پخش زنده
امروز: -
ایران علیدوست همسر شهید غلامعلی باقر زاده بانویی که الگوی همه مادران امروز و فرداست.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما مرکز آبادان؛ فداکاری و بزرگ منشی زن و مرد نمی شناسد. میتوان زن بود و همچون مردان روزگار به جنگ نا ملایمات و سختی ها رفت . می توان زن بود و با فداکاری خود مردان را به حیرت واداشت و می توان زن بود و درس مردی و مردانگی به همه زنان و مردان جهان آموخت .
دفاع مقدس عرصه حضور زنان ایثارگر
دوران جنگ تحمیلی عرصه حضور زنانی بود که مردانه به پای آرمانهای خود ایستادند و پا پس نکشیدند . این زنان پا به پای مردان حتی برخی مواقع جلوتر از آنها در عرصه های از خود گذشتگی و ایثار پا نهادند و آرمانهای خود را به پیش بردند .
آبادان از ابتدای جنگ تحمیلی عرصه حضور چنین زنانی بود، زنانی که آبادان به داشتن آنان به خود می بالد. یکی از این زنان تاریخ ساز و دشمن شکن ، بانو ایران علیدوست همسر شهید غلامعلی باقر زاده است .
وی در دوران جنگ تحمیلی به شغل مقدس پرستاری مشغول بود . این بانوی بزرگوار خبر شهادت همسرش در نخستین روزهای جنگ تحمیلی را اینگونه توصیف می کند: به من گفتند که شما مسئول سردخانه هستی. یک ساعت بعد شهدای زیادی را آوردند من هم یکی یکی شهدا را در سردخانه قرار می دادم . اما نمیدانستم که یکی از این شهدا همسر خودم است چون خبر شهادتش را به من نداده بودند وقتی که با پیکر همسر شهیدم مواجه شدم بیهوش شدم.
ماندن و مقاومت در آبادان
او از جمله زنانی بود که با وجود شهادت همسرش و وظیفه خطیر مادری در آبادان ماند تا در مقابل دشمن بعثی مقاومت کند .
وی در این زمینه گفت : من در آنموقع یک بچه داشتم و باردار هم بودم اما در آبادان ماندم. گفتم با رفتن ما ممکن است دشمن سوء استفاده کند و بگوید که اینها از شهر فرار کردند. ولی من ماندم چون شهرم را دوست داشتم.
شاید برای خیلی ها این تصور غیر ممکن باشد که یک زن در عین حالی که همسر و شریک زندگیش را از داده و از طرفی وظیفه نگهداری از فرزند اولش را به عهده دارد و فرزند دومش را نیز باردار است و به عنوان یک مادر باردار نیاز به استراحت دارد ، چگونه ممکن است که همچنان تصمیم بگیرد که در شهری بماند که بشدت زیر آتش توپ و خمپاره دشمن است و هر لحظه امکان دارد که خود یا فرزندانش مورد اصابت قرار گیرند. آری اینجاست که فداکاری برای آرمانها و اهداف والای انسانی معنا پیدا می کند. فداکاری مادری که جان خود و حتی فرزندانش را به خاطر آرمانهای مقدسش به خطر می اندازد و گذشت زمان نیز نشان داد که این مادر و مادرانی همچون او در تاریخ سربلند ماندند و اهدافشان با تلاش و ایثار شیرزنانی چون او به بار نشست.
بانو علیدوست هم مادر هم ایثارگر
آقای باقر زاده پسر خانم علیدوست در مورد مادرش گفت : همه وجودش ایثار ، گذشت و فداکاری بود و همچنین همه محور توجهش ما بودیم.
مادری که هم مادر بود و پرستار و هم رزمنده، مادری که در آبادان ماند تا آبادان اسیر دست دشمنان نشود .
خانم دکتر باقر زاده دختر خانم علیدوست که با حمایتهای بی شائبه مادرش ، دکترای تخصصی در زمینه پوست و مو را از دانشگاه شهید بهشتی تهران کسب کرده است در مورد مادرش گفت : مادر من قهرمان زندگی من و برادرم بود و در همه این سالها علاوه بر وظیفه مادری ، نقش پدر را خودشان برای من و برادرم ایفا کرد.
بانو ایران علیدوست در مدرسه شاهد خدیجه کبری که در محل بمباران اداره آموزش و پرورش آبادان ساخته شده است در جمع برخی از دانش آموزان دختر این دبیرستان گفت: شهدای ما در همین مکانی که شما در حال تحصیل هستید به شهادت رسیدند و شمایی که در این مکان در حال درس خواندن هستید باید نتیجه شهادت آنان در رفتار شما و درس خواندن شما منعکس شود.
بانو علیدوست بارها و بارها به عنوان بانوی نمونه در آبادان برگزیده شده است بانوی نمونه ای که مصلحت دین و سرزمین خویش را بر مصلحت خود برتری داد و ثمره تلاش او و همه زنان و مادران دوران دفاع مقدس آرامش و امنیتی است که نصیب این مرز و بوم شده است . بدون شک مادران امروز و فردای این سرزمین در روزگارهای سختی و مرارت به او و زنانی همچون او تاسی خواهند کرد و پا جای پای او خواهند گذاشت تا دشمنان و بد خواهان این مرز و بوم بدانند که راه بانو علیدوست و علیدوستها همچنان جاودانه خواهد ماند .
نویسنده: شاپور زبردست