیک در نشست مجمع عمومی سازمان ملل متحد
نخست وزیر بلژیک گفت کشورش از توافقنامه هسته ای ایران حمایت می کند. شارل میشل در سخنرانی خود در نشست سالانه مجمع عمومی سازمان ملل در نیویورک افزود توافق هایی مانند توافقنامه تغییرات آب و هوایی پاریس و طرح جامع اقدام مشترک درباره برنامه هسته ای ایران (برجام) که در مذاکرات سخت و دشوار حاصل می شوند ممکن است از سوی یکی از طرفین کنار گذاشته شوند. لازمه اعتماد و همکاری بین کشورهای مستقل عمل به تعهداتی است که بین آنها صورت می گیرد. مساله هسته ای ایران در مرکز تنش های کنونی منطقه قرار دارد. ما همچنان به حمایت خود از طرح جامع اقدام مشترک ادامه می دهیم و درخواست می کنیم گفتگوها از سرگرفته شود. ما بطور قاطع از تلاش های میانجیگرانه در این خصوص که در حال حاضر به رهبری فرانسه انجام می شود حمایت می کنیم.
وی در مورد سوریه نیز گفت : ما نباید به هیچ وجه مردم سوریه را رها کنیم و تنها روندی سیاسی تحت نظارت سازمان ملل می تواند به درد و رنج مردم سوریه پایان بدهد. تشکیل کمیته تدوین قانون اساسی سوریه هم اقدام درستی است.
سخنرانی رئیس جمهور قبرس در نشست مجمع عمومی سازمان ملل
نیکوس آناستا سیادس (Nicos Anastasiades) رئیس جمهور قبرس در مجمع عمومی سازمان ملل گفت: ما با چالشهای زیادی از جمله افراط گرایی مذهبی روبرو هستیم. ما با فرقه گرایی روبرو هستیم. این موارد به مهاجرت و آوارگی میلیونها نفر منجر شده است.
وی افزود:تنها سازمان ملل است که همه کشورها میتوانند از طریق آن اهداف خود را در سطح بین الملل دنبال کنند. البته این سازمان نقائص و کاستیهایی دارد. البته اختلاف نظرهایی وجود دارد. چالشهای زیادی در سطح بین الملل وجوددارد. این چالشها در بخش فقر، تغییرات آب و هوایی و نابرابریهای اجتماعی به چشم میخورد. تنها راه موجود جدیت اعضای سازمان ملل برای مقابله با این چالشها است.
وی افزود: برخی از کشورها میخواهند با قربانی کردن اصول بین المللی به اهداف خود برسند. ما شاهد افزایش تجاوزگری ارتش ترکیه در منطقه حائل هستیم. این موضوع نقش گروه صلح بانی سازمان ملل در قبرس را دو چندان میکند.
سخنرانی پادشاه تونگا در مجمع عمومی سازمان ملل متحد
توپو ششم (Tupou VI) پادشاه تونگا در سخنرانی خود در مجمع عمومی سازمان ملل گفت: من از سفر آقای گوترش (دبیرکل سازمان ملل متحد) به کشورم تشکر میکنم. تونگا از ایجاد اصلاحات در سازمان ملل حمایت میکند.
وی افزود: ما با چالشهای زیادی در بخش تغییرات آب و هوایی، درگیریهای نظامی و فقر و نابرابری روبرو هستیم. ما باید از حقوق بشر دفاع کنیم و به زنان و جوانان در قدرت مشارکت دهیم.
سخنرانی رئیس جمهور صربستان در مجمع عمومی سازمان ملل
الکساندر ووچیچ (Aleksandar Vučić) رئیس جمهور صربستان در سخنانی در نشست مجمع عمومی سازمان ملل گفت: ما روابط خوبی با چین و روسیه داریم. اما ما خودمان میخواهیم درباره کشور خود تصمیم گیری کنیم و توجهی به نظر قدرتهای دیگر نداریم.
وی افزود: همانطور که میدانید ما با مشکلاتی در رابطه با موضوع تمامیت ارضی صربستان در کوزوو روبرو هستیم. سرنوشت بالکان به مردم کشورهای آن بستگی دارد و قدرتهای دیگر نباید در آن دخالت کنند. ما تلاش میکنیم که روابط خود را با کشورهای آفریقایی و آمریکایی لاتین گسترش دهیم.
