نژادپرستی چالشی برای بقای رژیم صهیونیستی
رژيم صهيونيستي فاقد مولفه هاي دولت- ملت بوده و چالش هايي چون نژادپرستي و اختلافات دروني بقاي آن را با تهديد روبرو کرده است.
طبق حقوق بین الملل یک دولت-ملت مشروع بر چهار عنصر مادر متکی است: نخست، جمعیت و ملت. دوم، سرزمین و کشور، سوم، موجودیت وحاکمیت بلاانقطاع دولت و چهارم، حکومت و اداره امور کشور وبرقراری ارتباط مشروع با سایر کشوها و ملت ها. رژيم صهيونيستي به صورت طبیعی از هر چهار عنصر محروم است. زیرا جمعیت اين رژيم مهاجران کشورهای دیگر هستند و هيچگونه پيوند سرزميني با فلسطين ندارند که در طول تاریخ مداوم در این سرزمین زندگی کرده باشند هر چند سران صهيونيست مدعي هستند که آنها بعد از وقفه دو هزار ساله به اين سرزمين باز گشته اند. در حالی که این سرزمین خالی از سکنه نبوده و ملت فلسطین حداقل در طول دو هزار سال ساکن این سرزمین هستند. حاکمیت بلاانقطاع دولت یهود نیز بر خلاف ادعاي رژيم صهيونيستي در اين سرزمين وجود نداشته و حکومت و اداره امور کشور نیز بر عهده مردم فلسطین بوده است.
همين مولفه ها يکي از تهديدهاي مهم براي رژيم صهيونيستي است چرا که در صورت وقوع هر گونه درگيري مهاجراني که با تطميع به اين سرزمين آمده اند و بيشتر آنان دو تابعيتي هستند به دليل نداشتن پيوندهاي سرزميني با فلسطين مهاجرت معکوس را اختيار خواهند کرد.
علاوه بر اين نژادپرستي يکي ديگر از شاخصه هاي مهمي است که موجوديت اين رژيم را با تهديد روبرو مي کند و اين مسئله نه تنها در روابط صهيونيست ها با فلسطيني ها ديده مي شود بلکه در ميان خود صهيونيست ها نيز چنين شکاف هايي وجود دارد.
صهیونیسم مترادف ملی گرایی افراطی و نژادپرستی یهودی است. چنانکه قطعنامه ۳۳۷۹ مجمع عمومی سازمان ملل متحد که در تاریخ ۱۰ نوامبر ۱۹۷۵ میلادی به تصویب رسید دو کشور آفریقای جنوبی تحت حاکمیت آپارتاید و اسرائیل تحت حاکمیت صهیونیسم بهعنوان رژیم های نژادپرست محکوم شدند. در قطعنامه اجلاس کشورهای غیرمتعهد که در تاریخ بیست و پنجم تا سی ام اوت ۱۹۷۵ در لیما برگزار شد، صهیونیسم به عنوان یکی از منابع تهدید برای صلح و امنیت جهانی محکوم گردید و از همه کشورهای جهان خواسته شد با این ایدئولوژی نژادپرستانه مخالفت و مقابله نمایند.
در این بیانیه مشترک صهیونیسم نوعی نژادگرائی و تبعیض نژادی اعلام شد، اما سازمان ملل متحد تحت فشار آمریکا و ناتو و متحدان اروپایی واشنگتن، نژادپرستی صهیونیسم را لغو کرد. صهیونیسم جنبشی سیاسی ملی گرایی افراطی است و هدف جمع آوری و انتقال یهودیان به سرزمین فلسطین و اخراج مردم فلسطین از سرزمینهای مادری و تاسیس دولت یهود به عنوان نماد فرهنگ و دین یهود از نیل تا فرات است. ملی گرایی افراطی صهیونیسم اعتقادی، انسانهای دیگر را برده خود می داند و حقوقی براي ملتهای دیگر قایل نیست. صهیونیسم اسرائیل علاوه بر دیدگاه نژادپرستانه به سایر ملتها ، در درون جامعه یهودی نیز بین اقوام یهودی تفکیک قایل است و دچار تضاد نژاد پرستانه است.
در سرزمینهای اشغالي فلسطین موسوم به اسرائیل، یهودیان اشکنازی اصالت اروپای شرقی و مرکزی دارند. سفاردي ها یهودیاني از تبارمغربی و اندلس، یهودیان سیاه پوست موسوم به فلاشاها از تبار یهودیان اتیوپی و افریقا و مِزراحی یهودیان از تبار جوامع یهودی کشورهای عربی و اسلامی و خاورمیانه هستند. اشکنازیها خود را برتر از سایر یهودیان می دانند. اشنکازیها و سفاردي ها نیز یهودیان سیاه پوست را انسانهای درجه دوم می شمارند.
