به گزارش
خبرگزاری صدا وسیما مرکز کهگیلویه وبویراحمد، استاندار این استان در جلسه کارگروه زلزله گفت: باید در خصوص وضعیت
بیمارستانها، مکانهای ستادی و مسیرهای پرتردد استان مراقبتهای بیشتری شود.
حسین کلانتری با اشاره به اینکه تاکنون در زمینه استانداردها حداقلها رعایت شده است افزود: ۵۰ درصد زمین لرزه های حوزه زاگرس در کهگیلویه وبویراحمد رخ میدهد.
وی ادامه داد: با در نظر گرفتن اعتبارات ملی بیشتر، در زمینه زیرساختها و خرید دستگاههای شتاب نگار و زلزله نگار در استان باید اقدامات ویژهای انجام شود چراکه اعتبارات استانی جوابگو نیست.
کلانتری اضافه کرد: شبکههای برق و فاضلاب در استان تاب آوری بالایی ندارد و هرکسی باید در حوزه کاری خودش در خصوص مقابله با حوادث احتمالی ناشی از زلزله برنامه ریزی کند.
استاندار کهگیلویه وبویراحمد با اشاره به اینکه از ۷ خط اصلی انتقال گاز در کشور ۵ خط آن از کهگیلویه وبویراحمد عبور میکند گفت: باید هرچه سریعتر نقاط تقاطع احتمالی بررسی و برای ایمن سازی هرچه بیشتر چاره اندیشی شود.
کلانتری افزود: با توجه به اینکه عمق گسلهای ۱۰ کیلومتر به بالا حساسیت بیشتری میخواهد، در کهگیلویه وبویراحمد این رقم به ۲۵۰ کیلومتر هم میرسد.
استاندار با بیان اینکه استان در بحث ایمنی در برابر حوادث احتمالی ناشی از زلزله نیازمند حمایت کشوری است گفت: از منابع داخلی نمیشود کاری کرد.
وی افزود: هم اکنون ۵ دستگاه شتاب نگار در استان وجود دارد که پیش بینی میشود تاپایان سال ۸ دستگاه دیگر خریداری شود.
استاندار استحکام بخشی، اصلاح و استاندارد سازی ابنیهها را از ملزومات و واجبات اصول شهرسازی ومبلمان شهری بیان کرد و از مسئولان مرتبط با این موضوع خواست با تولید کنندگان مصالح ساختمانی از جمله بتن بازنگری و در صدور پروانه استاندارد آنها نظارت و با خاطیان برخورد شود.
معاون وزیر راه و شهرسازی و رییس مرکز تحقیقات راه و شهرسازی نیز گفت: مقاوم سازی روستاها، استقرار سامانههای مختلف ثبت زلزله، جلوگیری از خطرات جدید در ساخت و ساز ها و زیرساختهای مهم و ضروری را از جمله برنامههای این کارگروه در استانها عنوان کرد.
شکرچی افزود: ۱۷ دستگاه شتاب نگار در استان را باید به روز کنیم و در زمینه سیل هم تغییرات اقلیمی که موجب ۴ برابر شدن خطرات احتمالی شده باید جدی گرفته شود.
وی ادامه داد: در سیل فروردین امسال ۱۱ هزار میلیارد تومان خسارت به زیرساختهای ریلی، پل و راه کشور وارد شد.
فیلی معاون عمرانی استاندار هم گفت: برای خرید دستگاه شتاب نگار ۵۰ درصد اعتبارات استانی و ۵۰ درصد ملی در نظر گرفته شده است.
در این جلسه طرح پژوهشی ریز پهنه زمین لرزهای شهریاسوج که توسط اعضای هیات علمی پژوهشگران دانشگاه یاسوج مطرح شده بود از سوی مسئولان بررسی شد.