سخنرانی رئیس جمهور بلغارستان در مجمع عمومی سازمان ملل
رومن رادف (Rumen Radev) در مجمع عمومی سازمان ملل گفت:ما در زمانهای به سر میبریم که با چالشهای زیادی روبرو هستیم. امروز ما بیش از هر زمان دیگری به یک سیستم قانونمند چندجانبه گرایانه نیازمند هستیم.
وی افزود: ما همچنین خواهان ایجاد فرصتهای برابر آموزشی هستیم. ما همچنین خواهان رسیدگی به موضوع تغییرات آب و هوایی و گرم شدن کره زمین هستیم.
او گفت: هیچ راه حل نظامی برای بحران لیبی وجود ندارد. بلغارستان از میانجیگری تحت نظارت سازمان ملل حمایت میکند. ما از برگزاری انتخابات پارلمانی و ریاست جمهوری در این کشور حمایت میکنیم. ثبات در لیبی موضوعی مهم برای امنیت منطقه است. این موضوع میتواند موضوعی موثر برای حل موضوع مهاجرت به اروپا باشد.
رئیس جمهور بلغارستان گفت: جنگ ۵ ساله یمن نشان دادن که نمیتوان از طریق نظامی به راه حلی با ثبات رسید. ما از اجرای توافق استکهلم حمایت میکنیم. این نقطه آغازین برای صلح است.
رئیس جمهور بلغارستان در ادامه گفت: بلغارستان به شدت نگرانی خود را در رابطه با تصمیم ایران برای کاهش برخی از تعهداتش به برجام ابراز میدارد. بازگشت به توافق اتمی و اجرای کامل تعهدات آن و تعاملات دیپلماتیک بیشتر تنها راه برای کاهش تنشها است. نقش منطقهای ایران و برنامه موشکی آن باید جدا از برجام بررسی شود. ما همچنین به شدت نگران افزایش تنشها در خلیج فارس هستیم. باید به فوریت تدابیری برای کاهش تنش در نظر گرفته شود تا از حوادث بیشتر جلوگیری شود.
سخنرانی رئیس شورای اروپا در مجمع عمومی سازمان ملل
دونالد توسک رئیس شورای اروپا در مجمع عمومی سازمان ملل گفت: من در هشت سال اخیر این افتخار را داشته ام که نماینده اتحادیه اروپا باشم. من از این ظرفیت در سازمان ملل هم استفاده کرده ام. این آخرین سخنرانی من در این مقام است. ما با چالشهای زیادی در جهان روبرو هستیم.
وی افزود: برخی میگویند که ما شاهد نبرد بین جهانی شدن و وطن پرستی هستیم. من با این ایده مخالفم و آن را خطرناک ارزیابی میکنم. البته این ایده طرفداران زیادی دارد. ما با چالشهای زیادی در جهان امروز روبرو هستیم و راه حلهای زیادی وجود دارد.
سخنرانی معاون رئیس جمهور ساحل عاج در مجمع عمومی سازمان ملل
دانیل کابلان دانکن (Daniel Kablan Duncan) معاون رئیس جمهور ساحل عاج در مجمع عمومی سازمان ملل گفت: من به نمایندگی از طرف رئیس جمهور ساحل عاج و مردم آن در اینجا صحبت میکنم. ما شاهد برگزاری انتخابات در کشور خود بودیم. این انتخاباتی بی نقص بود. من از تلاشهای آقای گوترش دبیر کل سازمان ملل برای توسعه صلح در سراسر جهان تشکر میکنم.
وی افزود: باید اقدام بیشتری برای افزایش کیفیت توسعه چند جانبه و آموزش در جهان صورت گیرد. این موضوع میتواند به ما در کاهش چالشها کمک کند. چندجانبه گرایی سازمان ملل که در منشور آن آمده است به شدت تحت فشار قرار دارد. این منشور میتواند از طریق مذاکره به موفقیتهای زیادی برسد.
