پخش زنده
امروز: -
مقامات جمهوري اسلامي ايران، در 18 حضور، شش موضوع را مورد توجه قراردادهاند. طبيعي است که مهمترين و پرتکرارترين موضوع در اين سخنراني ها، انقلاب اسلامي و نظام جمهوري اسلامي ايران است. اشاره به چالشهاي جهاني در رتبه دوم قرار دارد.
پژوهش خبری صدا وسیما: امسال براي نوزدهمين بار رئيس جمهوري اسلامي ايران از زبان ملت ايران در مجمع عمومي سازمان ملل متحد سخن ميگويد. از ابتداي انقلاب تاکنون شهيد محمدعلي رجايی، به عنوان نخستوزير (1359)، آيتاله خامنهاي (1366)، سيد محمد خاتمي(1377 و 1379)، محمود احمدي نژاد(1391-1384) و حسن روحاني (1397-1392) به عنوان رئيس جمهور از تريبون مجمع عمومي سازمان ملل متحد استفاده کرده و از موضع جمهوري اسلامي ايران سخن گفتهاند. اين نوشتار در پي آن است محورهاي مشترک سخنان اين شخصیت ها را استخراج نمايد و به الگوي سخنراني مقامات ايران در مجمع عمومي سازمان ملل دست يابد.
به طور کلي مقامات ايران درباره چه چيزي سخن گفتهاند؟
مقامات جمهوري اسلامي ايران، در 18 حضور، شش موضوع را مورد توجه قراردادهاند. طبيعي است که مهمترين و پرتکرارترين موضوع در اين سخنراني ها، انقلاب اسلامي و نظام جمهوري اسلامي ايران است. اشاره به چالشهاي جهاني در رتبه دوم قرار دارد. معرفي توانمنديها و ويژگيهاي فرهنگي، اقتصادي، سياسي و ژئوپليتيکي ايران اسلامي نيز جايگاه مهمي در سخنراني مقامات جمهوري اسلامي ايران داشته است. موضوع چهارم به لحاظ تکرار، ضعف نهادهاي بينالمللي در رسيدگي به چالشهاي جهاني و اختلافات بين کشورهاست. مقامات کشورمان همچنين به فراخور زمان، موضوع هستهاي و جنگ تحميلي را در سخنان خود مطرح کردهاند. ايرانيان در اين مدت، هفت پيشنهاد جهاني ارائه دادند که دو پيشنهاد آن در مجمع عمومي سازمان ملل تصويب شد.
متن کامل این مطلب در اینجا قابل دریافت است.
پژوهش خبری // دارابی