پخش زنده
امروز: -
قرار است تکلیف اجرای سیاستهای اشتغال دانش آموختگان به دستگاه مشخصی داده شود که انتخاب آن دستگاه مسئول به جلسه بعد موکول شد.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما؛ آقای منصور کبگانیان در پایان جلسه ۱۲۲ شورای ستاد راهبری نقشه جامع علمی کشور با تاکید بر اینکه شورای عالی انقلاب فرهنگی حساسیت ویژه ای روی مساله عدم اشتغال کامل دانش اموختگان دانشگاهی دارد افزود: سند اشتغال دانش اموختگان در چند جلسه گذشته بررسی و بندهای مختلفی از ان تصویب شده بود که بندهای نهایی آن با هماهنگی همه دستگاه ها تکمیل شد.
وی با بیان اینکه ماده ۶ این سند تا حدود زیادی نیاز به اعطای مجوزهای مشاغل حرفه ای دارد و ناهماهنگی که در اعطای مجوز این نوع از مشاغل وجود داشت گاهی موجب افراط و تفریط هایی در این حوزه ها و در نتیجه باعث می شد بعضی از مجوزهای حرفه ای متناسب با بازار کار و برخی کمتر یا بیشتر داده شود که درخواست شد در این حوزه بازنگری شود.
آقای کبگانیان با بیان اینکه در این جلسه بر تشویق نهادهای عمومی غیر دولتی به کار آفرینی تاکید شد افزود: ما می دانیم که کارآموزی دوره های مهم دانشگاهی است اما در حال حاضر کارآمدی لازم را ندارد و از دستگاه های مختلف درخواست شد که روی موضوع افزایش کارآمدی کارآموزی ها حتما طراحی خاص صورت گیرد.
وی افزود: در این سند یکی از وزارتخانه ها مسئول هماهنگی شده بود که در جلسه مورد نقد اعضا قرار گرفت و قرار شد تا جلسه بعد تکلیف مشخصا به دستگاه ها دیگری داده شود که ظرف شش ماه برای اجرایی کردن ماده ۶ پیشنهاد خودشان را بیاورند.
دبیر شورای ستاد راهبری نقشه جامع علمی کشور در توصیف ماده هفت سند اشتغال دانش اموختگان گفت: همه بندها تصویب شد تنها یک بند مربوط به فرهنگ اشتغال مغفول مانده بود که در جلسه پیشنهاد شد دستگاه هایی مثل وزارت علوم و آموزش پرورش وزارت فرهنگ و ارشاد و صدا و سیما البته با همکاری کمیسیون حوزوی شورا عالی انقلاب فرهنگی طرح افزایش فرهنگ عمومی اشتغال را برای دانش آموختگان داشته باشند تا در دوران تحصیل چه در مدارس و چه در دانشگاه ها علاوه بر سازو کارهای اجرایی فرهنگ سازی خاصی برای این موضوع انجام شود.
آقای کبگانیان افزود: موضوع ماده ۸ هم نظارت و ارزیابی تمام این برنامه هاست که به ستاد راهبری اجرای نقشه جامع علمی کشور محول شده و بناست این ستاد گزارش سالانه را به شورای عالی انقلاب فرهنگی بدهد.
وی با اشاره به دستور جلسه دوم ستاد گفت: استان سیستان و بلوچستان درخواست تبدیل دانشکده ایرانشهر به دانشگاه را داشت که قایم مقام و معاون اموزشی وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی در این رابطه موافقت وزارت خانه و موافقت شورای گسترش وزارت بهداشت را تشریح کرد.
او با بیان اینکه نظارت و اجرای سند آمایش آموزش عالی با ستاد راهبری اجرای نقشه جامع علمی کشور است گفت: با توجه به اینکه درخواست های زیادی برای گسترش دانشگاه ها ارائه می شود اما باید در چارچوب آمایش آموزش عالی قرار بگیرد مثلا تشکیل دانشگاه علوم پزشکی استانی جدید منوط به تشکیل استان جدید است یا در موارد استثنایی تشکیل دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی مستقل در استان های موجود بسیار محدود و منوط به تامین استانداردهای اعتبار بخشی مصوب شورای گسترش دانشگاه های علوم پزشکی و تحصیل شرایط تعیین شده بر اساس شاخص های مساحتی و جمعیتی استان است.
وی افزود: در صورت وجود چنین مواردی پس از تصویب شورای گسترش دانشگاه های علوم پزشکی و تصویب در شورای راهبری ستاد نقشه جامعه علمی کشور موضوع به دبیرخانه شورای عالی انقلاب فرهنگی جهت ابلاغ ارجاع خواهد شد که البته این درخواست به تصویب رسید.