سخنرانی رئیس جمهور مولداوی در مجمع عمومی سازمان ملل
ایگور دودون (Igor Dodon) رئیس جمهور مولداوی در مجمع عمومی سازمان ملل گفت: این نخستین سخنرانی من در مجمع عمومی سازمان ملل است. مولداوی نقشی فعال در سازمان ملل دارد. ما برای حل و فصل پیچیدهترین مشکلات بشریت در اینجا گرد هم آمده ایم. من همچنین از این فرصت برای بیان چالشهای پیش روی جمهوری مولداوی استفاده میکنم. ما شاهد افزایش شدید بحرانها هستیم. تقابلات نظامی، بحرانهای انسانی و تغییرات آب و هوایی از جمله این بحرانها هستند. این موضوع سبب مهاجرت شده است و تهدید برای جهان محسوب میشود.
وی افزود: تلاشهای آقای گوترش در جهت کاهش بحرانها است. ما شاهد افزایش گرسنگی، فقر و نابرابری در جهان هستیم. کشور ما چند قومیتی است و منافع آن تحت تاثیر اقدامات روسیه و کشورهای غربی است. صلح از ارزش بالایی برخوردار است. ما تلاش کرده ایم که زندگی مسالمت آمیزی با همسایگان خود داشته باشیم. هدف ما تقویت صلح و ثبات در جمهوری مولداوی است.
سخنرانی رئیس جمهور سیرالئون در مجمع عمومی سازمان ملل
جولیوس مادا بیو (Julius Maada Bio) رئیس جمهور سیرالئون در مجمع عمومی سازمان ملل گفت:سیرالئون از دبیر کل سازمان ملل حمایت میکند. ما تلاشهای خود را برای مبارزه با فقر چند برابر کرده ایم. ما اقدامات خود را برای مقابله با تغییرات آب و هوایی چند برابر کرده ایم.
وی افزود: اصلاحات در بدنه سازمان ملل باید اجرایی شود. این کار باید به فوریت و بدون تاخیر انجام شود. این موضوع سبب اثربخشی بیشتر شورای امنیت در تصمیم گیری هایش میشود. ما شاهد نابرابری در ساختار کنونی شورای امنیت هستیم. این مایه نگرانی شدید برای همه ما است. باید به آن رسیدگی شود.
سخنرانی رئیس جمهور کنگو در مجمع عمومی سازمان ملل
فلیکس تشیسکدی (Félix Tshisekedi) رئیس جمهور جمهوری دموکراتیک کنگو در سخنرانی خود در مجمع عمومی سازمان ملل گفت: من از اقدامات آقای گوترش دبیر کل سازمان ملل برای تقویت این سازمان تشکر میکنم. او به دنبال راههایی برای مقابله با چالشهایی است که صلح و رفاه را در جهان تهدید میکند.
وی افزود: ما باید راه حلهایی جمعی برای چالشهای موجود پیدا کنیم. تنها یک کشور با این چالشها روبرو نیست. آفریقا تنها قارهای در جهان است که عضو دائم در شورای امنیت ندارد. آفریقا با چالشهای زیادی روبرو است. ما میخواهیم که اقدامات شورای امنیت منصفانه و مناسب باشد. ما باید همراه با احترام به استقلال و حاکمیت دیگر کشورها به دنبال صلح باشیم. ما باید برای چالشهای موجود راه حلهای فوری پیدا کنیم. ما باید راه حلی برای مهاجرت پیدا کنیم. اما بهترین ابزار برای مقابله با این بحران توسعه زیرساختها در کشورهای آفریقایی است. بهترین ابزار ایجاد برابری است. باید بگویم که تحریمهایی که ضد زیمبابوه وضع شده اند موضوع خوبی نیستند و باید رفع شوند. این کشور فصل جدیدی را آغاز کرده است و آماده همکاری با جهان است. این تحریمها غیرمنصفانه هستند.
