پخش زنده
امروز: -
دادگاه قضایی فرانسه، سرانجام پس از ده سال، رسیدگی به پرونده رسوایی داروهای مرگ بار "مدیاتور" را در پاریس آغاز کرد
به گزارش خبرنگار سرویس بین الملل خبرگزاری صدا و سیما، از پاریس این پرونده عظیم رسوایی پزشکی بیش از ۲۶۰۰ شاکی دارد که ۳۷۶ وکیل، دفاع از آنان را بر عهده گرفته اند.
شمار متهمان این پرونده ۲۵ نفر است که مسئولان و روسای شرکتهای داروسازی سِرویه و افساب فرانسه نیز در بین آنها دیده میشوند.
بیش از ۲۱۰۰ نفر بر اثر مصرف داروی مدیاتور کشته شده اند و هزاران نفر نیز به عوارض قلبی و معلولیتهای گوناگون مبتلا شده اند.
"ژان کریستف کوبری" از وکلای خانواده قربانیان در این باره گفت: محکومیت بسیار سنگینی را برای عاملان این فاجعه انسانی درخواست کرده ایم. این شرکتها و آزمایشگاهها، منافع دهها میلیارد یورویی سالانه خود را به سلامتی مردم ترجیح داده اند.
بین سالهای ۱۹۷۶ تا ۲۰۰۹ میلادی ۵ میلیون نفر در فرانسه مصرف کننده داروی مدیاتور بودند که ۱۴۵ میلیون جعبه قرص در این مدت به فروش رفته است.
"شارل ژوزف اودَن" دیگر وکیل خانواده قربانیان پرونده رسوایی داروی مدیاتور در این باره گفت: در این پرونده مسئولان زیادی به چشم میخورند. آزمایشگاههای سِرویه، آژانس دارویی و روسای آنها در صف مقدم عاملان این جنایت هستند.
برای داروی مدیاتور کاربردهای مختلفی از جمله ضدچاقی و اشتها، درمان دیابت و شریانهای ریوی عنوان شده است که از عوارض ثانویه آن میتوان به ایست قلبی و معلولیت اشاره کرد.
خانم "اِیرِن فراشون " متخصص پزشکی در این باره گفت: این جنایتکاران در دهها سال گذشته با مکر و حیله تلاش کردند برای حفظ منافعشان، عواقب خطرناک این داروها را فاش نکنند.
پس از اخطارهای متعدد، سرانجام در سال ۲۰۰۹ توزیع داروی مدیاتور در بازار ممنوع شد.
رسیدگی به پرونده رسوایی عظیم داروی مدیاتور با ۵ هزار قربانی که پس از ماجرای تلخ و سیاه خونهای آلوده فرانسوی به ایدز بی سابقه است، بیش از ۶ ماه طول می کشد.