رئیس جمهور در دیدار با دبیرکل سازمان ملل مطرح کرد
انتقاد از سکوت سازمان ملل در قبال تروریسم اقتصادی آمریکا
آقای روحانی از سکوت سازمان ملل در برابر تجاوزات و تروریسم اقتصادی دولت آمریکا در قبال ملت ایران و جنایات روزانه رژیم صهیونیستی انتقاد کرد
به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری صدا و سیما از نیویورک، آقای حسن روحانی رئیس جمهور کشورمان در حاشیه هفتاد و چهارمین نشست سالانه مجمع عمومی سازمان ملل در نیویورک با آنتونیو گوترش دبیرکل سازمان ملل دیدار کرد.
گزارش خبرنگار صدا و سیما در نیویورک درباره دیدارها و سخنرانی آقای روحانی
رئیس جمهور در دیدار با گوترش با اشاره به پیشرفتهای به دست آمده در زمینه بحران سوریه و یمن با همکاری سازمان ملل، بر آمادگی کشورمان برای ادامه همکاریهای سازنده با این سازمان تاکید و ابتکار صلح هرمز را اقدامی جدید و جدی برای همکاری سازمان ملل در امنیت آفرینی منطقهای توصیف کرد.
حجت الاسلام والمسلمین حسن روحانی از سکوت و بی عملی سازمان ملل دربرابر تجاوزات و تروریسم اقتصادی دولت آمریکا در قبال ملت ایران و همینطور جنایات روزانه رژیم صهیونیستی در منطقه انتقاد کرد.
وی افزود: در هر صورت ملت ایران از این مشکلات همانند مشکلات قبلی عبور خواهد کرد، اما این ننگ در تاریخ خواهد ماند که یک دولت متجاوز با توسل به تروریسم اقتصادی علیه آحاد یک ملت، این همه جنایت مرتکب شده و سازمان ملل در قبال آن ساکت مانده است.روحانی در بخش دیگری از این دیدار با اشاره به وضعیت شکننده منطقه افزود: امروز فلسطین در شرایط سختی است و رژیم صهیونیستی به طور روزانه به فلسطین، سوریه، لبنان و عراق تجاوز میکند و سازمان ملل در قبال این جنایات ساکت است. با این حال این رویه باید تغییر کند و این سازمان مهم بین المللی می بایست به وظایف خود عمل کند.
آنتونیو گوترش دبیرکل سازمان ملل متحد نیز در این دیدار با قدردانی از مواضع سازنده و کمک موثر ایران به آقای " گیر او پترسون"، نماینده ویژه دبیرکل در امور سوریه؛ برای تشکیل کمیته قانون اساسی سوریه و کمک به پیشرفت روند آستانه، گفت: پیشرفتهای خوبی هم در یمن صورت گرفته است.
دبیر کل سازمان ملل متحد با بیان اینکه سازمان ملل بطور کامل از برجام حمایت میکند، گفت: برجام چیزی بیش از یک توافق است، چرا که بخشی از یک قطعنامه شورای امنیت است.
وی همچنین با قدردانی از تلاشهای ایران درخصوص حل وفصل مسائل سوریه و یمن، بر گسترش همکاری سازمان ملل متحد با ایران تاکید و از ابتکار جدید آقای روحانی استقبال کرد.
روحانی در دیدار با نخبگان سیاست خارجی آمریکا
رئیس جمهور کشورمان شامگاه چهارشنبه به وقت نیویورک در دیدار با نخبگان و صاحبنظران سیاست خارجی آمریکا با بیان اینکه تحریمهای غیرانسانی آمریکا به اهداف خود نخواهد رسید، گفت: در این زمینه انسجام کاملی در داخل ایران وجود دارد. فشارهای آمریکا باعث انسجام بیشتر در داخل ایران می شود. پیشنهاد ایران؛ طرح فوری تصویب پروتکل الحاقی در مجلس ایران و تائید فوری برجام و لغو کلیه تحریمها در کنگره آمریکاست. کسانیکه عکس یک حادثه جزیی در ایران را منتشر میکنند، چرا به جای اتهام زدن، دلیل و مدرک خود و عکسهای ماهوارهای دقیق درباره منشا شلیک این موشکها را ارائه نمیدهند؟
دیدار آقای روحانی با رئیس جمهور عراق
رئیس جمهور عصر چهارشنبه به وقت نیویورک در دیدار برهم صالح که در محل اقامت رئیس جمهور و در حاشیه هفتاد و چهارمین نشست مجمع عمومی سازمان ملل متحد انجام شد، گفت: عراق کشور دوست، برادر و همسایه ماست و در پی دیدارهای اخیر مسئولان دو کشور، گسترش روابط شتاب خوبی گرفته است که امیدواریم این روند ادامه یابد.
حجت الاسلام و المسلمین حسن روحانی با بیان اینکه ظرفیت روابط دو کشور بسیار بیش از سطح کنونی است، بر ضرورت تلاش دو کشور برای اجرایی کردن هرچه سریعتر توافقات فیمابین ازجمله در موضوع لایروبی اروند رود تاکید و تسریع در اجرای این توافق را به نفع هر دو ملت ایران و عراق و مردم ساکن حاشیه این رودخانه مهم دانست.
رئیس جمهور با اشاره به همکاری خوب دولت عراق در پذیرایی از زائران ایرانی و با اشاره به نزدیک بودن اربعین حسینی، حل مشکلات بانکی بین ایران و عراق را هم برای توسعه روابط اقتصادی و هم تسهیل مسافرت زائران مفید دانست و از دولت عراق خواست تا بویژه قبل از فرارسیدن اربعین تسهیلات بیشتری در این رابطه فراهم کنند.
روحانی همچنین خواستار رفع هرگونه موانع اداری بر سر اجرای تصمیمات سران ایران و عراق در بخشهای مختلف از جمله راهاندازی راهآهن شلمچه به بصره، ایجاد شهرکهای صنعتی مشترک مرزی، گسترش همکاریهای در بخش انرژی بویژه نفت و برق و رفع مشکلات همکاری بانکی ایران و عراق شد.
رئیس جمهور عراق نیز با اشاره به اراده کشورش برای توسعه روابط همه جانبه با ایران گفت: پیوندهای تاریخی و فرهنگی مهمترین پشتوانه گسترش روابط دو کشور است و من در سخنرانی امروزم در مجمع عمومی سازمان ملل بر این موضوع تاکید کردم.
برهم صالح همچنین با بیان این که نهایت تلاش خود را میکند تا قبل از اربعین امسال، مشکل بانکی زائران ایرانی برای دسترسی به دینار عراقی حل شود، پیش بینی کرد که اربعین امسال باشکوهترین اربعین سالهای اخیر باشد.
وی برای حل موانع اداری بین دو کشور پیشنهاد تشکیل کمیتههای دائمی بین دو کشور به منظور پیگیری مصوبات سران دو کشور را داد.
برهم صالح در بخش دیگری از صحبتهای خود با اشاره به اوضاع منطقه و به ویژه یمن، از ابتکار ائتلاف صلح هرمز استقبال کرد و تحقق آن را کمک بزرگی به بازگرداندن ثبات به منطقه دانست.
دیدار رؤسای جمهور ایران و ایرلند
همچنین آقای روحانی در محل سازمان ملل با مایکل دی هیگینز، رئیس جمهور ایرلند دیدار کرد.