سخنرانی رئیس تشکیلات خودگردان فلسطین در مجمع عمومی سازمان ملل
محمود عباس رئیس تشکیلات خودگردان فلسطین در سخنرانی خود در مجمع عمومی گفت: ما همیشه به مشروعیت بین المللی و مبارزه با تروریسم پایبند هستیم. تصمیم اخیر بنیامین نتانیاهو را مبنی بر الحاق بخشهایی از کرانه باختری به سرزمینهای اشغالی محکوم میکنیم. با تمام ابزارهای موجود و بدون توجه به نتایج آن، از حقوق خود دفاع خواهیم کرد. وی افزود: در صورت اجرایی شدن تصمیم نتانیاهو مبنی بر الحاق بخشهایی از کرانه باختری از جمله دره اردن و شمال بحر المیت به سرزمینهای اشغالی، تمام توافقنامهها با اسرائیل را لغو خواهیم کرد. ما به قوانین و توافقنامههای بین المللی پایبند هستیم، ولی اسرائیل به هیچ توافقنامهای پایبند نیست و جامعه جهانی باید این رژیم را به احترام به مشروعیت و قوانین بین المللی وادار کند. ملت فلسطین هرگز تسلیم نخواهد شد و قدس پایتخت ابدی فلسطین باقی خواهد ماند.
سخنرانی رئیس جمهور زیمبابوه در مجمع عمومی سازمان ملل
رئیس جمهور زیمبابوه در سخنرانی خود در مجمع عمومی سازمان ملل با اشاره به وضعیت اقتصادی هولناک در این کشور، اصلی ترین عامل بروز چنین شرایطی را تحریم های غیرقانونی آمریکا و اروپا توصیف کرد.
امرسون منانگاگوآ (Emmerson Mnangagwa) انتخاب ریاست هفتاد و چهارمین نشست مجمع عمومی را شادباش گفت و افزود: امسال در حالی در اینجا سخنرانی می کنم که بنیانگذار زیمبابوه ی مستقل، رئیس جمهور فقید رابرت موگابه دارفانی را وداع گفت و به دیار باقی شتافت.
زیمبابوه در دوران انتقالی قرار دارد؛ این واقعیت را نمی توان انکار کرد که اقتصاد کشور ما از هم پاشید و پول رایج مان نیز بی ارزش شد و همه ی این گرفتاری ها در نتیجه ی تحریم های غیرقانونی اقتصادی اتفاق افتاد که ضد کشور ما تحمیل شده بود. به شدت احساس می کنیم فقر باید ریشه کن شود و این مهم را یکی از آرمان های ضروری خود قرار داده ایم. تحریم ها حقوق بشر مردم زیمبابوه را نقض می کند و این فرصت را از آنان می گیرد که برای بهبود و پیشبرد کیفیت زندگی شان تلاش کنند. علاوه بر این، تحریم ها سبب می شود پیشرفت ما به کندی اتفاق بیفتد، بهبود اقتصادی متوقف بماند و فقیرترین و آسیب پذیرترین اقشار جامعه ی ما را مجازات می کند.
سخنرانی نخست وزیر ارمنستان در مجمع عمومی سازمان ملل
نیکول پاشینیان نخست وزیر ارمنستان در سخنرانی خود در هفتاد و چهارمین نشست مجمع عمومی سازمان ملل متحد به اختلاف
نظرهای این کشور با ترکیه و جمهوری آذربایجان اشاره کرد و گفت: مقامات باکو قصد ندارند مناقشه بر سر منطقه خودمختار ناگورنی قره باغ را مسالمت آمیز حل و فصل کنند.
پاشینیان افزود از حضور دوره پیشین او در مجمع عمومی سازمان ملل متحد تاکنون، تغییرات بسیار مهمی در ارمنستان اتفاق افتاده است.
وی با اشاره به برگزاری انتخابات پارلمانی در ارمنستان که دسامبر گذشته در این کشور برگزار شد گفت: برای نخستین بار در طول ۲۵ سال گذشته، این انتخابات و نتایج آن به طور کامل از سوی مردم پذیرفته شد و هیچ یک از احزاب سیاسی، نتایج به دست آمده را به چالش نکشیدند. ناظران بین المللی نیز این انتخابات را بهترین انتخابات ممکن ارزیابی کردند و آن را آزاد، منصفانه و شفاف توصیف کردند. این انتخابات، دستاوردی بزرگ برای انقلاب مخملین مردم ارمنستان در سال ۲۰۱۸ رقم زد. جامعه بین المللی هم انقلاب مسالمت آمیز مردم ارمنستان را به رسمیت شناخت و آن را ستود. رسانههای بین المللی نیز به نقش ارمنستان در پیشروی دموکراتیک جهانی اذعان کرده و آن را امید دموکراسی جهانی خواندند. در به رسمیت شناختن دستاوردهای دموکراتیک ما، مجله اکونومیست، ارمنستان را کشور سال ۲۰۱۸ اعلام کرد. عزم و اراده ما برای پیشرفت به سوی دموکراسی محکم و استوار و تزلزل ناپذیر است و بر پایه خواسته راستین مردم قرار دارد.
