پخش زنده
امروز: -
بازی هوشمندانه ایران، آمریکا و اروپا را در طراحی شان با شکست مواجه کرده و فشار حداکثری را به بن بست کشانده است
به گزارش خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما؛ دیشب در هیاهوی نشست مجمع عمومی سازمان ملل، خانم نانسی پلوسی رئیس مجلس نمایندگان آمریکا به میان خبرنگاران آمد و از آغاز روند استیضاح ترامپ رئیس جمهور آمریکا خبر داد.
ماجرا به مکالمه تلفنی ترامپ با رئیس جمهور اوکراین برمیگردد که در این مکالمه خواسته بود مدارک مربوط به فعالیتهای اقتصادی پسر جو بایدن رقیب دموکرات ترامپ در انتخابات سال آینده را به وی بدهد تا در رقابتهای انتخاباتی، آنها را رو کند.
حالا آمریکاییها که فضای مذاکره با ایران را در رسانهها داغ کرده بودند، گرفتار فضای داغ رسانهها درباره استیضاح شدند و این یک ضربه حیثیتی در بحبوحه حضور رهبران جهان در نیویورک است.
از طرف دیگر بوریس جانسون نخست وزیر انگلیس دیشب سفر خود به نیویورک را نیمه تمام گذاشت و با عجله به لندن رفت تا فکری به حال بحران برگزیت و احتمال پایان زودهنگام نخست وزیری اش کند.
امانوئل مکرون رئیس جمهور فرانسه هم که دیشب چند بار بین محل اقامت ترامپ و رئیس جمهور کشورمان در رفت و آمد بود، با اعتصابهای سراسری و تظاهرات در فرانسه مواجه است.
آنگلا مرکل رئیس اجرایی دولت آلمان نیز این روزها علاوه بر مسایل حزبی داخلی در حال دست و پنجه کردن با بیماری است و دیشب هم تصویر خواب بودن وی در مجمع عمومی سازمان ملل سوژه رسانهها شد.
اما چرا در چنین وضعی که سران آمریکا و اروپا گرفتار هستند، اصرار بر گفتگوی ایران و آمریکا است؟ اصراری که نمونه آن صحبتهای سرپایی دیشب رئیس جمهور فرانسه و نخست وزیر انگلیس با آقای روحانی است که اصرار عجیبی بر دیدار رئیس جمهور ایران با رئیس جمهور آمریکا حتی برای چند دقیقه داشتند.
برای اینکه بدانیم چرا این همه اصرار برای عکس یادگاری با رئیس جمهور آمریکا وجود دارد، صحبتهای دیشب رئیس جمهور فرانسه را باید گوش کرد. مکرون در این صحبتها یک طرح با سه محور ارائه میکند که آخرین مرحله آن برداشته شدن تحریم هاست. یعنی ایران باید تمام خواستههای طرف غربی را برآورده کند و در نهایت آنها احتمالا تحریمها را بردارند که شاید هم برندارند. همان اتفاقی که در برجام افتاد. ایران به تمام تعهداتش عمل کرد، اما آمریکاییها و اروپاییها به تعهداتشان عمل نکردند و درنهایت آمریکا از برجام خارج شد.
رئیس اجرایی دولت آلمان هم دیشب بعد از دیدار با آقای روحانی گفت: اینکه اول آمریکا تحریمها را بردارد و بعد مذاکره، قابل قبول نیست. برداشته شدن تحریمها در آخر کار.
اما آقای روحانی که دیشب با شبکه فاکس نیوز آمریکا مصاحبه میکرد، آب پاکی را روی دست اروپاییها و آمریکاییها ریخت و گفت: تا تحریمها برداشته نشود، هیچ مذاکره و دیداری درکار نخواهد بود.
بعد از صحبتهای صریح رئیس جمهور کشورمان، ترامپ که برای دیدار و گفتگو با اقای روحانی به آب و آتش میزد، در مقابل خبرنگاران گفت: ما خودمان اصراری به مذاکره نداریم، ولی دیگران خیلی به ما اصرار میکنند.
از مجموع دیدارها و صحبتهای دیشب در نیویورک میتوان این نتیجه را گرفت که طراحی آمریکاییها با اسم رمز مذاکره، با شکست مواجه شده و واشنگتن همچنان با در بسته تهران روبروست.
ترامپ که تا چند ماه دیگر به طور جدی وارد رقابتهای انتخاباتی میشود همه پرونده هایش با شکست مواجه شده است؛ از موضوع کره شمالی و ونزوئلا گرفته تا معامله قرن و توافق تجاری با چین.
او تلاش دارد با کارت تهران وارد رقابتهای انتخاباتی شود. علت اصرار بیش از حد آمریکاییها برای حتی یک عکس یادگاری با رئیس جمهور ایران را باید در همین جا جستجو کرد.
فرانسه و انگلیس و آلمان هم میخواهند با کارت تهران برای خود وجهه بین المللی درست کنند تا شاید بتوانند بر بحرانهای عمیق داخلی خود سرپوش بگذارند.
اما همانطور که نشریه نشنال اینترست نوشته بازی هوشمندانه ایران، آمریکا و اروپا را در طراحی شان با شکست مواجه کرده و فشار حداکثری را به بن بست کشانده است. بازی هوشمندانهای که نتیجه راهبرد مقاومت فعال است. قطعا ادامه این راهبرد نتایج بهتری درپی خواهد داشت.