یهودیان با گرایش صهیونیستی که از کشورهای دیگرجمع آوری و به فلسطین منتقل شده اند، علاوه بر ضدیت با مردم فلسطین بین جامعه یهودی از لحاظ اعتقادی ، سیاسی و اجتماعی ، اقتصادی و طبقاتی نیزدچار کشمکش و تضاد هستند. تعداد زیادی از یهودیان مهاجرت به فلسطين را نمی پذیرند و اعتقادی به صهیونیسم ندارند.
به عنوان مثال جامعه يهوديان آمریکا از لحاظ اعتقادات دینی ، سیاسی و اجتماعی ، اختلاف نظر عمیقی دارند. یهودیان آمریکا به رفرمیست ها ، کنسرواتیوها ( محافظه کاران) و ارتدوکس ها منشعب شده اند. اختلافات بین جامعه یهودیان آمریکا موجودیت این جامعه را تهدید می کند.
روزنامه شالوم ارگان جامعه یهودیان ترکیه که در استانبول منتشر می شود چندي پيش گزارشی درباره یهودیان ساکن آمریکا منتشر کرده بود. در این گزارش تحلیلی آمده است:
یهودیان آمریکا در 150 سال اخیر در حال تحول بوده اند. در قرن 19 میلادی نهضت یهودیان کنسرواتیو و رفرمیست به آمریکا نفوذ کرد و جماعت های یهودی بدون ارتباط با یکدیگر و به طور مستقل به موجودیت و فعالیت خود ادامه دادند.
بنا بر نظرسنجی های چند سال اخیر بر تعداد یهودیان ارتدوکس آمریکا افزوده شده است. دلیل این امر این است که حدود نیمی از یهودیان آمریکا با غیر یهودیان ازدواج کرده اند. اکثر این یهودیان یا فرزندان خود را طبق اصول دین یهود تربیت نمی کنند و یا آنها را بر اساس اصول چند دین تربیت می کنند. اکثر یهودیان لیبرال بجای آموزش دینی و یا سنتی بر اهداف تحقق " عدالت اجتماعی" و اهداف سیاسی متمرکز شده اند. بدین سبب است که یهودیان رفرمیست از لحاظ تفسیر تورات و موضوعات حقوقی از سوی یهودیان ارتدوکس و یهودیان کنسرواتیو طرد و منزوی می شوند.
یهودیانی که می خواهند دیندار شوند، عضویت در گروه یهودیان ارتدوکس را انتخاب اصلی خود قرار می دهند. دیدگاه یهودیان آمریکا و اطلاعات دینی آنها نیز با همدیگر متفاوت است.
سه گروه اصلی یهودیان آمریکا مایل به تبادل نظر و ارتباط با یکدیگر نیستند. یهودیان ارتدوکس ، یهودیان رفرمیست ( اصلاح طلب) را به عنوان یهودیان منحرف تلقی کرده و رعایت اصول دینی آنها را غیر مشروع می شمارند.
خاخامهای یهودیان ارتدوکس و یهودیان رفرمیست از لحاظ عادات و قوانین یهودی دچار اختلاف هستند . اختلاف و تضاد بین گروه های یهودی آمریکا روزافزون است. در صورت ادامه این روند جامعه یهودیان آمریکا به دو گروه عمده تبدیل خواهند شد .
این دو گروه عبارتند از : دینداران افراطی شامل یهودیان ارتدوکس و گروه افراطی تر کنسرواتیو/ یهودیان لیبرال و رفرمیست که از لحاظ دینی لیبرال بوده و تنها از لحاظ فرهنگی یهودی هستند.
اختلاف و تضاد بین یهودیان آمریکا علاوه بر اختلاف نظر در مسائل دینی باعث اختلاف نظر در مسایل سیاسی و اجتماعی شده است. یهودیان ارتدوکس از لحاظ سیاسی و اجتماعی محافظه کار هستند . آن ها به اعتقادات یهودیان دیگر احترام نمی گذارند و پذیرش دین یهود از سوی سایر افراد غیریهودی (از لحاظ نژادی) را نیز مشروع نمی دانند.
یهودیان رفرمیست آمریکا نیز به قوانین دین یهود علاقه ای نشان نمی دهند و در مجموع اين اختلافات سبب شده است تا موجوديت جامعه يهودي امريکا در معرض نابودي قرار گيرد.
با توجه به اين واقعیتها همان وضعیت در جامعه یهودی اسرائیل نیز مشاهده می شود. رژیم صهیونیستی به علت نامشروع و جعلی بودن مانند جزیره ای در میان اقیانوس جهان عرب و اسلام است و بشدت احساس ناامنی می کند. رژیمهای عربی به علت هراس از آمریکا به رژيم صهيونيستي باج می دهند. اما افکار عمومی جهان عرب و اسلام اين رژيم را اشغالگر، تهدید کننده صلح و امنیت ملتهای منطقه و حتی یهودیان می داند. لذا فروپاشی اسرائیل از درون در صورت افزایش فشار از برون مانند نابودی رژیم آپارتاید اجتناب ناپذیر است.
---------------------------
سيد علي قائم مقامي