اقتصاد ارمنستان دارد پرشتاب و بادوام به رشد خود ادامه میدهد. رشد اقتصادی بر پایه دگرگونی بسیار مهم ایدئولوژیکی رقم خورده که در کشور ما اتفاق افتاده است. تلاش فردی یکایک شهروندان اهمیت دارد و همین اصل، مهمترین نیروی محرک انقلاب اقتصادی در کشور ما به شمار میآید؛ و مهمترین ماموریتی که دولت ارمنستان بر عهده دارد این است که شهروندان را متقاعد سازد به استعداد و توانایی خود در ایجاد تغییرات واقعی اعتماد کنند. تلاشهای فردی، اصلیترین فرمول موفقیت انقلاب سیاسی ما به شمار میآید. پیش از انقلاب، تنها گروهی کوچک از مردم وجود داشتند که فکر میکردند تلاش فردی میتواند به تغییر و تحول سیاسی در کشور ما ختم شود، اما امروز اکثریت قریب به اتفاق شهروندان ارمنستان به این مهم ایمان آورده اند؛ بنابراین هدف کلی ما این است که انقلاب اقتصادی را نیز دقیقا به همان ترتیبی که انقلاب سیاسی در کشور رقم خورد محقق سازیم.
ما از جامعه بین المللی میخواهیم در کنار دموکراسی نوپای ارمنستان بایستد تا بتواند چالشهای پیش رو را برطرف سازد. کشور ما نیاز دارد به بهترین اقدامها و دستاوردها در سطح بین المللی دسترسی داشته باشد تا در منابع و زمانی که در اختیار دارد صرفه جویی نماید. ما باید از اشتباهاتی که دموکراسیها در گذشته مرتکب شده اند دوری کنیم تا اصلاحات دموکراتیک کارآمد و پرثمری داشته باشیم.
سخنراني وزیر خارجه بلاروس در مجمع عمومي سازمان ملل
ولادیمیر ماکای در سخنرانی خود در هفتاد و چهارمین نشست مجمع عمومی سازمان ملل متحد صلح و امنیت را مسئله مهم پیش روی جهان دانست.
وزیر امور خارجه بلاروس صلح و امنیت، توسعه پایدار و تغییرات آب و هوایی را مهمترین و اضطراری ترین موضوعاتی دانست که بشر باید در حال حاضر به آن بپردازد.
او همچنین گفت به سبب چالش هایی که جامعه جهانی با آنها مواجه است همانند تروریسم, جرایم فرا ملی, قاچاق مواد مخدر, قاچاق انسان, مهاجرت غیر قانونی, جهان باید فعالانه در تلاش برای یافتن راه حل های مشترک باشد.
وزیر امور خارجه بلاروس همچنین گفت متأسفانه به صورت فزاینده ای با این حقیقت مواجهیم که ساز و کارهای چندجانبه سازمان ملل متحد یا کارآمد نیستند یا به خوبی کار نمی کنند.
او همچنین گفت برخی اقدامات از سوی برخی کشورها در حال تضعیف معیارها و اصول قوانین بین المللی از جمله منشور سازمان ملل متحد است و این اقدامات به صورتی جدی به چندجانبه گرایی آسیب می زند. وی افزود ده ها درگیری محلی در حال آسیب زدن به جهان است و شمار زیادی از این درگیری ها قابلیت تبدیل شدن به جنگ جهانی جدید را دارند.
او گفت ما بر این باوریم که باید این درگیری ها را از طریق گفتگو و بر اساس اصول اساسی قوانین بین المللی با احترام به حق حاکمیت و تمامیت ارضی کشورها, عدم توسل به زور یا تهدید به استفاده از زور حل و فصل کنیم.