رئیس سازمان هواپیمایی کشوری گفت: متخصصان این صنعت راهبردی موفق شده اند بر تحریمهای سنگین و شدید آمریکا غلبه کنند و تعداد هواپیماهایی که امروز پرواز میکنند، همان تعدادی است که در روز شروع تحریمها پرواز میکردند.
به گزارش خبرنگار
خبرگزاری صدا و سیما، علی عابدزاده در مراسم هفتادمین سال تاسیس دانشکده صنعت هوایی و آغاز دوره جدید پذیرش دانشجو در این دانشکده گفت: فشار سنگینی روی کشور ما بخصوص در حوزه صنعت هوایی ایجاد کردند، اما به رغم همه مشکلات، با تکیه بر توان داخل و استفاده از نظر متخصصان صنعت هوایی کشور، تعداد هواپیماهایی که امروز در شرایط ایمن قادر به پرواز هستند برابر همان روزی است که رئیس جمهور آمریکا کلید تحریمهای صنعت هوایی کشور را زد.
وی افزود: امروز در صنعت هوایی، تمام مراحل طراحی قطعات، محاسبه، ساخت و تولید را در داخل کشور انجام میدهیم و پیچیدهترین قطعات موتور هواپیما را به مرور در حال تولید و بومی سازی هستیم.
رئیس سازمان هواپیمایی کشوری با اشاره به حضور کارشناسان خارجی در این صنعت پیش از انقلاب اسلامی گفت: درحالیکه آنها اجازه ورود و کار را به مهندسان کشورمان نمیدادند و توانمندی قابل ذکری در این بخش بدون مهندسان خارجی وجود نداشت، امروز در دانشگاههای معتبری، چون صنعتی شریف و امیرکبیر هم دانشجویان دکتری در این بخش تربیت میشوند.
وی دانشکده صنعت هوایی را تلفیقی موفق از نزدیکی صنعت به دانشگاه دانست و گفت: این دانشکده میتواند به الگویی برای پیاده سازی ایده همکاری صنعت با دانشگاه بدل شود.
عابدزاده با بیان اینکه مقررات هوانوردی و فناوریهای این بخش روز به روز در حال گسترش و پیچیدهتر و تخصصیتر شدن هستند افزود: باید تلاش کنیم در دانشکده صنعت هوایی، روز به روز رشتهها را گسترش داده و با علم و فناوری روز تطبیق بیشتری داده شود ضمن اینکه در زمینه رعایت اصول حرفهای هوانوردی، ملزم به رعایت مقررات ایکائو هستیم و خوشبختانه ساختار دانشکده هم بر اساس مقررات ایکائو طراحی شده است.
وی تصریح کرد: اگر بخشهای مختلف صنعت هوایی از جمله در بخشهای مکانیک، تعمیر و نگهداری، الکترونیک و اویونیک در کشور توسعه یافته، محصول همین دانشکده است و امیدواریم نسل جدید فارغ التحصیلان این دانشکده بتوانند صنعت هوایی ایران را به جایگاه واقعی خود در منطقه و جهان برسانند.
در این مراسم همچنین محسن قنبری رئیس دانشکده صنعت هوایی کشور در گزارشی گفت: هم اکنون ۴۳۰ دانشجو در رشتههای چهارگانه این دانشکده در حال تحصیل هستند که یک سوم آنها ورودی امسال دانشکده هستند.
وی افزود: با هدف پاسخگویی به نیازهای حال و آینده این صنعت، رشته مهندسی اویونیک نیز به صورت مجزا در این دانشکده ایجاد خواهد شد ضمن اینکه تاکنون ۵ هزار نفر موفق شده اند در دورههای کوتاه مدت این دانشکده در رشتههای تخصصی نظیر مدیریت فرودگاهی، بازرگانی هواپیمایی، ایمنی هوایی و ... پذیرش شده و تحصیل کنند.