یونیسف
10 میلیون کودک در اندونزی در معرض تهدید هستند
آتش سوزی جنگل ها در اندونزی سلامت حدود 10 میلیون کودک را به علت انتشار دودهای سمی به خطر انداخته است
به گزارش سرويس بين الملل خبرگزاري صدا و سيما به نقل از فرانس پرس, صندوق کودکان ملل متحد (یونیسف) روز سه شنبه هشدار داد آتش سوزی جنگل ها در اندونزی سلامت حدود 10 میلیون کودک را به علت انتشار دودهای سمی به خطر انداخته و این در حالی است که دانشمندان در مورد حجم گازهای گلخانه ای منتشر شده به شدت نگرانند.
آتش سوزی هایی که جزایر بورنئو و سوماترا در اندونزی را ویران کرد، هوای منطقه وسیعی از جنوب شرقی آسیا را آلوده کرده و موجب تعطیلی هزاران مدرسه در مالزی و اندونزی شده و بسیاری از ساکنان را بر آن داشته است تا از ماسک استفاده کنند یا به دنبال درمان برای بیماری های تنفسی باشند.
جاکارتا برای مهار آتش سوزی ها تا 29 هزار آتش نشان و نظامی را مستقر کرده است.
مجمع الجزایر اندونزی هر ساله شاهد وقوع آتش سوزی هایی است، اما این آتش سوزی ها به علت فصل خشک طولانی و شدید، امسال وسعت بیشتری داشت.
یونیسف در بیانیه ای اعلام کرد حدود 10 میلیون فرد زیر 18 سال که از این تعداد حدود 25 درصدشان زیر پنج سال هستند، در مناطقی زندگی می کنند که بیشترین میزان آتش سوزی ها در آنجا اتفاق افتاده است.
بنا بر اعلام یونیسف، کودکان کم سن تر به علت اینکه سیستم ایمنی بدنشان همچنان در حال رشد است، بیشتر در برابر این آلودگی آسیب پذیر هستند و کودکانی که از مادرانی متولد می شوند که هنگام بارداری در معرض آلودگی هوا قرار داشتند، ممکن است وزن کمتری نسبت به حد میانگین داشته باشند و زودتر از موعد به دنیا بیایند.
دبورا کومینی، نماینده یونیسف گفت: « کیفیت بد هوا یک چالش جدی در اندونزی است که در حال وخامت است.»
از اوایل ماه اوت تا 18 سپتامبر 360 میلیون تن گاز گلخانه ای بر اثر آتش سوزی جنگل ها منتشر شد. در آتش سوزی های سال 2015 که بدترین آتش سوزی ها در اندونزی طی دو دهه اخیر بود، 400 میلیون تن گاز گلخانه ای منتشر شد.
این مسئول یونیسف گفت: « کیفیت هوا به بدی زمان آتش سوزی های سال 2015 است.»
بنا بر اعلام موسسه منابع جهانی، در بدترین بحران آتش سوزی در اندونزی در سال 2015 روزانه به همان اندازه اقتصاد آمریکا گازهای گلخانه ای منتشر شد.