سید امیرحسین شمس در گفتگوی اختصاصی با خبرنگار
خبرگزاری صدا و سیما گفت: اراضی موسوم به پلاک ۷۰، در سه منطقه شهرداری قرار دارد و مناطق ۳، ۶ و ۲ را در برگرفته، البته عمده مسائلی که مطرح شده مربوط به اراضی شهرداری منطقه ۲ است.
وی گفت: بعد از پیروزی انقلاب اسلامی این اراضی در اختیار بنیاد مستضعفان قرار گرفته است و با عنوان شهرک قدس یا شهرک غرب یاد میشود.
آقای شمس گفت: در این ارتباط با دو دسته از افراد طرف حساب هستیم، نخست افرادی هستند که قبل از ملی شدن اراضی احکامی مبنی بر تملک این اراضی داشتند و با مراجعه به محاکم، علیه شهرداری حکمهایی را گرفتند و دسته دیگر کشاورزانی هستند که پس از ملی اعلام شدن این اراضی از طریق سازمان جهاد کشاورزی استان تهران، این املاک در اختیارشان قرار گرفته است که آنها نیز با مراجعه به محاکم، شهرداری را طرف دعوی قرار دادند و مشکلاتی ایجاد شد.
وی تصریح کرد: در راه دفاع از حقوق عامه و با هماهنگی شورای حفظ حقوق بیت المال در صدد پیگیری و خلع ید و اخذ رای به نفع حقوق عامه هستیم.
مدیرکل حقوقی شهرداری تهران گفت: با حضور شورای بیت المال و بهره گیری از افراد بسیار موثر در این شورا اطمینان میدهیم که برای احیای حقوق عامه هیچگونه نگرانی نداشته باشند و هرگونه دخل و تصرفی که در این اراضی بوده در راستای احقاق حقوق عامه در حال بازگشت به اراضی ملی است.
وی افزود: با توجه به عنایت رئیس جدید قوه قضاییه و انتصاب مدیر کل جدید دادگستری استان تهران فعالیتهای خوبی در جهت احقاق حقوق عامه در حال انجام است و از خدمات قضایی به نحو احسن استفاده میکنیم.
مدیرکل حقوقی شهرداری تهران گفت: حفظ حقوق عامه و حفظ بیت المال در اولویت قرار دارد و شهرداری تهران با تمام قدرت و با تعاملی که با مجموعه دستگاه قوه قضاییه دارد در جهت احقاق حقوق عامه اقدامات بسیار خوبی کرده است، محکومیتهایی هم شامل شهرداری شده بود که خوشبختانه در دادگاه تجدید نظر لغو شده است.
وی ادامه داد: پروندههای زیادی از ابتدای سال تاکنون در شهرداری تهران داشتیم که موفق شدیم آرای بسیار خوبی کسب کنیم و حقوق از دست رفته بیت المال را بازگردانیم، به دنبال دستگیری افراد سودجو هستیم و با تمام توان انجام خواهد شد.
آقاس شمس گفت: برای نمونه حدود ۵۰۰ هزار مترمربع زمین در منطقه ۲۲ - بزرگراه شهید خرازی بوده که مراحل آزادسازی آن با حمایت ویژه قوه قضاییه به انجام رسیده و ابتدای امسال در منطقه ۲۲ شاهد آزادسازی این زمین موضوع بودیم و با تدبیر قوه قضاییه و تلاش مجموعه همکاران در شهرداری تهران موفق شدیم حقوق عامه را برگردانیم.
وی خاطرنشان کرد: سامانه الکترونیکی مناسبی در شهرداری برای تملیک اراضی وجود ندارد، اما در عین حال با تعاملاتی که در دوره جدید ریاست محترم قوه قضاییه و همچنین تعاملاتی که با سازمان ثبت اسناد و املاک داریم، توانسته ایم مقابل بسیاری از تخلفات ایستادگی کنیم، برای نمونه یک رای سنگین در حدود یکصدو چهل میلیارد تومان بوده که با تعامل مجموعه ثبت اسناد و املاک توانستیم از تضییع حقوق مردم جلوگیری کنیم.
مدیرکل حقوقی شهرداری تهران تصریح کرد: باید به سمت الکترونیک شدن امور حرکت کنیم، در حال حاضر در سطح تعاملات هستیم تا زیرساختها فراهم شود و بتوانیم در جهت شفاف سازی و احقاق حقوق مردم و بیتالمال بیش از پیش تلاش کنیم.